AZ wint eenvoudig van PEC Zwolle: 4-0

By
Updated: mei 5, 2013

AZ heft thuis met 4-0 gewonnen van PEC Zwolle, dat desondanks zeker is van lijfsbehoud. Door de uitslagen op de andere velden kunnen de Alkmaarders, die donderdag de bekerfinale spelen, zich opmaken voor Europees voetbal.

AZ opende sterk en na twintig minute kopte Elm raak uit een hoekschop van Maher. Beerens verdubbelde de marge vlak voor rust met een volley van dichtbij. Tussendoor had Benson het enige Zwolse kansje gemist.

Ook na rust bleef AZ rustig de aanval zoeken. Na ruim een uur zorgde invaller Johansson, die pas twee minute in het veld stond, voor 3-0, waarna Maher na een steekpass van Elm ook nog scoorde.

14 Comments

 1. AzAlkmaar

  5 mei 2013 at 15:41

  Ik zag Fabian Delph van Aston Villa, bij AZ in de Kees kist lounge!

  • Jeroen

   5 mei 2013 at 16:04

   Interessant! Zal er een transfer in de maak zijn? Moet eerlijk zeggen dat ik hem niet goed ken om te bepalen of het een meerwaarde voor AZ is. Wat denk jij?

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    5 mei 2013 at 17:45

    Een niet scorende middenvelder… van een kwakkelende club uit Engeland waar Brett Holman inmiddels op de tribune zit, moet je die halen? Zijn oude maatje Simon Poulsen doet trouwens hetzelfde inmiddels als onze voormalige, soms gevierde en verguisde Aussie.
    De enige reden die ik kan bedenken om hem te halen zou zijn dat hij belooft om niet te zeuren als hij alleen maar in Jong AZ mag spelen…

  • Mike

   5 mei 2013 at 16:35

   Lijkt mijn sterk dat hij naar AZ komt want hij is gewoon een basisspeler van Aston Villa.

 2. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 mei 2013 at 16:13

  Gefeliciteerd met het behalen van Europees voetbal! Toch al de doelstelling behaald en de achtste plaats is ook nog in bereik met behulp van een beetje gestuntel van de concurrenten in de laatste ronde.
  Gezien mijn lage klassering in de poule sloeg ik de plank zoals zovelen flink mis, mijn latere voorspelling eerder dit seizoen toen Ajax nog niet in de top drie stond dat ze toch kampioen zouden worden is wel bewaarheid geworden vandaag. Hoewel Ajax niet populair is hier vermeld ik toch dat ik ze het verdiend hebben.
  Nu nog de KNVB schaal naar Alkmaar en niet naar die gesubsidieerde club uit de lampenkap en het valt allemaal nog mee.

 3. Mike

  5 mei 2013 at 16:32

  Mooi zege en weer de 0 gehouden op naar de beker finale. Ik vind het wel rond uit BELAGELIJK dat Adam Maher uitgefloten werd. ECHTE SUPPORTERS !!!!!!!!!!!!!! tjonge jonge SCHAAM JE!!!!!!!!!! Wat een sfeer weer echt om te huilen. Hopelijk blijft het in de kuip niet zo stil.

  • Mike

   6 mei 2013 at 20:09

   Ik wil dit toch nog wel ff laten zien voor alle haters van Maher dat hij zo genaamd de publiek uit zat te dagen in de wedstrijd tegen Zwolle en Heerenveen waarom doet hij dit dan naar het publiek. http://instagram.com/p/Y922FPm5vO/#

   Ik hoop toch wel dat er van de AZ supporters meer respect voor Maher komt. Het is wel de grootste talent die AZ ooit voort heeft gebracht. En deze jonge kan er toch ook niks aan doen dat elke journalist aan hem vraag wat hij volgende seizoen gaat doen ? Hij mag van mijn gewoon zijn ambitie uit spreken.

   Dus hier bij vraag ik toch wel aan de AZ -supporters meer respect voor deze jonge !!!!!!! en helemaal als hij nog gewoon bij AZ speelt.

 4. Azforever

  5 mei 2013 at 18:12

  Helemaal met Mike eens. Maher uitfluiten past niet bij een club als AZ. Verder mooie degelijke zege.

  • i.Pjotr3

   5 mei 2013 at 20:58

   Uitfluiten is zo 020.
   Wees trots dat ad8m opgegroeit is bij onze club.
   Voetballers zijn passanten en je mag blij zijn dat hij straks veel geld opbrengt, waar AZ weer beter van kan worden
   De meeste AZers zijn mislukt bij 020, laat dat een twijfelmomentje voor hem zijn.

 5. AZ4Altijd

  5 mei 2013 at 18:47

  Ik was een Engelse Stream aan het kijken naar AZ vanmiddag, en daar hoorde ik de Engelse commentator spreken over Bayern die wel oren heeft naar Maher.
  Ennieweg. Mooie zege. Weinig tegengas te verduren gehad, maar 4-0 is een feit en dat betekend in laatste 4 wedstrijden 3 keer gewonnen met 15 goals voor en slechts 3 tegen. Hadden ze verdomme eerder moeten doen.
  En die gekke Aron. 1,5 minuut in het veld en meneer scoort op een zeer mooie rustige manier. En hij loopt werkelijk super.

 6. Leo

  5 mei 2013 at 20:01

  Tevreden met deze degelijke 4-0 zege. Opnieuw Europees voetbal binnengesleept. Hopelijk niet voor de laatste keer. Altidore vandaag vrij onzichtbaar. Dan maar scoren in de Kuip. Gelukkig hebben we ook nog een zeer scherpe USA/Ijslander op de bank die nu al zijn klasse heeft bewezen.

 7. AZformallyknownasAZ

  5 mei 2013 at 20:05

  Mooi hoor deze resultaten. Ik zag ze weer oplichten de talenten. Hendriksen, Wijnaldum (echt niet laten gaan hoor!!!). Johansen de nieuwe spits. Beerens en Gudmundson hebben het licht gezien. Mooi rusti uitgespeeld deze wedstrijd.

  Ontspannen naar de finale en er een mooie wedstrijd van maken.. Volgend jaar een veel evenwichtiger seizoen met een aaantal nieuwe vesterkingen en doostroom van eigen jeugd. En weer europees voetbal . Mooi hooir. Er voor gaan en er voor knokken levert altijd op. We kunnen nu al tevreden zijn en volgende week kan het alleen nog maar mooier worden.

 8. NHN

  5 mei 2013 at 20:57

  Jammer dat Altidore niet scoorde inderdaad,maar laat ‘m dat dan maar bewaren tot in de kuip. En wat maakt het eigenlijk uit wie er scoort. Ook al was het een beetje gezapig af en toe, die 4-0 staat er gewoon weer. Het blijft bizar, als je AZ zo ziet voetballen, vraag je je af hoe ze toch in degradatienood hebben kunnen verkeren. Vorm en vertrouwen zijn vreemde begrippen. Neem een ploeg als NEC, dat leek me het gehele seizoen toch een zekerheid voor die play-offs, en die raken nu geen bal meer.
  Ik heb geen flauw idee, wat die bekerfinale gaat brengen,volgens mij kan het van alles worden. Ergens wel jammer dat PSV al zeker is van hun 2e plek, die zullen nu niet meer op 2 gedachten hinken.
  Dat Maher een beetje uitgefloten werd, dat neemt hij maar op de koop toe. Schandalig vindt ik het niet, hij heeft het zelf uitgelokt verleden week, uit bij Heerenveen. Jammer dat het zo moest, maar het zal wel.

 9. Timon

  5 mei 2013 at 21:28

  Verbeek zou toch tracteren? Wat was het weer slecht,koude wind vak X : hoogte punt : het zonnetje na afloop, mij zien ze niet meer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *