AZ aast op transfervrije Wuytens

By
Updated: mei 14, 2013

Nadat eerder al bekend werd dat AZ zich officieel bij NAC Breda heeft gemeld voor de overname van Nemanja Gudelj, meldt het AD vandaag dat de Alkmaarders zich ook hebben gemeld om de transfervrije Jan Wuytens van FC Utrecht over te nemen.

De kersverse bekerwinnaar hoopt zich met de komst van de Belgische verdediger in te dekken tegen het eventuele vertrek van Nick Viergever. Technisch manager Earnest Stewart heeft reeds gesproken met Dick van Burik, de zaakwaarnemer van Wuytens.

Of Wuytens oren heeft naar een overgang naar AZ is niet bekend. Eerder heeft de 27-jarige verdediger aangegeven graag een stap hogerop te willen zetten en of hij AZ zo zal zien is maar de vraag. Met FC Utrecht werd hij dit seizoen namelijk vijfde, terwijl de Alkmaarders niet verder kwamen dan plek tien. Bron: Elfvoetbal.nl

6 Comments

 1. Jeroen

  14 mei 2013 at 08:54

  Moet eerlijk zeggen dat ik geen idee heb of dit een meerwaarde zou kunnen zijn voor AZ. Sowieso past hij qua leeftijd natuurlijk niet echt in het beleid van AZ.

  • NHN

   14 mei 2013 at 09:40

   Nee, maar ik hoop dat AZ zijn visie toch wel een beetje bijstelt na zo’n rampzalig verlopen seizoen (in competitieverband).
   27 is ook nog niet zo oud natuurlijk, en bovendien is hij transfervrij.
   Het lijkt me een volwassen verdediger, die een goed,constant seizoen gedraaid heeft. Als er werkelijk interesse is, vindt ik ik dat niet verkeerd. Laten we wel wezen: Viergever gaat zeker weg, Lam en Heijmans zijn geen zekerheden,Reijnen ,commentaar overbodig.
   AZ heeft een ervaren verdediger broodnodig, misschien is dit ‘m wel.

 2. woonwagenpower

  14 mei 2013 at 09:38

  Daar heb je gelijk in, ik hoop ook nog steeds op de komst van Gouweleeuw.

  • Jeroen

   14 mei 2013 at 10:07

   Ik verwacht dat Gouweleeuw ook zeker wel komt naar AZ, maar als Viergever en Wijnaldum vertrekken, dan is nog een extra verdediger zeker nodig.

 3. oldfan

  14 mei 2013 at 11:18

  Hij zal zeker niet de opvolger van Viergever zijn want de verdediging van AZ heeft slecht gepresteerd. Het hele centrale duo vervangen ligt meer voor de hand. Ik zie daardoor Gouweleeuw ook wel komen. Wuytens is een constante verdediger die altijd goed werk afleverd. Viergever zie ik nog niet zo snel weg gaan.Ajax wil hem niet, bij PSV wordt hij niet genoemd,misschien Feijenoord omdat hij Rotterdammer is en Mart-Indi weg gaat. Met Wijnaldum zal nog wel gesproken worden.

 4. Mike

  14 mei 2013 at 18:46

  Dit is gewoon een goeie verdediger voor AZ geen topper maar wel goed genoeg voor AZ.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *