AZ gelooft in Joris van Overeem

By
Updated: april 29, 2013

AZ investeert een hoop in de jeugd en hoopt uiteindelijk daarmee een groot deel van de A-selectie te vullen. Zo nu en dan komen er een paar diamantjes uit, zoals Maher en Wijnaldum. Komende zomer is het de kans voor de middenvelder Joris van Overeem. Hij traint al een tijd mee met de A-selectie en hoopt deze zomer de coach te overtuigen van zijn kwaliteiten. Een nieuwe Maher? Wellicht is de vergelijking nog te vroeg. Toch ziet AZ een hoop potentie in deze speler. Laten we hopen dat dit er ook uit gaat komen.

Hoewel Van Overeem nog wacht op zijn debuut in het eerste elftal, heeft AZ vertrouwen in de kwaliteiten van de voetballer. “Joris is een allround middenvelder, die zowel aanvallend als verdedigend uit de voeten kan. Hij heeft dynamiek in zijn spel en is technisch goed onderlegt”, somt hoofd opleidingen Aloys Wijnker de kwaliteiten van Van Overeem op.

“Joris is een intelligente jongen, hij doet niet zomaar wat. Hij denkt mee over het spel en begrijpt waarom we dingen doen op de manier waarop we het doen. Hij heeft zich prima ontwikkeld, maar het is moeilijk te omschrijven of we hoge verwachtingen hebben. Bij Adam Maher bijvoorbeeld is het heel snel gegaan, het is moeilijk te zeggen”, aldus Wijnker.

Van Overeem ziet de opkomst van Maher met plezier aan. De middenvelder geldt als een voorbeeld voor veel jeugdspelers van AZ, zonder dat Van Overeem zich met de Oranje-international wil vergelijken. “Er zal niet snel weer zo’n groot talent als Adam Maher opstaan”, realiseert Van Overeem zich. Mogelijk wacht de jongeling een drukke voetbalzomer.

Wijnker: “Ik hoop dat Joris de EK-selectie van Oranje onder 19 haalt. Hij is vaak geselecteerd, maar Van Overeem is nog niet de eerste naam die de bondscoach op papier zet. Hij is geen onbetwiste basisspeler, maar behoort wel tot de vijf beste middenvelders van zijn leeftijdscategorie.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. AZ4Altijd

  29 april 2013 at 23:07

  Ik geloof ook in Overeem. Fantastische speler met behoorlijk inzicht.

 2. NHN

  30 april 2013 at 12:14

  Als ‘ie maar niet nar het 1e wordt gehaald om daar voornamelijk de bank warm te houden. Stel ze gewoon af en toe eens op , al is het maar voor het laatste kwartier.
  Daarvoor moet je deze zomer dan wel afscheid nemen van een paar potentiele twijfelaars.

 3. Mike

  30 april 2013 at 21:51

  Gisteren was ik bij jong AZ maar toen viel hij mijn wel tegen net als Gorter en Berghuis als ze al bij jong AZ het tempo niet aan kunnen hoe kunnen ze dat wel bij AZ 1 spelen. Ik zie in Haye een grotere talent dan in Van Overeem.
  Verder vind ik Heymans toch geen echt back dat lijkt mijn een centrale verdediger te worden dus bij vertrek van Wijnaldum zal er denk ik toch wel een nieuwe linksback worden aangetrokken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *