Altidore over bekerfinale: ‘Ik zie het als iets groots’

By
Updated: mei 8, 2013

De Nederlandse bekerfinale staat donderdagavond op het programma. Jozy Altidore, die met AZ de strijd aangaat met PSV, begrijpt niet dat er vooral neerbuigend wordt gedaan over het ‘toetje’. Hij ziet de finale als iets groots en een kans op een hoofdprijs.

“Overal waar ik gespeeld heb, is het iets groots: Spanje, Turkije en Engeland. Ik snap niet waarom dat in Nederland anders is”, zegt Altidore in gesprek met De Telegraaf. “Ik zie het als iets groots: een hoofdprijs die er te verdelen is. Ik weet niet hoe men er hier verder over denkt, maar in ons team realiseert iedereen zich dat het een highlight van je loopbaan is op een goed niveau. Iets wat je niet vaak meemaakt. Ook ik speel voor het eerst om een hoofdprijs.”

“Daarom moeten we het met zijn allen serieus nemen”, vervolgt de Amerikaan zijn verhaal. “Dat is heel belangrijk. Ik ben er zelf erg opgewonden over en heel nieuwsgierig over wat er allemaal op ons af gaat komen. Mijn moeder, broer en zus zijn over uit Amerika, alleen mijn vader en andere zus zijn nog thuis. Dat geeft wel aan dat het iets betekent voor mij en mijn familie.” Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. de echte supporter

  8 mei 2013 at 09:22

  Jozi het betekend niet alleen wat voor jouw en je familie, maar ook zeker voor de 17000 fan die naar Rotterdam komen en dan de fans thuis nog. Zet hem op en laat mooie doelpunten zien.

 2. AZformallyknownasAZ

  8 mei 2013 at 09:42

  Ook in wedstrijden die ergens omgaan heb ik Jozy belangrijke doelpunten zien maken. Zijn gedrevenheid en winnaarsmentaliteit kunnen we goed gebruiken. Het zou veel goed maken voor dit seizoen als AZ de beker weet te pakken .

  Extra leuk om de miljoenenploeg uit Eindhoven te kijk te zetten met de meest ontevreden speler van de eredivisie de heer Strootman voorop. Deze speler is mijns inziens het vleesgeworden sjachrein en vertegrenwoordigt optimaal de interne verhoudingen van ” eenheid , gezelligheid en goede omgangsvormen binnen Pisvee.
  Hij is ook deene die roept geen waarde te hechten aan een dergelijke prijs. Dan hoef je ook niet te winnen.

  Stijden voor iedere meter , knallen en alle frustratie van dit seizoen van je afspelen.Dan liggen er kansen voor AZ

  Go for it AZ

  • de echte supporter

   8 mei 2013 at 09:53

   Mee eens. en wij als supporters zullen ze aanmoedingen vanaf de tribune. Oh wat heb ik er zin in

 3. Jeroen

  8 mei 2013 at 09:59

  Reken maar dat het morgen een groot feest gaat worden. In 2007 was ik er ook bij.. Toen hadden we al moeten winnen!!! Morgen is het DE kans voor AZ om de wrange nasmaak van dit seizoen weg te spoelen. Laat zien dat je ervoor wilt knokken! Loop desnoods je longen uit je lijf! Als we ten onder gaan… dan wel met strijd!!

 4. woonwagenpower

  8 mei 2013 at 12:42

  MR Altidore Heeft helemaal gelijk, want geen enkele bvo wil het bekertoernooi afschaffen, dus is het een mooie , interessante manier om Europees voetbal te halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *