Maher heeft geen interesse in buitenlands transfer

By
Updated: mei 8, 2013

De AZ fans hopen eigenlijk stiekem dat er een buitenlandse club komt om Maher voor de nodige miljoenen over te nemen van AZ. Helaas kunnen we dat vergeten, want Maher is niet van plan om nu al de stap te maken naar het buitenland. Zelfs Arsenal, die over het algemeen jonge talenten een kans geeft, zal het niet gaan lukken om de jonge middenvelder te overtuigen naar Engeland te komen. Het plan van Maher is om de komende twee of drie jaar in Nederland te blijven alvorens de stap naar het buitenland te maken.

“Ik weet wat ik wil. Ik wil naar Ajax of PSV, twee of drie jaar. Dat is de beste keus”, aldus de 19-jarige speler. “Als ik in het buitenland niet speel, kan ik het WK vergeten”, vertelt Maher woensdag verder tegen de Volkskrant. “Iedere speler droomt van het WK. Je kunt ook voor het geld gaan, dat zal in het buitenland meer zijn dan hier. Ik had op mijn vijftiende al kunnen gaan, maar dat is geen goede stap voor mij. Ik hoop dat de clubs er alsnog uitkomen deze zomer.”

“Nu moet ik het elftal dragen, dat is moeilijker. Het is ook leerzaam. Stel dat ik naar Arsenal zou gaan, dan kom ik als jongen die bijna niets heeft gehaald, dan kijken ze helemaal niet naar mij op. Als je bij Ajax of PSV Champions League speelt en de titel wint of zo, kom je als iemand binnen. Ik kijk naar mijn loopbaan en naar wat het beste is voor mezelf”, aldus Maher.

12 Comments

 1. i.pjotr3

  8 mei 2013 at 10:08

  Heerlijk nieuws, Maher niet naar het buitenland !
  Kunnen we hem gewoon nog een jaartje zien spelen bij onze club AZ.
  020 & psv kunnen/gaan dat gewenste transferbedrag niet betalen.
  AZ met Maher naar de titel in 2014 🙂

  • Jeroen

   8 mei 2013 at 10:17

   hahaha dat noemen ze toch wishfull thinking 😉 reken maar dat Maher herrie gaat schoppen om zo te vertrekken naar PSV en Ajax. Beide clubs zullen echt geen 10 miljoen gaan betalen. Zal mij dus niks verbazen dat Maher voor een veeeeeels te laag bedrag vertrekt. Heb helaas geen vertrouwen in Stewart en Co…. Enige voordeel is dat als Maher na enkele jaren vertrekt naar het buitenland, de kopende club de opleidingskosten moet betalen. Dat zou dan nog wat geld opleveren.

   Overigens mag Maher ook vertrekken van mij. Ik weet dat hij de beste speler is van AZ, maar ik heb liever een minder goede speler die wel voor onze club wilt spelen.

 2. azdc

  8 mei 2013 at 10:30

  Ok Adam maar wie betaalt AZ het verschil tussen 18 en 8 mln? Een jaar extra AZ kan ook nog. Volgend jaar krijgt AZ ook wel 8 mln voor je.

 3. AZ4Altijd

  8 mei 2013 at 11:13

  Verkopen aan grote club in buitenland en dan nog 1 a 2 jaar bij AZ spelen. Das enige optie. Want 020 en Subsidie betalen niet meer dan 7 a 8 miljoen. En Neerlands grootste talent gaat echt niet weg voor Zakje snoep en een Kinder Cola. Begin die Mocro toch echt zwaar irritant te vinden, met IK WIL. Nee jij heb niets te willen. Als de club zeg 10-12 miljoen kan vangen, ga jij echt niet weg voor 8. Voortaan als AZ zijnde geen Marokkanen meer scouten. ALTIJD gezeik met die lui. Hij gedraagt zich precies zoals alle Marokkanen zich gedragen.

 4. AZ4Altijd

  8 mei 2013 at 11:14

  Enige Marokkaan die zich nooit misdragen heeft is Messaoud. Mijn complimenten aan hem.

  • Gerrit Vooijs

   8 mei 2013 at 11:44

   Zet alle misdragingen van Maher nu eens af tegen zijn prestaties/inzet voor AZ en maak de balans op……….
   Messaoud heeft zich nooit misdragen maar heeft AZ alleen maar geld gekost…….

   Helaas is het zo dat erg goede voetballers vaak ook een sterke eigen wil hebben. Die wil/geldingsdrang maakt hun tot de goede voetballer maar botst als het om transfers gaat.

   Bergkamp en Messi zijn de uitzonderingen op de regel dat de ideale schoonzoon als topvoetballer niet bestaat !

 5. Jay

  8 mei 2013 at 11:43

  Zoals ik al zei gaat Maher waarschijnlijk voor iets van 8 miljoen naar Ajax met een hoog doorverkooppercentage, waardoor het uiteindelijke bedrag wel zo rond de 10 miljoen zal liggen.

  • Jeroen

   8 mei 2013 at 11:49

   Zou mooi zijn, maar gaat denk ik niet gebeuren. Ajax heeft al laten weten het bedrag nooit te gaan betalen. Ze gaan Maher gewoon gek maken zodat hij ruzie gaat zoeken met AZ. Dan zal AZ op een gegeven moment hem wel gaan verkopen omdat ze geen verstoorde werkrelatie willen hebben. We mogen blij zijn als hij voor 7 miljoen vertrekt. Stewart zal dan gewoon aangeven dat het marktconform was 😉

 6. Gerrit Vooijs

  8 mei 2013 at 11:52

  Tja dat wordt dus een hete zomer met hij gaat wel en hij mag niet verhalen. AZ moet de poot stijf houden en gaan voor het maximale bedrag.
  Het zou in mijn ogen ook niet verkeerd zijn om dit signaal na de bekerfinale af te geven.

  Beter dan de zaak op scherp zetten als vlak voor de seizoensstart. Op deze manier kan Maher al snel inschatten wat er echt haalbaar is.

 7. woonwagenpower

  8 mei 2013 at 12:22

  Als Ajax 20 miljoen voor Eriksen krijgt, kunnen ze dat direct overmaken naar AZ, krijgen hun Maher. Want Maher is ook nog eens beter als Eriksen!

 8. woonwagenpower

  8 mei 2013 at 12:38

  Maher moet niet de belangen van AZ vergeten, hij heeft ook een hoop te danken aan AZ! drie keer op talentendagen afgewezen door Ajax, AZ ontving Maher met open armen. Als iemand drie keer tegen mij zegt dat ik niet goed genoeg ben, en dan later op hangende pootjes weer om mijn gunst gaat vragen, kan hij lekker naar mijn gunsten fluiten. Adam je hebt toch ook je eer en trots?

 9. Leo

  8 mei 2013 at 16:37

  Je toekomstige werkgever wil geen marktcomforme prijs betalen aan je huidige club. Dat je nieuwe baas slechts een minimaal bedrag aan je komst wil uitgeven is een belediging. Zo graag willen ze je dus niet halen. Het gevolg is dat Adam gewoon nog minstens 1 jaar in Alkmaar blijft te bewonderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *