Scheringa en Van Gaal samen de Champions League in

By
Updated: mei 8, 2009
Scheringa en Van Gaal samen de Champions League in

De toekomst van Louis van Gaal ligt meer dan ooit in de handen van Dirk Scheringa. De voorzitter van AZ leek in te gaan stemmen met het vertrek van de oefenmeester naar het Duitse Bayern München, maar in het Noordhollands Dagblad laat de succesvolle zakenman weer een heel ander geluid horen. “Wij gaan samen de Champions League in. Daar kan geen afkoopsom tegen”, stelt hij.

In de Duitse media wordt druk gespeculeerd over een herenakkoord tussen AZ en Van Gaal. Kort gezegd zou dat inhouden dat de coach bij het behalen van het landskampioenschap vrij zou zijn om te gaan en te staan waar hij maar wil. Bayern-manager Uli Hoeness bracht dat onlangs naar voren. “Wij hebben van hem (Van Gaal, red.) de verzekering gekregen dat AZ geen afkoopsom zal verlangen”, liet Hoeness weten.

Scheringa weet echter van niks. “Als hij het al zo gebracht heeft bij Bayern is dat de interpretatie van Louis. Kennelijk omdat hij het zo zelf graag ziet”, aldus de preses in het regionale dagblad. “Het enige voorbehoud was dat hij tussentijds weg mocht als Duitsland, Engeland, Spanje, Argentinië of Nederland hem als bondscoach wilde aantrekken. Maar dat geldt niet meer. Daar was een termijn aan verbonden en die is 1 januari van dit jaar verlopen.”

Technisch directeur Marcel Brands vraagt zich dan ook ten zeerste af of het daadwerkelijk zal komen tot een vertrek van Van Gaal uit de Kaasstad. Zo meldde Bayern zich nog nooit officieel in het DSB Stadion. “Ik vergelijk het maar met een speler die ik graag wil aantrekken. Dan grijp ik meteen de telefoon en wacht daar geen weken mee.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *