Marcellis heeft geen medelijden met zijn oude club PSV

By
Updated: mei 10, 2013

Dirk Marcellis kende een teleurstellend seizoen met AZ tot de Alkmaarders donderdagavond PSV met 2-1 versloegen in de bekerfinale.

“Het was hét moment om alles goed te maken”, zegt Marcellis in gesprek met NUsport. “Dat hebben we gedaan. In één klap hebben we een positieve draai gegeven aan het seizoen.”

AZ staat één wedstrijd voor het einde van de competitie op een teleurstellende tiende plaats. Zondag rest de uitwedstrijd tegen Willem II. Marcellis: “Maar door de bekerwinst is het eindresultaat alsnog goed. En dat terwijl we tot donderdag geen goed seizoen gedraaid hebben.”

Wat dacht jij toen het na een kwartier spelen tegen PSV al 2-0 stond?
“Dat gaat wel lekker, haha. Je weet op dat moment dat PSV gaat komen. We werden ook iets te slordig, de 2-1 viel. Toen spookte even door mijn hoofd dat het een doelpuntrijke finale ging worden.”

“De tweede helft was het voor ons vooral tegenhouden. Dat deden we goed. We hadden aan het eind zelfs nog de kans om PSV de nekslag te geven, de 3-1. Dat lukte niet, het bleef spannend tot het laatste moment.”

Heb je nog medelijden gehad met je oude cluppie?
“Nee, ik ben al drie jaar weg bij PSV, dan heb je geen medelijden. Het was gewoon de tegenstander.”

Bron foto: Soccernews.nl; bron tekst: nusport.nl

3 Comments

 1. AZformallyknownasAZ

  10 mei 2013 at 10:30

  Marcellis speelde goed en dat is wat hij de laatse periode ook is. Met Wijnaldum (ik hoop nog steeds dat hij blijft) die de superirritante Lens van zich af moest houden deed hij het prima Zo heeft AZ een fiks aantal steunpilaren waar ze mee voort kunnen. Van belang is het op zoek te gaan naar een goede vervanger voor Maher. Of…nog eens goed kijken in de eigen jeugd. Want zo is Maher er ook gekomen. En we hebben ook Martens en Overtoom straks volgens seizoen. Over de spitsen geen zorgen. Johansen zag ik weer dreigend bezig en scoorde bijna de 3-1. En er is een soort breekijzer aangeschaft begreep ik. De lange man ui Australië. Met Gouweleeuw erbij en Lam als groeibriljant gaan we lekker meedoen in het linker rijtje, maar dan de bovenste helft.

  • De echte supporter

   10 mei 2013 at 13:58

   Ik ben het met je eens. Gouweleeuw snel halen en gaan bouwen aan een nieuw team

 2. NHN

  10 mei 2013 at 17:40

  Marcellis verdient een standbeeld. Het is geen topvoetballer, en hij is langzaam. Maar hij heeft in elk geval kloten. Ik hoop gewoon dat hij bijtekent.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *