‘Ajax ziet in Maher opvolger voor Eriksen’

By
Updated: mei 2, 2013

Ajax is achter de schermen al volop bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Drie spelers lijken Amsterdam te gaan verlaten, hun opvolgers zijn reeds bekend.

Christian Eriksen is misschien wel het dichtst bij een overstap naar het buitenland. De Deen, begeerd door clubs uit voornamelijk Engeland, moet worden opgevolgd door Adam Maher. Marco van Ginkel is daarnaast nadrukkelijk in beeld als opvolger van Siem de Jong, zo wordt volgens De Telegraaf steeds duidelijker.

Toby Alderweireld is de derde Ajacied die naar een buitenlandse transfer lonkt. Zijn opvolger denkt Ajax reeds in huis te hebben. Joël Veltman krijgt onder Frank de Boer de kans om zich te bewijzen in het centrum van de defensie. De 21-jarige IJmuidenaar speelde dit seizoen al zeven competitiewedstrijden en drie bekerduels. Bron: Voetbaprimeur.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  2 mei 2013 at 08:15

  Ze weten welk bedrag we willen hebben voor hem. Betaal je dat niet? Dan komt Maher ook niet. Zo simpel moet het zijn. Hij heeft nog een contract tot medio 2015, dus er is nog geen noodzaak om hem te gaan verkopen. Laten we hopen dat AZ dit ook goed begrijpt en hem niet zomaar laat vertrekken.

 2. AZ4Altijd

  2 mei 2013 at 08:42

  En Zeker niet voor 3 zakjes snoep en een kinder cola. Gewoon verkopen aan een buitenlandse club. Die WEL wil betalen. Geen cent minder dan 10 miljoen. En niet WEER met een rare constructie met bonussen etc. om aan een hoog transfer bedrag te komen. Gewoon verkopen aan een topclub in Engeland. Dan voor een jaartje huren. Dan speelt meneer gewoon vlakbij huis en speelt hij altijd. Goed voor ontwikkeling, en zn salaris is meteen hoger.

 3. de echte supporter

  2 mei 2013 at 09:04

  Ik geloof nooit dat ajax de ruim 10 miljoen gaat neerleggen. Maher blijft bij az of gaat naar het buitenland.

 4. Jay

  2 mei 2013 at 09:25

  Maher zal sowieso vertrekken, dat is voor beide partijen het beste. Nu alleen nog een club vinden die idd het juiste bedrag van minimaal 10 miljoen wil betalen. Ik vrees dat het Ajax wel zal worden die hem dan voor iets van 7 a 8 miljoen zal kopen met een hoog doorverkoop percentage ofzo.

 5. NHN

  2 mei 2013 at 10:57

  Voor dat laatste ben ik ook bang (maar misschien zie ik het wel te somber in). ajaks zal nooit 10 miljoen op tafel leggen, maar zal wel gaan zitten stoken. Maher krijgt “de zeeuw-trekjes” , en kan het niet meer opbrengen om voor AZ te spelen. Een eindeloos ge-touwtrek, en uiteindelijk vertrekt Maher naar die UFO voor een te lage prijs…
  Hij wil niet naar het buitenland, maar zal toch ook moeten inzien als die buitenlandse club er wel komt die gewoon die 10 miljoen aftikt, hij niet voor minder naar een andere club mag, omdat hij dat zelf wil.
  Wel een kans voor Stewart en Gerbrands om hun,toch wel enigszins besmette blazoen enigszins op te poetsen door hun poot stijf te houden en hier als winnaar uit te komen. (waarmee ik dan bedoel dat Maher verkocht wordt voor 10 miljoen, zonder rare constructies, aan een club , anders dan die uit A’dam.)

 6. AZ4Altijd

  2 mei 2013 at 13:04

  Ik zie in Messi ook de mogelijke opvolger van Altidore. Maar kunnen wij de aanschafprijs betalen? Nee, dus komt hij niet. Zelfde geldt voor FC Haakneus. Niet betalen is niet halen.

  • Johannes

   8 mei 2013 at 23:00

   @ AZ4Altijd

   Wat of wie bedoel je nou exact met FC Haakneus?

 7. gerard

  2 mei 2013 at 17:49

  Zowel Ajax als PSV zouden deze speler willen aantrekken alleen PSV heeft niet het geld en staat onder een behoorlijk vergrootglas aangaande Europese comissie, Ajax daarintegen doet geen grote transferbedragen meer.

  Echter is al het gehele seizoen duidelijk dat Maher met alle geweld weg wil, het zal daarom voor AZ erg lastig zijn om hem tegen de prijs die het feitelijk in gedachte heeft te verkopen.

  In hoevere Maher open staat als er echt een buitenlandse (sub)topclub zich meld is niet duidelijk. Ook al geeft Maher zelf aan nog eerst een binnenlandse stap te willen maken, als er clubs van het kaliber Arsenal zich aandienen, denk ik wel dat zijn vergenomen standpunt een andere wending gaan nemen gezien het sportieve en de salarismogelijkheden daar vele malen groter zijn.

  Een binnenlandse transfer zal AZ zoiezo te weinig geld brengen voor een van de grootste talenten die de club ooit heeft voorgebracht.

 8. Oud

  2 mei 2013 at 17:59

  Een echte Amsterdammer heeft altijd twee goedkope adresjes om boodschappen te doen: de plaatselijke Dirk v.d. Broek en de streekgenoot uit Alkmaar. Het eind van het liedje zal zijn dat Maher voor 800.000 naar A’dam vertrekt, plus nog eens een pak gevulde koeken en een tros bananen als hij voor meer dan 500 miljoen wordt doorverkocht. Tenslotte bestaat ons bestuur niet voor niets uit gehaaide en keiharde onderhandelaars, die altijd het onderste uit de kan weten te halen.

 9. Gerrit Vooijs

  2 mei 2013 at 20:13

  Slecht nieuws voor ajax. Jordania zal zijn 2e spelmaker, Janssen stopt ermee, niet voor een appel en een ei naar de Titel concurrent laten vertrekken.

  AZ heeft nog een 2 jarig contract in de hand en staat dus sterk ondanks de wensen van Adam Maher.

  Dus ajax zal voor beide spelers flink moeten afwijken van hun nieuwe koers en dat gaat alleen gebeuren als alle drie genoemde spelers voor grote bedragen zijn vertrokken.

  Voorlopig zal het dus wel loslopen. Ze kunnen wel van alles willen maar dat betekent niet automatisch dat het ook gebeurd.

 10. Mike

  2 mei 2013 at 21:32

  Naja ik weet ook wie Maher wilt en dat is RKC 😉 En die kan hem ook niet betalen en ajax ook niet dus jammer 😉

 11. Mike

  3 mei 2013 at 18:49

  Liever voor paar miljoen minder naar buitenland . Dan voor 10 mïl naar psv of Ajax

  • Gerrit Vooijs

   3 mei 2013 at 18:58

   Dat kan AZ zich niet veroorloven want nieuwe spelers kosten ook weer geld. Nee, Maher gaat naar de hoogste bieder boven de 8 miljoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *