Verbeek verwacht niet te vertrekken bij AZ

By
Updated: mei 10, 2013

Dit seizoen werd AZ-coach Verbeek meerdere keren in verband gebracht met een vertrek naar FC Twente. Toch lijkt de coach gewoon in Alkmaar te blijven. ‘Want ik heb nog een contract voor twee jaar. Daarnaast ben ik een trainer die normal gesproken zijn contract uitdient.’

Dus als het aan Verbeek ligt blijft hij gewoon in Alkmaar. ‘Of zij moeten daar anders over denken’, vervolgt hij na de 2-1 bekerwinst op PSV. ‘Maar ik denk niet dat AZ op mij uitgekeken is.’ bron foto: Soccernews.nl

10 Comments

 1. Jay

  10 mei 2013 at 09:20

  Toch mooi dat Verbeek op het einde nog even met de beker naar de supporters kwam, dat siert hem wel.

 2. De echte supporter

  10 mei 2013 at 10:15

  als verbeek blijft, dan hoop ik dat hij wat minder star is in zijn opstelling. al die tijd met gorter, terwijl iedereen ziet hij is niet goed genoeg op dit moment voor het niveau. ik was weer erg tevreden over wijnaldum. verbeek heeft hem gewoon te weinig opgesteld.
  beerends is ook minder dus waarom niet 4-4-2. kortom als hij blijft dan wel creativer.

  • Jeroen

   10 mei 2013 at 10:20

   Beerens speelt erg goed de laatste weken/maanden.. dus wat mij betreft lekker laten opstellen.

   We zijn als AZ supporters wel erg streng geweest. Onze verwachtingen zijn na het vertrek van DSB als hoofdsponsor niet echt aangepast. Wat Verbeek met dit elftal heeft weten te bereiken (KNVB Beker) is echt knap. Natuurlijk hadden we in de competitie meer punten moeten hebben, maar hij heeft ons toch weer een prijs gegeven.

 3. Gerrit Vooijs

  10 mei 2013 at 10:25

  Verbeek zal niets veranderen. Hij heeft een visie en de club kiest daarvoor en dus moeten de spelers zich aanpassen. Nu Viergever gaat zal Elm wel de aanvoerder worden als meest ervaren speler naast Martens.

  Als het tegen zit gaat een groot deel van het basisteam vertrekken en moet Verbeek op nieuw aan een nieuw team gaan bouwen. Dat betekent dat de kans heel groot is op een herhaling van dit seizoen. Want Verbeek maakt zijn keuze en houdt daar aan vast ook als het niet werkt…………

  • De echte supporter

   10 mei 2013 at 14:00

   Dat laatste stoort me aan verbeek. Hij had gorter eerder op de bank moeten neerzetten. Wijnaldum groeit elke wedstrijd.. Hij moet echt blijven

 4. AZformallyknownasAZ

  10 mei 2013 at 11:07

  Ik denk dat Verbeek wel degelijk geleerd heeft van dit seizoen. Ook hij zal het anders gaan doen.Hij zal eerder ingrijpen als het niet loopt en de spelers opstellen die het laten zien. Dit wordt ook mogelijk doordat de selectie wordt versterkt in de breedte en in navolging van Ajax en Feijenoord zal er meer aandacht zijn voor de eigen jeugd. Niet voor niets worden er jeugdige talen overgeheveld naar het 1e team. Het geduld wat hij t.a.v een aantal spelers had zal hij niet meer hebben. Hij zal niet nog een jaar willen meemaken dat hij met AZ in de degradatiezone terecht komt. Dus weer met vertrouwen bouwen met in je achterhoofd een mooie eindsprint en die prachtige toch wel onverwachte prijs, de beker!!!! Je moet je ook aan positieve successen kunnen vasthouden.

  • Gerrit Vooijs

   10 mei 2013 at 13:31

   Zeker, AZ en wij moeten ons vasthouden en kracht halen uit dit onverwacht behaalde succes.
   Maar er is dit jaar veel kritiek op AZ geweest omdat de verwachtingen van de supporters ondanks het duidelijk terugschroeven van de begroting onverminderd hoog waren.

   Dit Bekersucces + opnieuw plaatsing voor Europees voetbal maakt de positie van AZ op de spelers / transfermarkt natuurlijk een stuk sterker.

   Dat voordeel moet AZ de komende zomer goed gebruiken en opnieuw een goede selectie samenstellen.
   – Gouweleeuw zal idd wel komen als vervanger van Viergever.
   – Maarten Martens, als hij blijft, kan Maher natuurlijk uitstekend vervangen met Overtoom als stand-in voor Martens.
   – Als Altidore idd nog 1 jaar blijft kan Aron zich ontwikkelen als vaste basisspeler.

   Blijven over de backposities en een kopsterke centrumverdediger. Wijnaldum en Marcellis moeten of bijtekenen of worden vervangen.
   Reijnen is de enige kopsterke verdediger die AZ heeft.Lam kan Viergever/Gouweleeuw vervangen maar wie vervangt Reijnen?? Marcellis is een kop kleiner en komt dus te kort.

   Dus ik blijf positief en ben reuze benieuwd hoe de TS van AZ dit gaat oplossen !

   Maar wat er ook gaat gebeuren, ik blijf achter mijn cluppie staan 🙂

   • Jeroen

    10 mei 2013 at 16:48

    Wederom een mooie analyse van je. Ben het met je eens! We krijgen een drukke zomer, en laten we afwachten hoe AZ de binnengekomen miljoenen gaat besteden. Ik verwacht namelijk dat we een hoop geld gaan binnenhalen.

    Viergever (5 a 6 miljoen)
    Maher (tussen 8 en 10)
    Altidore (4 a 5 omdat de rest naar zijn vorige werkgever gaat)

    Ik hoop overigens ook dat we aflopende contracten gaan verlengen. We moeten niet willen dat iedereen straks gratis de deur uitloopt.

 5. oldfan

  10 mei 2013 at 15:16

  Ben altijd achter Verbeek blijven staan omdat hij een goede trainer is een now nonsens-figuur..Ook hij ontwikkeld zich en zal donders goed weten waar de behoeftes liggen die AZ nodig heeft.

  • Dedie

   11 mei 2013 at 22:15

   Ik ook en gelukkig ook de clubleiding. Ondanks de tegenvallende resultaten en kritiek in de media en forums, blijft de clubleiding de rust in de tent houden en spreekt het vertrouwen in Verbeek publiekelijk uit. En Verbeek heeft dat vertrouwen terugbetaald- een tastbare prijs (beker) en de beste ticket voor Europa League. Verbeek heeft gewoon gelijk – dit is een jonge ploeg in een opbouw seizoen – dit heeft tijd nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *