Verbeek: ‘We moeten winnen om Feyenoord achter ons te houden’

By
Updated: mei 10, 2013

Voor AZ kan het seizoen niet meer stuk. De Alkmaarders werkten een moeizame competitie af, maar donderdag werd de ploeg van trainer Gertjan Verbeek bekerwinnaar door in de finale af te rekenen met PSV (2-1). De laatste competitiewedstrijd van het voetbaljaar (zondag tegen Willem II) lijkt nergens meer om te gaan, maar volgens Verbeek is het duel wel degelijk belangrijk.

“Op basis van de coëfficiëntenlijst moeten we winnen om Feyenoord achter ons te kunnen houden. De wedstrijd van zondag kan ons zes ton aan tv-gelden opleveren. Dat bedrag is niet kinderachtig, gezien onze begroting”, aldus Verbeek op het digitale thuis van de club. Of de spelers topfit aan de aftrap verschijnen is nog maar de vraag, want de bekerwinst werd goed gevierd in Alkmaar.

Verbeek waarschuwt echter dat hij gemotiveerde spelers wil zien. “Als ik merk dat bepaalde jongens mentaal al afscheid hebben genomen van de competitie, kies ik misschien voor andere spelers”, klinkt het uit de mond van de coach. Overigens kan de oefenmeester niet beschikken over Dirk Marcellis (geblesseerd).

Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. urdal

  11 mei 2013 at 13:00

  Helemaal met GJ eens. 6 Ton is een boel geld voor ons en kunnen we goed gebruiken om te investeren. Wuytens van Utrecht halen ( is gratis volgens mij) en Van Dijk van groningen. Dan heb je een goed en redelijk ervaren achterhoede.

  Marcellis Van Dijk Wuytens Wijnaldum

  Beerends Elm Martens Heijmans

  Alitdore Johansson

  Dit zou mij een mooie opstelling lijken. En voor Elm kan Overtoom nog spelen, alleen mis je dan kopkracht op het middenveld.

  • Gerrit Vooijs

   11 mei 2013 at 14:13

   Wuytens zou kunnen maar Van Dijk / v/dHoorn staan op de lijstjes van Ajax – PSV en Twente en zijn dus te duur / onhaalbaar voor AZ.

   Ga er maar van uit dat Gouweleeuw nu wel gaat komen. Die gaat samen met Lam de positie van vrije verdediger invullen.

   Reijnen is nu de enige kopsterke verdediger van AZ, Hij was samen met Esteban de sterkhouder in de lucht in de Bekerfinale.
   Ik zie paralellen met Daley Blind. Ook die werd door iedereen veroordeeld maar hij ontwikkelde zich tegen de stroom in tot een betrouwbare verdediger.

   Jouw middenveld mist slagkracht. Beerens en Martens zeker trekken hun been in. Nee, Henriksen is daar broodnodig voor het stofzuigerwerk.

   Overeem moet onder de hoede van Martens / Overtoom uitgroeien tot vaste basiskracht in AZ net als Maher dat nu is.

   Dus AZ moet imo investeren in nog een kopsterke verdediger die ook bij corners voor AZ van waarde kan zijn en in een productieve linkerflankspeler met Gudmundsson als back-up.

 2. remco

  11 mei 2013 at 15:02

  en haye dan???

  • Gerrit Vooijs

   11 mei 2013 at 21:02

   Zeker Haye hoort daar ook bij. Vooral het op het mentale/tactische vlak is het interessant welke speler de aansluiting kan maken want voetballen kunnen ze allebei wel.

 3. AZformallyknownasAZ

  11 mei 2013 at 19:18

  Het wordt een heerlijke puzzle en ik geloof in een mooi team voor volgend seizoen. Vaste waarden zijn voor mij uiteraard Esteban. Achterhoede : Marcellis , Wijnaldum aangevuld met Gouweleeuw en Lam/Reijnen. Middenveld Hendricksen, Elm, Martens/Overtoom
  Voorhoede : Altidore/Johansen, Gudmundson en Beerens. Dan hebben we nog behoorlijk wat spelers ui de eigen jeugd die je gaande het seizoen kansen kunt geven . Ik noem Haye, Overheem, Fernandez.

  En dan heel goed kijken naar de positie van Maher. Heben we zijn vervanger? Of toch nog een aankoop.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *