Reacties na Heerenveen – AZ (0-4)

By
Updated: april 27, 2013

Haar: “We hebben met lef en vertrouwen gespeeld”, constateerde hij tevreden. Ook Verbeek was volgens hem meer dan content. “Hij was net in de kleedkamer en heeft iedereen omhelsd.”

AZ hoeft door de zege ook niet meer naar onderen te kijken, al betekent dat niet dat de komende wedstrijden nergens meer om gaan. “We willen namelijk met een goed gevoel naar de Kuip afreizen voor de bekerfinale”, aldus Haar.

Ortiz: “Het ging perfect vanavond”, zegt Ortiz op de clubsite. “Dit is precies zoals we het vooraf wilden. Met 0-4 winnen op bezoek bij sc Heerenveen, dat is een geweldige prestatie. Deze drie punten zijn belangrijk, omdat we nu niet meer aan de play-offs voor degradatie hoeven te denken. Ik ben blij, zo ontzettend blij. Net in de kleedkamer viel iedereen elkaar in de armen van vreugde. Dit hebben we als team gedaan.”

De score had nog veel hoger kunnen oplopen, want we misten op een gegeven moment kans op kans. Maar we hebben verder weinig te klagen. Ook 0-4 is genoeg. Het belangrijkste is dat we winnen. We hebben onze fans terugbetaald voor hun steun”, aldus Ortiz.

Maher: “We hebben het goed gedaan en kwamen de afspraken na. Dan zie je ook meteen dat we fantastisch kunnen voetballen en dan win je hier met 4-0″, reageert Maher.”Nu waren we ook een team en deden we er alles voor om te winnen.” De middenvelder heeft zin in de bekerfinale tegen PSV. “We staan nu veilig en hoeven ons nu ook geen zorgen meer te maken. Daarom kunnen we ons gaan richten op het bekerduel met PSV.”

20 Comments

 1. Jay

  27 april 2013 at 11:00

  Mooi ook dat we volgende week thuis spelen tegen Zwolle. Als we deze vorm vast weten te houden en ook van Zwolle winnen, zie ik ons wel winnen in De Kuip!

  Wat doe je nu echter met de opstelling? Ortiz speelde heel goed, maar volgende week is Henriksen er weer bij. Elm er dan maar uit halen? Of never change a winning team?

  • Dedie

   27 april 2013 at 16:16

   Maar het is wel opmerkelijk dat AZ dit seizoen heel sterk is in uitwedstrijden en thuis heel zwak.

 2. Evert

  27 april 2013 at 11:20

  Een ding staat vast, een Ortis in deze vorm kan je niet omheen. Ik denk dat Elm even op het bankje moet blijven zitten.

  • gerard

   28 april 2013 at 16:46

   Waarom Elm, het middenveld stond bijzonder goed tegen Heerenveen.
   Henriksen gewoon op het bankje laten zitten. Ik weet dat de meeste in hem veel zien maar de onmisbare schakel is hij nog niet gebleken.
   Zoals Ortiz op die positie speelde heb ik Henriksen in iedergeval nog niet zien doen (afjagen en vie diepgang in zijn spel leggen).
   Een winnend team verander je niet zou ik zeggen , dus zo laten staan.

 3. hAnZ

  27 april 2013 at 12:25

  Leuke wedstrijd wel en ook een aardige sfeer op de tribune.
  hopelijk houden ze dit nog even vast tot minstens 9 mei en spelen ze die lampies ook zo weg.
  Alleen een tikkie jammer dat ze na de wedstrijd niet even naar (ons) het publiek kwamen… Een statement of zo?

 4. NHN

  27 april 2013 at 14:48

  Ik vond het een zeer ondankbare actie van de AZ-spelers (m.u.v. Esteban,die nog even bleef staan). Het was niet zo dat ze helemaal niks lieten zien, de handen gingen effe in de lucht, maar het was zeer afstandelijk. Marcellis klapte bij zijn wissel nog wel even naar het meegereisde publiek,Gudmundsson deed dat niet, terwijl hij zijn gemaakte goal wel uitbundig vierde, een vreemde actie.
  Ik betaal 28 euro om daar te komen + benzinegeld,en nog eens een knallende ruzie met moeders omdat ik ‘zomaar’ op een vrijdag wegga. (geen gevoel voor clubliefde-maar dat hebben die spelers van AZ dus ook niet-ik vindt dat schandalig).
  Het sfeertje zat er idd goed in, in het uitvak (logisch), maar de spelers hadden dit feit dat we nu veilig zijn ,uitbundig mogen vieren. In een seizoen vol tegenslagen was dit voor snakkende supporters, wel nodig, en dan reageren de goedbetaalde heren zo afstandelijk.
  Zijn ze nog op hun teentjes getrapt na de cynische spreekkoren van verleden week?
  Zo erg vond ik dat niet, het was cynisch, sarcastisch, dat wel, maar er werd niemand een vreselijke ziekte toegewenst. Als je hier niet tegenkan, ga dan biljarten voor je poen ipv profvoetbal spelen.
  De aanvoerder had zijn verantwoordelijkheid kunnen nemen, en zijn mannen mee te nemen naar dat uitvak, maar hij zei eerder al: blijf maar lekker thuis.
  Ook na dit incidentje vindt ik Viergever gewoon niet goed uit de bus komen als aanvoerder. Het belangrijkste gebeurt wel op het veld (maar daar heeft hij ook nogal eens verzaakt), maar dit hoort er mijn inziens ook bij.
  Ik betreur dit, en hoop dat het gewoon weer goed komt, maar ik vindt het ontzettend jammer. Ben je uitbundig na een klinkende 0-4 (ook dankzij Reijnen, want je doet het met z’n elven), keer je toch enigszins teleurgesteld huiswaarts…

  • Dedie

   27 april 2013 at 16:15

   Ik ben met je eens. Viergever moet echt opstaan als echte leider en aanvoerder – gewoon zijn ploeg leiden naar de supporters vak om ons te danken en de 3 punten met ons mee te vieren.

 5. De echte supporter

  28 april 2013 at 10:50

  ach ik snap het. als ik daar zou zijn zou ik ook teleurgesteld zijn. maar dit is het az van dit seizoen. je moet als publike zitten, juichen als het mag en mond houden. anders wordt je niet bedankt door de spelers. dat die o.a. door ons worden betaald vergeten ze even. laten we hopen dat dit soort spelers met deze mentalitet az snel verlaten. graag inclusief coach

 6. Michiel

  28 april 2013 at 15:04

  Wat een zeikerds zijn jullie zeg, WE ZIJN VEILIG IN DE EREDIVISIE en we hebben nog een BEKERFINALE!!!

  • Jeroen

   28 april 2013 at 15:39

   Lijkt me logisch dat een club als AZ zich geen zorgen moet maken over eventuele degradatie. We Mogen dan ook wel stellen dat we een zwaar seizoen achter de rug hebben als supporter. Alle recht dus om kritisch te zijn.

  • De echte supporter

   28 april 2013 at 20:00

   beste michiel, zeiken ging niet over dat we veilig staan, dat lijkt met met het budget van az ook wel logisch en dat we nog een bekerfinale hebben is mooi, zeker als we hem winnen. het zeiken (volgens jouw) ging over het gedracht van de spelers en dat is iets anders dan over het resultaat.

 7. Fortuna

  28 april 2013 at 19:28

  Tijd voor een evaluatie op elke linie een versterking halen en een andere trainer het effect gertjan verbeek is afgelopen wat dachten jullie van fred rutten of john van der brom deze trainers zullen wel opstappen of ontslagen worden bij hun club.

 8. De echte supporter

  28 april 2013 at 20:01

  als ik mag kiezen dan van de brom. ik vind het spel idee van rutte niet passen bij az

  • Gerrit Vooijs

   29 april 2013 at 21:48

   Nou v/d brom heeft nog niet veel bewezen. Rutten heeft elk jaar zijn teams hoog zien eindigen omdat de organisatie goed staat en en er goed voetbal wordt gespeeld.

   Maar Rutten is veel te duur.

 9. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  29 april 2013 at 03:38

  Als AZ nog zijn best doet de laatste wedstrijden en gewoon blijft winnen kan het zelfs nog beslag gaan leggen op de zevende of achtste plaats gezien het veel betere doelsaldo dan van de rest van de nummers 7 t/m 18! Voorwaarde is wel dat het inmiddels haperende FC Groningen struikelt bij VVV met Ajax als laatste tegenstander. SC Heerenveen dat ook niet meer zijn niveau haalt moet nog tegen FC Utrecht en uit bij Roda JC. Heracles, NEC en FC Den Haag kunnen natuurlijk ook nog punten halen maar zijn ook allemaal vergeten hoe dat moet inmiddels. De beker winnen èn plaatsing voor de play-offs zijn dus nog mogelijk tenzij ik ergens mis gerekend heb. Zou dat een stunt zijn of niet? 🙂

  • De echte supporter

   29 april 2013 at 08:52

   Ja ik denk dat dat echt een stunt op papier is. Aar je weet het nooit……

  • Dedie

   29 april 2013 at 11:05

   Dat heb ik ook gezien op de ranglijst. Echter is deze jonge ploeg te wisselvallig als het weer. De ene keer heel dominant en efficient met kansen; de volgende keer teruglopend als bange lammetjes. Tevens als Maher heeft laten doorschemeren, ze zijn nu gefocust op de beker. En nog eentje, AZ dit seizoen presteert beter in uitwedstrijden dan thuis. Dus ik ben benieuwd hoe ze spelen tegen een getergde PEC Zwolle in Alkmaar.

 10. Jay

  29 april 2013 at 11:32

  Op papier kan het nog, maar dat zou echt een klein wonder zijn. Eerst thuis maar eens van Zwolle zien te winnen. Die moeten nog punten halen om echt veilig te staan en zullen er vol voor gaan. Ik denk dat Verbeek spelers met kleine pijntjes rust zal geven, omdat de beker nu het belangrijkste is. Wie weet geeft hij wel een hoop jeugd spelers een kans, kunnen we meteen kijken wat hun niveau is.

  • Jeroen

   29 april 2013 at 14:11

   Dat geloof ik niet. Verbeek en AZ zijn er beide bij gebaat om zo hoog mogelijk te eindigen. Als ze een kans hebben om in het rechterrijtje te komen dan zullen ze dat zeker proberen. Daarnaast zal Verbeek zich gewoon houden aan zijn opstelling en zo min mogelijk wijzigen. Ook als reden om iedereen klaar te stomen voor de bekerfinale, en daarnaast omdat hij dat nog nooit heeft gedaan.

 11. AZformallyknownasAZ

  29 april 2013 at 18:14

  Er is dit seizoen ook gesproken over het ontbreken van leiderschap, te veel introverte spelers etc. In ieder geval staat erbij AZ wel een leider in het team en nog wel de aanvalsleider. Altidore is van grote waarde. Niet alleen vanwege zijn doelpunten maar ook van wege zijn instelling. Hij gaat voorop in de strijd en is vaak positief en realistisch in zijn uitlatingen. Daarnaast is op het middenveld Hendriksen een zeer waardevolle speler. Zelf ben ik een Wijnaldum fan. Ik zou echt mijn best doen om hem te houden.

  Maher speelt in zijn hoofd al bij een van de concurrenten en vooral met zichzelf bezig.

  Goed kijken voor volgend jaar. De steunpilaren behouden en een aantal versterkingen erbij en we krijgen een heel mooi volgend seizoen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *