Jong AZ kampioen van Divisie B

By
Updated: april 23, 2013

Het beloftenteam van AZ heeft maandagavond beslag gelegd op het kampioenschap van Divisie B. Het team van Dennis Haar boekte een 0-3 zege bij Roda JC Kerkrade, waar concurrent Sparta Rotterdam verrassend verloor van laagvlieger FC Dordrecht.

Jong AZ verscheen met spelers als Erik Heijblok, Mattias Johansson, Donny Gorter, Celso Ortiz en Aron Jóhansson aan de aftrap. Ondanks een moeizame openingsfase kwam de ploeg nauwelijks in gevaar. Middenvelder Thom Haye opende de score vlak na rust.

Buitenspeler Mikhail Rosheuvel breidde de voorsprong ruim tien minuten later uit, waarna Kevin Luckassen het slotakkoord noteerde. In extremis tekende invaller Kevin Luckassen voor de derde en laatste treffer. “Feest? Valt mee, het is vrij rustig”, oordeelde trainer Haar na afloop, geciteerd door de clubwebsite. Bron: Voetbalprimeur

4 Comments

 1. Dedie

  23 april 2013 at 10:20

  Gefeliciteerd, Jong AZ! Knap prestatie, hoor. Eh, Thom Haye is geen spits; een middenvelder.

 2. Jeroen

  23 april 2013 at 10:29

  Mag ook wel! Was al een ramp dat we degradeerde met Jong AZ.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   23 april 2013 at 10:33

   Precies Jeroen! Het siert ze in ieder geval dat ze deze schandevlek hebben weggepoetst middels dit aan AZ’s stand verplichte kampioenschap in de Jupiler League van de beloften.
   Groeten uit Rio de Janeiro.

 3. NHN

  23 april 2013 at 14:03

  Nu was het ook een hele rare constructie (vind ik), die soort van poule wedstrijden voor kwalificatie zeg maar, aan het begin van de beloftencompetitie. Maar goed ook daarin had jong AZ gewoon zijn punten moeten halen om in divisie A terecht te komen.
  En dan nog zag het er dit seizoen nog vaak niet best uit, veel tegengoals onder andere. Ik heb de indruk dat het na de winterstop goed is gekomen, en dat ze daarna niet veel meer hebben weggegeven. Nou ja beter zo, en dan volgend jaar kijken of d jeugd ook tegen sterkere tegenstanders er iets van kan bakken. Geeft toch wat meer kijk op het feit of iemand doorkan naar het 1e.
  Je kunt zeggen, dit waren ze verplicht, kampioen worden, maar toch, liever zo, dan niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *