Reacties na AZ – PEC Zwolle (4-0)

By
Updated: mei 6, 2013

Verbeek: “Na een rommelig begin maakten we vanuit een corner de 1-0, waardoor we meer rust in ons spel kregen”, blikt Verbeek na afloop terug op de clubsite. “We kwamen ook terecht op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft nam Zwolle het initiatief even van ons over, maar na de 3-0 was het over en gaven zij op.”

“Ik wil mijn team een compliment maken voor het spel in het vervolg van de wedstrijd. We bleven combineren en zoeken naar meer doelpunten. Uiteindelijk is deze 4-0 zege goed voor het publiek en de ranglijst”, vervolgt Verbeek.

 “We kunnen tevreden zijn dat we de doelstelling van Europees voetbal behaald hebben. Nu gaan we er vol voor om de bekerfinale te winnen.”

Elm: Het is lekker dat we nu Europees voetbal hebben”, zegt Viktor Elm, tegen PEC Zwolle maker van de 1-0, op de website van AZ. Een zeer moeizaam seizoen lijkt zo voor AZ toch nog zeer positief te eindigen. “Een mooi eind? Als we de bekerfinale winnen wel, ja. Daar richten we ons nu op. En in de competitie kunnen we nog hoger eindigen. We kunnen sc Heerenveen nog voorbij als wij winnen en zij nog een keer verliezen.”

Tegen Zwolle kon AZ het zich veroorloven om enigszins rustig aan te doen, geeft Elm toe. Hij hoopt dat zijn ploeg daar donderdag de vruchten van plukt. “Toen de winst zeker was, hebben we onszelf wat gespaard. Bij een tegenaanval liepen we niet allemaal meer met onze man mee terug. Zo konden we een beetje rust pakken.”

11 Comments

 1. Dedie

  6 mei 2013 at 09:50

  Dat was ook verstandig om te doen – rustig aan te doen toen de winst zeker was; ook de wissels om spelers te sparen een goede en gouden ingreep – Aron, Celso en Matthias bewijzen weer hun waarde.

 2. Jay

  6 mei 2013 at 11:39

  Als Altidore blijft, dan gaat hij het nog lastig krijgen met Johannsson als concurrent. Dat wordt volgens mij echt een goeie.

  Verder lijkt AZ net op tijd in vorm om donderdag te gaan pieken. Ik schat de kansen zo op 50/50.

  Toch bizar, dat als we donderdag de beker winnen en daarna ook van WillemII en in het linkerrijtje komen, dat het seizoen achteraf gezien eigenlijk best goed gegaan is ondanks het meestal slechte spel.

 3. oldfan

  6 mei 2013 at 12:36

  Wat een bizar einde,een niet zo geweldig seizoen grote overwinningen een europaplaatsing en een bekerfinale. Het begin vd wedstrijd was als het hele seizoen maar na 19 minuten volgde de bevrijding waardoor er onbevangen werd gevoetbalt. Dan zie het voetbal terug in de ploeg. Om verder te groeien zal er een kwaliteitsinjectie moeten komen vanspelers die er al staan. Vooral als je Europa in gaat! Ik hoop dat Altidore blijft,vooral omdat hij dat zelf ook wil. Zal financieel wel een moeilijk verhaal worden. Blij dat AZ zich heeft hervonden.

  • Gerrit Vooijs

   6 mei 2013 at 20:09

   Ortiz zou als dure niet Europese speler moeten vertrekken om het salaris van Altidore te kunnen ophoesten.
   Maar ook een vertrek van Martens zou dit mogelijk maken.

   Belangrijker is de vraag hoe AZ het vertrek van Viergever en Marcellis, allebei nog 1 jaar onder contract, en Maher gaat opvangen.

   Als Martens niet vertrekt dan moet hij de leidersrol maar op zich nemen, met Overtoom als stand in bv, of nog een nieuwe aanwinst.

   Voor Altidore hebben we al een speler die in elke inval beurt indruk gemaakt heeft.
   Tegen NEC manoeuvreerde hij tijdens zijn debuut in 10 minuten eerst Altidore en daarna zichzelf in een 100% scoringspositie. In de andere duels was elke invalbeurt goed voor een goal, indrukwekkend !
   Nee, dit is een scorende spits die voor de goal erg rustig is dus heeft Altidore er sowieso een geduchte concurrent bij.

   Voor het aantrekken van nieuwe spelers is het spelen van Europees voetbal een pre ! Daarom heb ik voor het nieuwe seizoen toch hoge verwachtingen 🙂

 4. Gerrit Vooijs

  6 mei 2013 at 19:40

  6-0, 1-3, 0-4 en 4-0. Die 1-3 past op geen enkele manier. AZ ontkent het, maar het lijkt er toch verdacht veel op dat AZ die wedstrijd heeft laten lopen voor het inmiddels behaalde resultaat………. Europees voetbal is binnen.

  Donderdag zullen we zien of AZ tegen PSV ook uit een heel ander vaatje kan tappen 🙂

 5. hAnZ

  6 mei 2013 at 19:58

  Als GJV zijn woord houdt en de sterksten opstelt, heb ik alle vertrouwen in een goede afloop voor AZ aanstaande donderdag.
  Voor Altidore is die verse aanwinst wel gunstig. Het houdt hem scherp om elkaar af te troeven. Heerlijke speelstijl heeft die Johannsson (2 x N en 2 x S) trouwens. een echte spits.

  • Gerrit Vooijs

   6 mei 2013 at 20:26

   Nou Hanz ik denk dat elke AZ supporter de opstelling foutloos kan voorspellen….. Inclusief de wissels rond de 65e minuut 🙂

 6. Jeroen

  6 mei 2013 at 20:17

  Was een mooi duel tegen PEC. Aan het eind van het seizoen lijkt het toch nog allemaal goed te komen. Als we de bekerfinale winnen dan kunnen we toch wel zeggen dat het geslaagd is. Toch hoop ik op een andere coach volgend seizoen. Verbeek heft goed werk geleverd de afgelopen jaren, maar ik vind hem steeds minder goed passen bij de club. Vooral de laatste maanden is hij meer bezig met andere zaken dan met AZ. Laat hem maar lekker naar Twente gaan, dan kunnen wij zoeken naar een nieuwe coach!

  • Gerrit Vooijs

   6 mei 2013 at 20:23

   Ik ben het hier helemaal mee eens maar wat vindt het AZ bestuur ??

 7. Jay

  6 mei 2013 at 22:18

  Toon heeft al aangegeven verder te willen gaan met Verbeek en die zal zijn contract uitdienen. Daarbij komt nog dat de doelstelling is gehaald, dus zal hij echt nog minimaal een jaar bij AZ blijven.

  • Gerrit Vooijs

   6 mei 2013 at 22:22

   Dan moet Verbeek maar net als Louis revanche op ons nemen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *