AZ wil seizoen afsluiten in stijl

By
Updated: mei 8, 2009

Voor landskampioen AZ zit het Eredivisie-seizoen er na komend weekend op. De Alkmaarders sluiten hun succesvolle voetbaljaargang in eigen huis dan af tegen sc Heerenveen.

Voor het duel met de Friezen heeft AZ-trainer Louis van Gaal de beschikking over een volledig fitte spelersgroep. “Alle 25 spelers zijn fit. Waarschijnlijk omdat de fysiotherapeuten ook met vakantie willen, haha”, grapt de oefenmeester op de website van de Alkmaarders. “Joey Didulica is dus ook inzetbaar. Hij is erg snel hersteld. Of ik voor Didulica of voor Sergio Romero kies? Die keuze heb ik al gemaakt, maar daar zeg ik niets over.”

In het eigen DSB Stadion krijgen de Alkmaarders zondag bezoek van sc Heerenveen. Een lastige tegenstander, meent Van Gaal. “Heerenveen heeft een goede mix van spelers. Het is een ploeg met veel loopvermogen, spelers met onverzettelijkheid en jongens die in hun hoofd goed zijn. Dan doel ik op creatieve spelers als Danijel Pranjic en Gerald Sibon. Sibon speelt met een groot verstand. Hij weet hoe hij moet lopen en is een fantastisch aanspeelpunt. Zeker met lopers om zich heen.”

Zondag hoopt Van Gaal dat AZ er in slaagt in stijl afscheid te nemen van de eigen supporters. Om niets aan het toeval over te laten trainde AZ vrijdag dan ook besloten. “In principe neem ik alles serieus; dus ook de wedstrijd tegen Heerenveen. We willen wat laten zien aan het AZ-publiek. We hebben ze vorige keer tegen Vitesse teleurgesteld. Ik hoop dat we het nu beter gaan doen.”

“Alles wijst op een mooie wedstrijd. We krijgen na afloop de schaal en Mounir El Hamdaoui kan alleen topscorer van de Eredivisie worden. Of hij de strafschoppen mag nemen zondag? Nou, wij krijgen nooit strafschoppen. Dus dat is ijdele hoop. Maar als we er eentje krijgen, dan mag hij hem nemen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>