AZ wil zich weer mengen in strijd om Europees voetbal

By
Updated: april 25, 2013

Ondanks de magere prestaties dit seizoen, blijven de ambities van AZ fier overeind. De club wil zich volgend seizoen weer gaan mengen in de strijd om Europees voetbal, meldt directeur Earnest Stewart op de clubsite. Om dat mogelijk te maken wordt er komende zomer ‘doorgeselecteerd’ en gaat AZ de transfermarkt op, zegt hij.

“De doelstelling voor komend seizoen verandert niet ten opzichte van dit jaar. AZ gaat voor Europees voetbal, dat zijn we qua begroting verplicht”, zegt de directeur.

Het feit dat bepalende spelers als Adam Maher en Jozy Altidore in de belangstelling staan van andere clubs, verandert daar niets aan. “Als clubs met een goed bod komen, dan nemen we dat in overweging. We zijn echter niet meer genoodzaakt om vanuit financieel oogpunt spelers te verkopen. Het is zelfs zo dat we kunnen investeren in nieuwe spelers. We hebben onze pijlen gericht en zijn al met een aantal potentiële versterkingen in gesprek. Met Eli Babalj is onze eerste aankoop reeds binnen. We willen in elke linie versterking. Mochten we belangrijke spelers verkopen, dan halen we daar geschikte opvolgers voor in huis.”

“Daarnaast gaan we doorselecteren in onze eigen selectie. Er mogen spelers vertrekken. Sowieso de jongens met een aflopend contract, maar ook enkele spelers met een doorlopende verbintenis”, aldus de Amerikaanse directeur van AZ. Bron: fcupdate

16 Comments

 1. Jeroen

  25 april 2013 at 12:59

  Goed om te horen dat ze in ieder geval in elke linie versterking willen halen. Dat zou waarschijnlijk betekenen dat ze Gouweleeuw nog steeds willen laten komen. Maar op het middenveld? Neem aan dat ze Overtoom hebben gehaald hiervoor, of zullen ze nog een poging ondernemen om Duarte te halen, of wellicht een andere middenvelder?

  Wat betreft de doelstellingen… Lijkt me niet meer dan logisch dat we elk seizoen moeten vechten voor een Europese ticket.

  • Mozes

   25 april 2013 at 13:47

   Falkenburg, Ortiz en waarschijnlijk Maher zullen vertrekken. Daarnaast is Elm niet de leider waar AZ op gehoopt had en is Martens blesure gevoelig.

   AZ gaat dus flink shoppen en zal dat ook op het middenveld moeten doen. Voor Ortiz zal Haye worden doorgeschoven want die is zich als een beest aan het ontwikkelen. Daarnaast komt Overeem er ook aan maar die zie ik niet direct al minuten maken. Waarschijnlijk aan het eind van volgend seizoen.

   Viergever is heel slecht bezig dit seizoen dus ik denk niet dat daar direct clubs voor komen. Gouweleeuw zal met hem moeten gaan concureren. Ik denk dat AZ eindelijk die mexicaanse verdediger gaat halen waarvan vorig seizoen al werd gezegd dat hij op het punt stond om een contract te tekenen.

   Reijnen en Gorter zullen vertrekken. Gorter is uit de basis gespeeld door Wijnaldum en daarachter is nog Heymans en Haps. Reijnen hoef ik niet uit te leggen. Ik was zeer verbaasd (net als heel veel andere) dat ze destijds voor hem zijn gegaan en niet Botteghin. Contract van botteghin loopt tot 2014 en is dus van de zomer voor een aardige prijs op te halen. Hij is 25 jaar (mooie leeftijd), rechtsbenig en heeft een goed fysiek.

   Ik zie voor volgend seizoen ook de doorbraak van Johanson als vervanger voor Marcellis. Men vergeet nog wel is dat Marcellis een contract heeft tot 2014 en dus of moet verlengen of verkocht zal worden van de zomer. Ik denk dat AZ er verstandig aan doet om hem te verkopen. In al die jaren heeft hij weinig progressie geboekt. Zijn karakter is nou ook niet één waar AZ iets aan heeft met zo’n jonge selectie. Ik zie graag Martina van RKC overkomen. Verdedigend zeer sterk.

   Ook Gudmundsson lijkt zijn laatste wedstrijden voor AZ te spelen. Ook zijn contract loopt tot 2014 en heeft weinig progressie geboekt. Ik hou van hem als invaller want dan brengt hij veel gevaar met zich mee maar voor de ontwikkeling van Lewis is het beter dat hij vertrekt.

   Vertrek
   Marcellis, Reijnen, Gorter, Maher, Gudmundsson, Altidore, Falkenburg, Ortiz, Boymans, Messaoud

   Behouden
   Wijnaldum

   Aankopen
   Martina, Duarte, Botteghin, Emil Larsen, Kritian Alvarez, Kali en daarnaast zou ik kijken naar een goeie rappe vleugel speler.

   Ik ben blij met de komst van de twee spitsen. Johansson en Babalj ogen nu al 10 klasse beter dan Boymans. Stiekem hoop ik dat Maher voor 15 miljoen verkocht zal worden zodat we echt weer goed kunnen bouwen.

 2. Dedie

  25 april 2013 at 13:41

  Een echte afbijter op het middenveld is gewenst graag – type Strootman die elke duel voor 100% aangaat en de aanval kan dicteren. En een puur verdediger achterin – groot en sterk – die de bal kan anticiperen en achterin op slot doen zonder onnodige overtredingen te maken – type Varane.

  • Mozes

   25 april 2013 at 13:48

   Ik denk dat je verbaast zult staan volgend seizoen van Henriksen. Vergeet niet hoe Elm in zijn eerste jaar was.

   Als Markus echt goed in z’n vel zit is het één van de betere middenvelders van de Eredivisie. Volgend jaar gewoon captain maken want ik zie aan alles dat dit een grote gaat worden.

   • Jeroen

    25 april 2013 at 14:07

    Henriksen is inderdaad een topper. Als je ziet hoe hij de laatste weken speelt dan zie je direct al dat hij belangrijk gaat worden voor AZ. Ik zie in hem dan ook inderdaad de ‘afbijter’ op het middenveld. Daarom heen zou je wat meer technische spelers kunnen hebben (zoals Maher). Dus ik zie Duarte graag komen. Die is toch ook transfervrij?

    Marcellis moet inderdaad bijtekenen of vertrekken. Ik denk alleen dat beide niet gaat gebeuren. Als hij gaat bijtekenen zal hij toch aardig duur gaan worden voor AZ. Daarnaast verwacht ik niet dat hij een stap hoger gaat maken. Vanwege zijn middelmatige prestaties zullen er geen clubs zijn die hem willen hebben. Ben dus bang dat ontwikkeling van Johansson naar de knoppen gaat, want Marcellis speelt hier volgend seizoen nog ;-). Jammer want ik vind Johansson echt een stuk beter. Is gehaald als 1 van de grootste talenten en heeft te weinig speelminuten gekregen.

    Gorter vertrekken? Ik hoop het, maar waar naar toe?

    We zullen inderdaad flink moeten gaan shoppen. Laten we hopen dat we nu wel voor spelers gaan die het niveau aankunnen.

    • Mozes

     25 april 2013 at 15:23

     Duarte heeft een contract tot 2014 maar is voor een schappelijke prijs op te halen. Hij heeft een aardig seizoen gedraait dus er zullen meer clubs op hem azen.

     Op gorter kan je beter verlies pakken dan nog een jaar een salaris van 3 a 4 ton te betalen. Hij heeft AZ amper iets gekost dus gelijk met de eerste beste mee laten gaan zou ik zeggen. De graafschap, willem 2, PEC dat is zijn niveau….

     Over technisch begaafde spelers gesproken. Die Mohktar is geen verkeerde speler. AZ moet creatief zijn en bv ruilen + nog een speler verhuren.

     • AZ4Altijd

      25 april 2013 at 16:59

      Heel simpel. Ruilen met Reijnen 😉 .

 3. Mike

  25 april 2013 at 18:02

  Europees voetbal moet ook wel haalbaar zijn voor AZ met een beetje geluk had je nu ook gewoon 8e kunnen staan met dit team.

  Ik hoop dat AZ Gouweleeuw haalt en dan nog een verdediger Mikeal Dyrestam van Goteborg. Ga zo ff een wedstrijd van hem kijken de topper van het weekend in Zweden Goteborg – Malmo om 18:30.

  Verder op het middenveld lijkt mijn Duarte een goede keuze of Hamad van Malmo of Eikrem van Molde.
  Een aanvaller weet ik niet maar Johansson is al een topper.

 4. i.Pjotr3

  25 april 2013 at 21:01

  Spelers erbij, spelers weg……………
  Wat dacht je van een nieuwe trainer, die wel spelers beter maakt, op de juiste plek zet en jonge talenten speelminuten te geeft !
  Een nieuw seizoen begin je met een verstandige keuze !

  • NHN

   26 april 2013 at 00:09

   Ook een andere TD? Die gladjanus van Stewart hangt me de keel uit.

 5. AzAlkmaar

  25 april 2013 at 21:28

  Dick advocaat

  • Jeroen

   25 april 2013 at 21:48

   Die maakt de spelers ook niet beter en is daarnaast onbetaalbaar. Wat dacht je van Marco van Basten of Rutte? Denk dat laatst genoemde ook wel weer weg wil bij Vitesse.

 6. TIMON

  25 april 2013 at 21:41

  Maakt mij niets meer uit : mij zul je niet meer zien !

 7. NHN

  26 april 2013 at 00:06

  Ook wel belangrijk:1st je nog effe veilig spelen voor dit jaar. Leuk om over Europees voetbal te praten,maar we zijn nog niet eens zeker van het ontlopen van de nacompetitie…

 8. oldfan

  27 april 2013 at 09:22

  Voor mij hoeft Ortiz helemaal niet weg, hij heeft genoeg potentie. Waarom niet een keiharde mexicaanse verdediger halen van 18 die je zelf verder kunt opleiden. Een beest van n middenvelder is ook wenselijk en Josie wil graag blijven! Zal hij wel eerst even een bedragje moeten inleveren. Hopelijk krijgen we wel kwaliteit er bij die er gelijk staan en van die groeispelers die weer moeten afhaken als ze het niet redden.

  • Gerrit Vooijs

   29 april 2013 at 22:19

   Niet Europese spelers kosten een vermogen aan salaris. Ortiz en Altidore kosten heel veel geld. Het vertrek van Ortiz maakt dus een eventueel blijven van Altidore mogelijk.
   Het aantrekken van een Mexicaanse verdediger moet dus een basisspeler zijn maar slaat gelijk een gat in de begroting. Leg maar aan de andere spelers uit waarom een talentje meer verdiend dan het overgrote deel van de selectie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *