AZ WINT BEKERFINALE VAN PSV: 2-1

By
Updated: mei 10, 2013

AZ heeft voor de vierde keer de KNVB-beker veroverd. In een vooral voor rust zeer aantrekkelijke finale wonnen de Alkmaarders met 2-1 van PSV.

Het duel kende een levendige start, maar het vuur dat AZ tussen de twaalde en de viertiende minuut ontstak, kwam toch onverwacht. Maher schudde Bouma met een mooie beweging van zich af en schoot de 1-0 binnen. Even later maakte Altidore, knap gelanceerd door Elm, de 2-0.

PSV toonde veerkracht, drong aan en deed verdiend wat terug. Locadia mocht tussen twee AZ-verdedigers in raak koppen. De gelijkmaker hing in de lucht, ook door onzeker verdedigen van AZ, dat pas tegen de rust weer aan aanvallen toekwam.

Het tempi na rust lag wat lager. PSV drong nog wel aan, maar AZ wist daar nu beter raad mee en bleef moeiteloos op de been. De Alkmaarders loerden daarbij op de counter, zonder PSV voor problemen te stellen.

AZ leek de wedstrijd steeds beter onder controle te krijgen, maar PSV liet niet af en kwam toch nog af en toe dreigend in de buurt van het Alkmaarse doel. Zo had Locadia de 2-2 op zijn schoen, maar hij stuitte op een verdediger.

Pas in de slotfase nam de druk van PSV weer echt toe. AZ snakte naar het einde en zag opgelucht hoe Esteban een schot van Matavz verwerkte en hoe een knal van Lens uiteenspatte op de paal.

7 Comments

 1. Mark

  10 mei 2013 at 00:48

  WAT EEN FEEST OP X2 WAAR IK ZAT! Beste sfeer van het hele jaar! Godverdomme wat lekker!

  Jongens jullie allemaal gefeliciteerd met deze hele mooie prijs! Toch nog een heel goed seizoen geworden! Bedankt voor alle steun, volgens jaar landskampioen!?

 2. De echte supporter

  10 mei 2013 at 07:29

  In het vak PP was het ook een geweldige sfeer. De laatste tien minuten stond volgens mij ruim 17000 man te zingen en het team aan te moedigen.
  Dit had ik niet willen missen…tot volgend jaar in de kuip. Maar eerst de schaal in amsterdam..

 3. VakZer

  10 mei 2013 at 09:49

  QQ was top! Wat een feest. Geweldig!!!!!!!

 4. Gerrit Vooijs

  10 mei 2013 at 10:00

  Wat een feest ! Schitterende eindsprint van een matig seizoen. AZ heeft de Beker na 31 jaar en dat staat. Mooi voor AZ dat het na 2009 nu weer een prijs pakt. AZ had het moeilijk maar op karakter gewonnen na die 2 fantastische goals 🙂

 5. i.pjotr3

  10 mei 2013 at 14:31

  Wat n topdag, voor geen goud willen missen, vakkie Q helemaal door het dollen heen, maarja waar niet ……..wijnaldum verdient een contract, wat een topwedstrijd heeft deze gast gespeeld.

  • Mike

   10 mei 2013 at 15:58

   Echt een geweldige dag heb geen stem meer over. Zo moet het nou elke wedstrijd bij AZ zijn zo’n geweldig sfeer. Een geweldig spandoek al heb ik hem niet gezien zat er onder.

   En vindt echt die Wijnaldum geweldig. ik hoop zo dat hij blijf please !!!!!!!!!!!! En Adam wat is het toch een tovenaar. Estaban wat een gek is dat mooie reddingen en bij de goals van AZ werd hij hellemaal gek schitterend. zo kan ik alle spelers opnoemen wat een vecht lust. wat was er gebeurt met dit team als ze dit elke wedstrijd konden op brengen. Kijk uit naar volgend seizoen. Dit maakt het ze seizoen weer goed hier doe je het voor als AZ supporter.

 6. NHN

  10 mei 2013 at 17:34

  Wat bizar eigenlijk, dat je zo’n rotseizoen (liep de meeste weekenden flink te balen), op zo’n fantastische manier afsluit. Gewoon een heel belangrijke prijs erbij!! Had hier niet van durven dromen. Al was er in de competitie natuurlijk ook sprake van een eindsprint, had hier niet op durven hopen. Hulde aan iedereen op het veld. Heb geen zin in iemand af te zeiken, die het minder deed, heb ik al veel te vaak gedaan. Complimenten aan alle spelers, wissels en staf.
  Zat zelf in vak PP, meer schuin boven het sfeergedeelte, kon alleen maar genieten van het gezang achter het doel. En bovendien deden uiteindelijk alle 17.000 mee. Volgens mij zat niemand meer die laatste 10 min. , en eindelijk geen voor het eindsignaal weglopende toeschouwers!!
  Zal hier voor de rest van mijn leven, met genoegen aan terugdenken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *