Verbeek: “We willen het publiek zondag trakteren”

By
Updated: mei 3, 2013

In de aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle blikte Gertjan Verbeek vrijdagmiddag vooruit. Daarbij kwam ook de bekerfinale tegen PSV ter sprake en blikte de oefenmeester alvast kort terug op afgelopen seizoen.

“Ja, iedereen op Maarten Martens na is fit”, opende Verbeek desgevraagd. “Er zullen vast jongens met pijntjes zijn. Als ze bij me komen om te vragen of ze met het oog op de bekerfinale rust mogen krijgen tegen PEC, lopen ze het risico dat ik ze tegen PSV ook niet opstel. Expres jongens rust geven, nee, zulke fratsen haal ik niet uit. Ik stel altijd de sterkste ploeg op en wil graag winnen van PEC.”

Ranglijst
Verbeek: “We willen het publiek zondag trakteren op een winnend AZ. Als we PEC verslaan, laten we ze op de ranglijst definitief achter ons. We willen nog zo hoog mogelijk eindigen, onder meer omdat dat financieel aantrekkelijk is voor de club vanwege tv-gelden. Er staan voor ons nog twee wedstrijden op het programma: tegen PEC en Willem II. Dat zijn op papier tegenstanders die we moeten verslaan.”

PSV
Verbeek ziet AZ – PEC Zwolle niet als een warming-up voor de eindstrijd in het bekertoernooi. “Ik ga dus geen dingen uitproberen, want ik ben al lang blij dat we weer goed voetballen. Het is wel zo dat winst vertrouwen kan geven voor donderdag. Maar nee, ik zit dus nog niet met PSV in mijn hoofd.”

Kwakkelseizoen
“Nu de prijzen verdeeld worden, krabbelen we omhoog”, vervolgde Verbeek. “Dat is wat laat, maar nog net op tijd. Ja, je kunt dit een kwakkelseizoen noemen waarin we veel te weinig punten hebben gepakt. We speelden soms niet goed genoeg en kunnen ons dus niet achter pech verschuilen. Wel is duidelijk dat we onszelf te weinig hebben beloond. We weten voor volgend seizoen waarin dit team tekort komt en hoe we ons moeten versterken.”

Aftrap
Het uitverkochte duel AZ – PEC Zwolle begint zondag om 12:30 uur in het AFAS Stadion. Bron: AZ

11 Comments

 1. Dedie

  3 mei 2013 at 23:16

  Ik hoop dat AZ nu gaat constanter spelen en dit keer thuis winnen. Vorig jaar was AZ thuis onverslaanbaar maar dit jaar speelt AZ beter uit dan thuis. 6 punten meer halen en misschien haalt AZ nog de 7e plaats. Dus, veel succes, jongens, geen gekke dingen doen; gewoon vooruit voetballen.

  • De echte supporter

   4 mei 2013 at 07:19

   helemaal met je eens. vooruit voetballen en niet breien. pak de komende 6 punten en we zien wel waar we dan eindigen

 2. Timon

  4 mei 2013 at 10:10

  Tracteren? Krijgen wij allemaal een meter bier van dieVerbeek?

 3. Gerrit Vooijs

  4 mei 2013 at 17:16

  Ben benieuwd of die eigenwijze Verbeek Ortiz durft op te stellen. Hij zal wel weer in zijn bekende starre denkwijze blijven steken……..
  En natuurlijk wacht ik weer tot de 65e minuut voordat hij zijn starre visie bevestigd door zijn vaste wissels in te brengen.
  Als wisselspeler weet je behoudens calamiteiten dat je voor spek en bonen op de bank zit als je geen Berghuis, overtoom of Johansson heet.

  Ik heb het wel gehad met deze trainer die het vreemd vindt dat de andere spelers op maandagavond niet gemotiveerd zijn.

 4. peejee

  4 mei 2013 at 18:31

  Gert Jan bedoelt dat hij na afloop in het supportershome komt om iedereen te bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen en trakteert iedereen op bier.

 5. Evert

  5 mei 2013 at 12:39

  Dit seizoen heeft het bestuur afstand genomen van de supporters en gaat gewoon zijn eigen gang en heeft lak aan wat wij vinden!!!
  Wat betreft Ortiz zal hij niet spelen daar is Verbeek te eigenwijs voor en vindt dat hij altijd gelijk heeft……………….jammer. We zullen moeten wachten tot Verbeek het veld geruimd heeft, alleen dan wachten er betere tijden!!!

 6. Evert

  5 mei 2013 at 12:42

  Uitgerekend nu kun je met jonge spelers wat gaan doen, we staan veilig. Maar onder deze trainer zal dat nooit gebeuren!!!

 7. Evert

  5 mei 2013 at 12:43

  Ik verwacht dat wij volgend seizoen gewoon op de zelfde voet verder gaan weer het zelfde systeem en de bijhorende ergenis!!

 8. Evert

  5 mei 2013 at 12:48

  Ik neem geen seizoenkaart komend seizoen, niet alleen ik maar diversen andere denken daar het zelfde over. Ik blijft uiterraard FanvanAZ maar om elke keer weer naar het stadion te gaan en het voorspelbare senario te kijken trek ik niet meer. Kijk maar naar de Ben-side die krijgen ook geen gehoor voor een staande tribune en zo zijn er meer dingen waar het bestuur lak aan heeft!!! Nee ik sla een seizoen over!!!

  • vos24

   7 mei 2013 at 20:11

   Sorry je steunt je club door weer en wind en niet het bestuur of…..

   • Jeroen

    7 mei 2013 at 21:39

    Daar ben ik het wel mee eens… ondanks dat je als supporter wel op de proef wordt gesteld met het niveau van de meeste duels dit seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *