Ortiz zoekt AZ-uitweg: “Dit kan zo niet langer”

By
Updated: april 23, 2013

Je zou hem bijna vergeten. Stilletjes beweegt hij zich bij AZ voort tussen bank en tribune, zijn optredens in de hoofdmacht zijn dit seizoen op één hand te tellen: Celso Ortiz.

In 2009 werd hij als grote belofte door de Alkmaarders overgenomen van Cerro Porteño, maar na bijna vier seizoenen kan de conclusie getrokken worden dat het huwelijk tussen de Paraguayaan en AZ niet op het succesverhaal is uitgedraaid waar beide partijen op hoopten. Ortiz heeft 25 Eredivisie-duels achter zijn naam staan, dit seizoen bleef zijn inzetbaarheid beperkt tot twee invalbeurten. Veel te weinig, vindt de inmiddels 24-jarige middenvelder.

“Dit kan zo niet langer”, zegt een teleurgestelde Ortiz in gesprek met VoetbalPrimeur. Uitleg over zijn reserverol krijgt hij maar weinig, stamelt hij in het Nederlands. “Ja, de trainer zegt: ‘Celso, Markus Henriksen moet spelen’. Of Viktor Elm krijgt de voorkeur. Ik snap het niet. Ik train hard, maar ik krijg geen kans”, aldus de Zuid-Amerikaan, die in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2014 heeft.

“Er is interesse, ook uit de Eredivisie”

Na afloop van het seizoen wil Ortiz met AZ om tafel. “Mijn zaakwaarnemer komt in mei naar Nederland, dan willen we praten”, stelt de voetballer. Ondanks het gebrek aan speeltijd in het eerste elftal, heeft Ortiz zich middels Jong AZ in de kijker gespeeld bij andere Eredivisie-clubs. Welke clubs? “Dat kan ik niet zeggen”, aldus Ortiz, die niet denkt aan een terugkeer naar Zuid-Amerika. “Ik wil hier blijven, in Europa of in Nederland.”

Of er een oplossing komt? “Ik weet het niet”, zegt Ortiz. “Maar ik wil niet meer op de bank zitten.” Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, kent de situatie van Ortiz. “Het is een vervelende situatie als een speler hier al drie jaar is en niet speelt”, zegt Stewart, die niet bekend is met concrete interesse voor Ortiz. Ook het nieuws dat de zaakwaarnemer van Ortiz in mei naar Nederland komt is nieuw voor Stewart.

Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. Jeroen

  23 april 2013 at 10:30

  Er was toch al een uitweg voor hem? Enkele weken geleden kwam namelijk het bericht in het nieuws dat hij transfervrij mocht vertrekken. Lijkt mij ook de beste oplossing in dit geval.

 2. NHN

  23 april 2013 at 13:56

  Ik dacht ook dat bekend was dat hij in de zomer transfervrij mocht vertrekken.
  Ik snap de kop van dit artikel dan ook niet. Ik had verwacht dat Ortiz nog een paar wedstrijden op de bank zou zitten , tot het einde v/d competitie, en dan weg zou wezen, naar wie dan ook.
  (Of zou er vrijdag nog een rol voor ‘m weggelegd zijn na de schorsing van Henriksen)

 3. i.Pjotr3

  23 april 2013 at 16:26

  Triest voor zo’n jongen dat hij GJ als coach heeft.
  Hornox eerste klas, stug vasthoud aan een niet draaiend elftal, zonder een andere speler eens een kans te gunnen.
  Ik gun Celso het beste, hopelijk een mooie club waar hij zijn gelijk kan halen!!!!

 4. Evert

  26 april 2013 at 19:51

  ???? een vraag aan allen, is hij slechter dan Elm????? ik denk het niet??

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *