AZ veilig in Eredivisie door ruime overwinning op Heerenveen: 0-4

By
Updated: april 26, 2013

AZ heeft vanavond goede zaken gedaan in Heerenveen. Vervangende coach Martin Haar zag AZ eenvoudig winnen met doelpunten van Altidore (2x), Beerens en Gudmundsson. Door deze winst weet AZ in ieder geval dat het zeker is van Eredivisie voetbal volgend seizoen.

Later meer…

16 Comments

 1. i.Pjotr3

  26 april 2013 at 21:06

  0-2 zonder Verbeek op de bank…….moeten we vaker doen!!!!! 🙂

 2. iPjotr

  26 april 2013 at 21:27

  0-4,……. Die verbeek zien we nooit meer terug!
  Onze mannen spelen opeens met veel vertrouwen.
  OP NAAR DE KUIP

  • Jeroen

   26 april 2013 at 21:33

   Ja echt goed he!!

  • Dedie

   26 april 2013 at 23:08

   Nee hoor. Toen Verbeek op de tribune zat tijdens de halve finale van de beker vorig seizoen en AZ verloor met grote cijfers, hebben ook de media gezegd, dat AZ kon niet zonder Verbeek. Toen AZ na de winterstop voor 4 wedstrijden achter elkaar hebben gewonnen (inc beker) werden er gezegd dat Verbeek moest maar zijn blauwe muts opdoen. Allemaal flauwekul. Het is gewoon een goede opstelling dat Verbeek heeft gebracht met Ortiz als de afbijter op het middenveld.

 3. Dedie

  26 april 2013 at 23:03

  Eindelijk heeft Verbeek een perfecte opstelling voor AZ gebracht. Ortiz was geweldig als controleur. Hij is eigenlijk het ontbrekende puzzelstukje op het middenveld. Er was nog steeds veel balverlies maar Ortiz was altijd daar om de bal te heroveren. Daardoor konden Maher en Elm vrijuit de aanval opzetten. En met de twee flankspelers Gudmundsson en Beerens plus de topspits Altidore was de picture complete. Met Ortiz als controleur kwam er minder druk op de verdediging. Het is te hopen dat Verbeek laat Ortiz spelen voor de rest van de competitie – misschien ipv Elm aangezien dat Henrikssen terugkomt. Ik snap gewoon niet waarom Haar heeft Overtoom ingebracht. Hij was nog steeds onzichtbaar en heeft helemaal niks bijgedragen. Ik had liever Aron zien spelen naast Altidore.

 4. Gerrit Vooijs

  26 april 2013 at 23:26

  Ortiz was idd bal vast. In tegenstelling tot de andere spelers leidt Ortiz geen balverlies onder druk. Elm was net als overtoom en berghuis zwak.
  Logisch als Verbeek hem laat staan en Maher en Henriksen ervoor.

  Ongelooflijk dat een trainer kiest voor berghuis en overtoom terwijl aron Johannsson op de bank zit. Dan heb je geen gezond verstand !
  Matias Johansson viel trouwens sterk in voor Marcellis.

  Altidore nu al 23 goals in een slecht seizoen voor AZ. Dat is een ongelooflijke prestatie.

 5. Mike

  26 april 2013 at 23:36

  Hehe eindelijk weer eens een winst en hoe ze speelden echt goed. Altidore is echt een geweldigen spits een geweldige vrijtrap en schitterende assist op Gudmundsson. Gudmundsson spelden ook weer eens goed. Hopen dat deze lijn door kan worden gezet tegen PEC en daarna tegen PSV.

 6. brandon

  27 april 2013 at 00:20

  Het onvermogen van Verbeek is nu dus aan de kaak gesteld. Ortiz heeft hij altijd gepasseerd en nu uit nood opgesteld. Op de training lopen slapen Gert Jan? Je eigen stokpaardje we hebben dit en we hebben dat op de training er ingeslepen.Nou jij was zeker ergens anders mee bezig maar Ortiz heb je nooit opgesteld dus voor iedereen is het nu toch wel eens duidelijk, bla bla bla etc etc. maar weinig wol wat ik dus ook al de vorige keer schreef. Jongens t is m niet deze trainer. De opmerking van Maher na afloop zei genoeg of slapen we allemaal. Hij maakte er maar een geintje van maar overal zit een waarheid achter zo ook hierbij. Ben erg blij voor ons supporters dat het vanavond goed afgelopen is en hoe zal deopstelling er tegen Psv uitzien??? Geen Ortiz, wedden????????

 7. oldfan

  27 april 2013 at 09:11

  Waarom volgens sommigen de overwinning plotseling moet zijn ontstaan omdat Verbeek niet op de bank zat is mij een raadsel. Tenslotte is hij de eindverantwoordelijke en heeft de hele week de ploeg voorbereid of was dat sommigen ontgaan? Ortiz was langdurig geblesseerd en toen hij weer kon voetballen was hij niet direct in vorm en in goede conditie. Vaak heb ik hem ook slechte wedstrijden zien spelen. Nu ging alles positief en viel de puzzle in elkaar. Dat had ook met de tegenstander te maken. Waarom de zwakkeren ook nog even mochten mee doen toen het er allemaal niet meer om deed is alleen maar om zelfvertrouwen te tanken. In een goed draaiend elftal kom je nu eenmaal beter in vorm als een slechte vorm.Ook ik had de nodige kritiek de vorige week maar hoop nu dat we eindelijk gaan draaien zo als je dat van deze groep mag verwachten. Ik blijf er bij dat er de nodige kwaliteitsinjecties moeten komen want nog zo’n jaar houd ik niet vol. Ik hoop dat met de juiste inselling en de juiste opstelling we nog even mogen doorgenieten de komende 3 wedstrijden. Ortiz wat geweldig dat je hebt laten zien dat er in jou wel potentie zit.

 8. De echte supporter

  27 april 2013 at 09:28

  het was een mooie wedstrijd, waarbij voor mij duidelijk is dat verbeek mag vertrekken. het leek wel of de spelers minder druk voelde omdat hij niet aan de zijlijn stond. nu moeten we niet denken dat verbeek zo zo goed heeft voorbereid voor deze wedstrijd, want als de andere spelers nier waren geschorst dan had gudmunson en ortiz er niet in gestaan en hadden we ook geen drie punten gepakt. verbeek heeft het hele seizoen spelers geen kans gegeven en dat vergeet ik niet omdat er nu drie punten zijn gepakt. als hij wijnaldum eerder had opgesteld dan die gorter dan was het al beter geweest. ik vond dat de spelers elkaar god konden vinden. vooral wijnaldum, gundmuson en altidore. beerends speelde zowaar ook zijn top wedstrijd van het seizoen. Maher vond ik de minste speler. de hele wedstrijd balverlies, misschien heeft hij een paar keer een pass gegeven, maar er kwm weinig uit het talent. helaas de wissels hebben het team verzwakt, maar ik begrijp dat je de andere ook speelminuten wil geven,maar volgens mij had je beter door kunnen spelen en 5 mei met hetzelfde team staan en dan 9 mei de beker pakken. er zat veel maar ook veel meer pit in de wedstrijd. over de flanken ging het sneller en veel beter. ik heb mijn mening weer zien bevestigd worden. verbeek ga a.u.b. in de zomer naar twente, want er is genoeg schade aangericht.

 9. Timon

  27 april 2013 at 09:53

  Te laat:koop echt geen nieuw seizoenskaart meer!

 10. Jay

  27 april 2013 at 10:46

  Ik vind het knap dat een aantal mensen denken te weten dat als Verbeek niet op de tribune had gezeten, AZ verloren zou hebben. Lijkt me sterk. Verbeek heeft net als anders de voorbereiding gedaan en deze opstelling gemaakt en alles viel vandaag gewoon een keer goed, dat kan volgende week ook zomaar weer anders zijn. We hebben wel vaker gedacht dat een wedstrijd de ommekeer zou zijn, nou niet dus.

  Maar laten we positief blijven. Hou dit gevoel vast en ga met zelfvertrouwen naar De Kuip, daar kunnen we dan echt wel winnen. Zeker als PSV nog vol meedoet voor plaats 1 en/of 2, wat in hun ogen toch belangrijker is.

  • Dedie

   27 april 2013 at 14:41

   Ik ben met je eens. Dit elftal heeft genoeg kwaliteit om in het linkerrijtje te staan maar is gewoon te wisselvallig. De ene keer heel dominant en goed combinerend speelt, de andere keer te afwachtend en teruglopend speelt. Misschien komt het door de jeugdige leeftijd van de hele selectie en is er geen echte leider die de boel op sleeptouw trekt.

 11. Evert

  27 april 2013 at 11:16

  Ik vond Ortis de beste man van het veld, het manneke was werkelijk overal te vinden en was duidelijk de regiseur op het middenveld, ik zag hem wijzen en schreeuwen en constant de bal opeisen, een dikke dikke 9.
  Het wrange van dit alles is dat we eigenlijk talent zat hebben maar deze niet word ingezet, de hele wereld moet nu toch echt gaan zien dat er een verkeerd beleid word gevoerd. De vraag blijft trekken diegene die verantwoordelijk zijn hun conclussie’s

 12. VakZer

  27 april 2013 at 21:34

  Ik was er gisteren bij en was zeer gelukkig met wat ik zag, maar moet bekennen dat de eerste 25 minuten niet goed waren. Ook Ortiz had grote moeite en was vaak te laat. Leverde hem ook geel op, maar hij hervond zich knap en speelde een prima tweede helft. Petje af voor Altidore. Hoop echt dat hij blijft!!

 13. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  28 april 2013 at 01:42

  Ik zeg als nieuwbakken Paraguayaan alleen dit: bedankt voor alle positieve reacties over Celso Ortiz. Dat doet mij en Paraguay deugd. Groeten uit een zwoel Asunción. Ik weet zeker dat hij dit heerlijke weer mist. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *