Spelers vieren feestje met fans

By
Updated: mei 10, 2013

De spelers van AZ hebben donderdagavond, na afloop van de bekerfinale, bij het eigen stadion een feestje gevierd met de Alkmaarse aanhang. Duizenden AZ-fans kwamen naar het AFAS Stadion om de ploeg te huldigen voor de bekerwinst.

Rond 23.10 uur arriveerden de spelers op het ‘bordes’ van het stadion, waar de KNVB Beker getoond werd aan de uitzinnige aanhang. Een half uurtje eerder was de spelersbus, onder luid gejuich, aangekomen in Alkmaar. Na een minuut of twintig op het bordes te hebben gestaan, ging de AZ-selectie terug naar binnen en verlieten de fans het stadionterrein. In de stad ging het feest van de aanhang vervolgens door.

AZ veroverde donderdag de beker door PSV in de finale met 2-1 te verslaan. Het was voor de Alkmaarders de eerste bekerwinst sinds 1982 en de vierde in totaal. Bron: FCUpdate

4 Comments

 1. Jay

  10 mei 2013 at 09:43

  En wat een feest was het! Top dag! Forza-AZ!

  • Jeroen

   10 mei 2013 at 09:46

   Was inderdaad een groot feest. Met 17000 man achter je cluppie staan. Heerlijk om dat te zien. Zou wat mij betreft iedere wedstrijd mogen. Lekker zingen en gek doen! ipv Forza-AZ zeg ik ‘Fan van AZ’ 😀

   • De echte supporter

    10 mei 2013 at 13:54

    Mee eens zo zou het ook moeten gaan als we een gewone wedstrijd spelen n het afasstadion zingen enfeesten

 2. oldfan

  10 mei 2013 at 15:05

  Wat een geweldig resultaat na een slecht seizoen. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht maar wat een explosie van enthousiasme van het AZ-publiek die hun club enorm positief hebben uitgedragen.Een voorbeeld voor iedereen.Het is niet alleen het winnen maar ook het vieren die zo mooi was waarin we hebben laten zien hoe een kleine club groot kan zijn. Alle BVO’s waren positief dat AZ gewonnen had gezien de reacties van supporters van andere clubs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *