Verbeek geschorst voor Heerenveen

By
Updated: april 23, 2013

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Gertjan Verbeek in hoger beroep een schorsing van twee wedstrijden opgelegd waarvan één voorwaardelijk. Het vonnis betekent dat Verbeek het uitduel met sc Heerenveen aan zich voorbij moet laten gaan.
Verbeek geschorst voor Heerenveen

De oefenmeester van AZ krijgt de straf opgelegd voor zijn uitlatingen jegens de aanklager en tuchtcommissie betaald voetbal waarmee hij ‘de Gedragscode Officials Betaald Voetbal heeft overtreden waardoor het betaald voetbal in diskrediet wordt gebracht’.

Uitlatingen
Verbeek reageerde met zijn uitlatingen jegens aanklager en tuchtcommissie betaald voetbal op de behandeling van de rode kaart van Nick Viergever in het duel met Feyenoord.

Bron: AZ.nl

21 Comments

 1. azforever

  23 april 2013 at 11:23

  Heeft de KNVB toch haar gelijk gehaald……………. En durven ze nu nog steeds te beweren dat het geen vriendjespolitiek is? Anderen worden voor vergelijkbare uitspraken uitgenodigd voor een gesprek!

  • Jeroen

   23 april 2013 at 11:32

   Had jij dan verwacht dat de KNVB geen gelijk zou krijgen? Ik had dit wel verwacht.

 2. oldfan

  23 april 2013 at 11:36

  Het recht van de sterkste!! Al heb je nog zo gelijk ze maken je wel even monddood kijk maar naar de klokkenluiders.

 3. Dedie

  23 april 2013 at 12:56

  Arbitrage is slecht; dit heeft AZ al te veel punten gekost. Maar Verbeek is ook te ver gegaan met zijn uitlatingen. Ik vind dat hij teveel bezig is met uitspraken in de media over knvb, andere clubs en zelfs andere sports. Nu mist hij Heerenveen en nog erger is Henrikssen geschorst. Dan maar hopen dat Martin Haar het beter doet met AZ dan Verbeek.

 4. remco

  23 april 2013 at 13:17

  hopen dat haar een paar spelers uit jong az zoals lam voor reijen de kans geeft

 5. NHN

  23 april 2013 at 13:51

  Het zal allemaal weinig uitmaken. Verbeek bepaalt de opstelling, en vlak voor het begin neemt Martin Haar plaats in de dug out. Verbeek zal vanaf de tribune ook de wissels doorgeven aan Haar. Er zal dus niks veranderen. De bekende (ook bij de tegenstander) wissels. En het bekende 4 3 3.
  Geen veranderingen helaas,dankzij Martin Haar.
  Een straf als dit was te verwachten natuurlijk. Het zal ook niet de laatse zijn voor Verbeek, dit spelletje gaat gewoon door. Ik geef Verbeek wel gelijk dat hij zich niet monddood laat maken, maar vindt het wel vervelend dat hij zijn eigen persoontje belangrijker lijkt te vinden dan de resultaten van zijn team.

  • Dedie

   23 april 2013 at 19:52

   Verbeek kan misschien de opstelling bepalen maar daarna mag hij niet mee bemoeien met het elftal – wissels moet Martin Haar zelfs bepalen. Ook in de rust, mag Verbeek niet met Martin Haar contact opnemen.

 6. Jorno

  23 april 2013 at 16:48

  Hier kon je wel op wachten… AZ & Verbeek gingen in beroep tegen een schorsing van nul duels, alleen één voorwaardelijke wedstrijd. Dus eigenlijk gingen ze in beroep tegen niks.

 7. Jay

  23 april 2013 at 16:52

  Voor onderstaande uitspraak mag Verbeek van mij nog een wedstrijd geschorst worden:

  Waar trainer Gertjan Verbeek zondag na de wedstrijd al boos reageerde, deed hij dat maandag nog eens dunnetjes over. ‘Je mag best kritisch zijn als het elftal slecht speelt. Maar mensen die een individu eruit pikken en hem verantwoordelijk stellen voor het verlies, zijn het niet waard om supporter van AZ te zijn. Hier help je de ploeg en de club niet mee.’

  Met elke keer Reijnen opstellen help je de club ook niet, Verbeek!

  • Jeroen

   23 april 2013 at 16:57

   Hahaha goed punt Jay!!

   Sowieso wat deed Verbeek na PSV – AZ? ‘Reijnen is het niet waard om voor AZ te spelen’…. Hij mag dat dus wel zeggen? Begin me steeds meer te ergeren aan Verbeek. Wordt tijd voor een nieuwe coach.

 8. Oud

  23 april 2013 at 17:05

  Misschien is het goed als AZ de volgende thuiswedstrijd eens voor een leeg stadion speelt. Dan kan Reijnen erop los blunderen, onze boksert zich met alles behalve de prestaties van zijn team bezighouden en Maher rustig met PSV onderhandelen, allemaal zonder dat lastige publiek. Bovendien kunnen de spelers zo alvast wennen aan de Jupiler League.

 9. brandon

  23 april 2013 at 17:10

  Zoals eerder al aangegeven zwaardere straf voor een man die kostte wat het kost zijn gelijk wil halen ook al heeft hij ongelijk. Een friese stijfkop noem je zo iemand ook wel eens. In dit geval een tukkerse stijfkop. Maarrrrrrrrr nu gaan we dus echt kijken of Gert Jan een man is van zijn woord en naar de BURGERRECHTER stapt zoals hij eerder aangaf. Neem Reijnen mee naar de burgerrechter en laat hem als straf krijgen: onbepaalde tijd niet meer spelen voor AZ.

 10. De echte supporter

  23 april 2013 at 19:22

  ha ha mooi verbeek kan op de tribune. hij had toch niks gezegd, hoe kan er dan een geluidsopname zijn. de tribune is ook de plek waar hij hoort. ik vind hem vanaf de eerste dag niets. hij bewijst weer dat hij met andere zaken bezig is dan met az. hij wil zijn persoonlijke gelijk halen. Over reijne ja daar heeft hij enigszins gelijk ik. reijne was niet de enige waarvoor gezongen had moeten worden. alle ballen voor maher, was ook mogelijk, alle ballen voor viergever kon ook en de grootste ballen voor verbeek ook… ik heb al eerder geschreven dat maher bewust slecht speelde en daar blijf ik bij. ik krijg ook bevestiging van supporters van niet az, die het ook vreemd vinden zoals hij voetbalde. ik hoop dat verbeek in de zomer samen met die ander kl….te spelers vertrekt dan kunnen we weer rustig opbouwen met mensen die voorledig gaan voor az.

 11. Mike

  23 april 2013 at 21:03

  Kaarten van beker finale zijn binnen zit vak S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jorno

   24 april 2013 at 07:33

   We gaan niet zitten. Lijkt mij. 😉

 12. i.Pjotr3

  24 april 2013 at 00:06

  KNVB had hem voor het leven moeten schorsen!
  Gemiste kans 🙁

 13. Mark

  24 april 2013 at 01:25

  Kaarten binnen! zit vak X2!

 14. brandon

  24 april 2013 at 09:40

  Het is dus zoals ik eigenlijk vooraf wel gedacht had met Gert Jan Verbeek:

  Een hoop geschreeuw maar weinig wol.
  Hoog van de toren blazen.
  Bla,Bla,Bla
  Ik doe dit en ik doe dat, maar jij doet helemaal niks.

  M.a.w. je bent een grote FLAPDROL Gert Jan die een grote bek heeft maar als je ballen moet tonen loop je weg met de staart tussen je benen. Je bent geen kerel met lang haar maar een MANWIJF, een SLAPPE ZAK die nu eieren voor zijn geld kiest. Dus m.a.w. met jou winnen we de oorlog nooit.

  de Burgerrechter.

  • i.Pjotr3

   24 april 2013 at 20:59

   Nou nou, hij schijnt heel goed te metselen, dus ff wat dimmen 🙂

 15. De echte supporter

  25 april 2013 at 06:01

  maar het metselen van een team lukt hem niet haha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *