Viergever: ‘AZ zal meewerken aan een transfer’

By
Updated: mei 10, 2013

De kans dat AZ-aanvoerder Viergever de club komende zomer gaat verlaten is erg groot. De mandekker is toe aan een nieuwe stap in zijn carrière . Volgens Viergever zal AZ meewerken aan een transfer mocht een club concreet worden.

‘Ik heb bij AZ aangegeven dat ik hogerop wil als die kans zich voordoet. De club zal daaraan meewerken. Maar dan moet er eerst iets concreets komen. Dat ga ik deze zomer rustig afwachten.’

4 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  10 mei 2013 at 10:15

  Viergever, Wijnaldum en Marcellis staan deze zomer voor de keuze, bijtekenen of vertrekken. 3 van de huidige 4 ! Dat is wel een beetje teveel van het goede want daarnaast moet AZ met Altidore en Maher om de tafel.

  Ben reuze benieuwd met welk team AZ straks aan het nieuwe seizoen gaat beginnen !

 2. AZformallyknownasAZ

  10 mei 2013 at 10:49

  Het zou verstandig zijn om Wijnaldum en Marcellis te behouden. Altidore wil graag blijven en heef daar wellicht zelf iets voor over (inleveren van salaris) Van Viergever weten wisten we eigenlijk al dat hij wilde vertrekken. Daar wordt Gouweleeuw voor aangetrokken. De schade valt dan mee. Martens vooralsnog op de plek van Maher , Overtoom die in vorm moet gaan komen. En een uitstekende spits die het altijd doet als Altidore vervangen moet worden. Johansen kan komend seizoen steeds meer minuten maken en dan t.z.t Altidore opvolgen. Als hij blijft zal dat waarschijnlijk maar 1 seizoen zijn. Het zal weer een uitdaging zijn om de ploeg voor volgend seizoen samen te stellen.. Dat echter wel weer lukken en het wordt beter dan dit seizoen. We spelen weer en voor de vijf opeenvolgende keer Europees voetbal..Ook dat is erg knap en dat moeten we niet vergeten. Alle lof voor die mooie prijs aan het einde van de rit. Terecht verkregen en bij elkaar geknokt. Zonder strijd ben je nergens.

 3. oldfan

  10 mei 2013 at 15:21

  Behalve Viergever hebben we nog een centrale verdediger nodig.Een beul die van uitdelen weet. Alleen van vriend Reijnen afhankelijk zijn zal een volgend slecht seizoen inluiden. Op het middenveld hebben we ook boddy nodig en het is te hopen dat Altidore blijft met zijn positieve instelling. TC van AZ zal overuren gaan draaien want er dient het nodige te gebeuren.

 4. NHN

  10 mei 2013 at 17:22

  Dat Viergever verder wil, is inderdaad al een tijdje bekend. Ik zal er geen traan om laten. Hij heeft dit seizoen regelmatig laten zien, niet de kar te kunnen trekken,en is vaak opgevallen door zijn beroerde spel, en nog beroerdere manier van leiding geven (de taak wat van een aanvoerder verwacht mag worden). Desondanks loopt hij wel met vaste regelmaat te leuren dat hij hogerop wil.
  Tegen ieder aannemelijk bod van de hand doen, want anders gaat hij geheid lopen mieren.
  Nu de beker is gewonnen, kun je er misschien een mooier prijskaartje aanhangen. Maar ik zou er als AZ gewoon werk van maken om ‘m te verpatsen,het is geen dragende speler. Hij kan wel voetballen, maar is vooral afhankelijk hoe de rest speelt , en kan dan meeliften.
  Het zou inderdaad verstandig zijn om Marcellis en Wijnaldum te behouden , voor de stabiliteit, maar dat het centrum gaat verandereren, zal voor de staf toch ook geen verassing zijn. Het schijnt dat die Heijmans inzetbaar is in het midden, ik weet dat niet , ben wat dat betreft geen insider. Of Gouweleeuw nu echt degene is waarop we zitten te wachten weet ik ook niet, hij valt me tegen daar in de verdediging van Heerenveen, maar missschien vergis ik me wel. Ik zie ook liever die “beul” in de verdediging, die de vijandelijke spits meedogenloos uitschakelt. Helaas past dat niet bij die lul-filosofie van die Stewart, die liever goed gekapte en vriendelijke ,mooie voetballers in de verdediging heeft (maar misschien draait hij nu bij , en zie ik het te zwart??) Dat er niet verder gegaan wordt met Reijnen lijkt me ook een klare zaak. Er is wel eens aangegeven, dat er aan het eind van het seizoen ge-evalueerd zal worden. En dit zal het einde betekenen voor Reijnen bij AZ. Volgens mij is het een sympathieke kerel, maar hij is gewogen en te licht bevonden. Er is ook geen progressie geboekt, nadat hij er kortstondig uit is geweest ten faveure van Lam. Dusss…we zien het wel, maar dat het de verdediging ,en ook de rest van het elftal er anders uit gaat zien , zal niet als een verassing komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *