Verbeek zoekt wederom confrontatie met coach Klinsmann

By
Updated: mei 7, 2013

AZ-coach Gertjan Verbeek dreigt opnieuw in conflict te komen met Jürgen Klinsmann, bondscoach van de Verenigde Staten. Het afstaan van clubtopscorer Jozy Altidore is de aanleiding.

Klinsmann wil de internationals uit Europa ruim een maand bij zich houden. Tussen 11 en 18 juni zal de nationale ploeg drie WK-kwalificatieduels spelen. “Voor die reeks zijn we verplicht Jozy af te staan”, vertelt Verbeek aan Voetbal International. “Het probleem is dat Klinsmann ook nog een uitgebreid trainingskamp wil organiseren, plus twee oefenwedstrijden.”

“Eind mei spelen ze al tegen Duitsland. Dat betekent dat de meeste spelers kort na hun laatste wedstrijd meteen naar Amerika moeten gaan en niet of nauwelijks vakantie hebben, als we de wens van Klinsmann tenminste zouden inwilligen. En dat doen we niet”, aldus Verbeek, wiens spits zich achter het standpunt van AZ schaart. Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. Dedie

    7 mei 2013 at 09:31

    Verbeek heeft wel gelijk. Een speler heeft ook rust nodig dus het is beter al Altidore gewoon aanmeldt in juni pas voor de kwalificatieduels en niet eerder.

  2. de echte supporter

    8 mei 2013 at 09:17

    Ik ben het met Verbeek eens. Geef een speler even iets aan rust dan zal hij daarna beter presteren en daarnaast misschien minder kans op een blessure.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *