Viergever hekelt AZ-fans: ‘Blijf dan lekker thuis’

By
Updated: april 22, 2013

Etiënne Reijnen moest het zaterdag niet voor de eerste keer ontgelden bij het AZ-publiek. De verdediger was lijdend voorwerp van hoongelach en cynische gezangen vanaf de tribune waar de fanatieke kern van de AZ-aanhang huist.

Reijnen speelde op z’n zachtst gezegd een ongelukkige wedstrijd tegen PSV (1-3). De reactie van het publiek kan op weinig begrip bij de medespelers van Reijnen rekenen. “Natuurlijk is het een seizoen waar niemand op gehoopt had, maar dan nog moet je als supporter niet zo reageren”, zegt aanvoerder Nick Viergever in het Noordhollands Dagblad.

“Ze riepen ook nog cynische opmerkingen naar Reijnen. Dat supporters dat doen naar een eigen speler, vind ik triest. Je moet je club steunen en anders moet je lekker thuis blijven”, aldus Viergever, die een groot deel van de spelersgroep van AZ het rondje langs het publiek na het laatste fluitsignaal zag overslaan.

“Ja, we waren natuurlijk zelf al teleurgesteld vanwege de nederlaag. Als de achterban dan ook nog zo reageert is dat helemaal jammer. Normaal steunen ze ons, maar nu hebben ze ons wel een beetje in de steek gelaten”, besluit de aanvoerder van de bekerfinalist tegenover het dagblad.

Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Mike

  22 april 2013 at 19:12

  Viergever moet helemaal zijn kop houden laat hem zelf is een keertje goed voetballen dan praten we wel weer verder over het publiek

 2. Jeroen

  22 april 2013 at 19:14

  Domme reactie van Viergever. Iedere wedstrijd steunen we ze! Mogen we kritisch zijn op slechte spelers die al het gehele seizoen onder de maat spelen?

 3. NHN

  22 april 2013 at 19:48

  Het AZ-publiek reageerde cynisch,dat klopt. Maar mag het ook een keer?? AZ is zeker geen goedkope club wat de prijzen aan kaarten betreft, maar ze leveren belabberd voetbal. Het publiek wat iedere keer toch weer massaal opkomt, heeft alle recht kritisch te zijn. Bij iedere andere club waar een speler van het niveau Reijnen loopt te rotzooien achterin, wordt hij keihard uitgefloten ,en krijgt hij de meest gruwelijke dingen naar z’n hoofd geslingerd. Dat is de hele tijd (op grote schaal) uitgebleven,al werd Reijnen al maanden niet meer gepruimd door het publiek. Nu is het dan ook verbaal kenbaar door de leuzen “Reijnen in oranje” en “alle ballen op Reijnen”.
  Ik vindt dat dat moet kunnen. Het is niet leuk voor Reijnen, natuurlijk niet,maar het is ook niet leuk voor de trouwe supporter om steeds die verdediging van AZ te zien schutteren. En dat mag Reijnen zich aanrekenen, maar uiteraard ook degene die ‘m opstelt, het is ALLANG al duidelijk dat vriend Reijnen het niet aankan,en het veld moet ruimen. Ik denk dat het in z’n hart best wel een sympathieke kerel is,maar het doet ons gewoon pijn aan de ogen om Etienne steeds weer opgesteld zien worden, wat punten kost.
  Al doe je voetballen natuurlijk met z’n allen. Niemand heeft Reijnen ooit gesteund in de verdediging. Ze lieten ‘m gewoon verzuipen. Ook onze hopeloze aanvoerder Viergever, die wat mij betreft, zeker na dit commentaar, ook het mikpunt van spot mag wezen. Eigenlijk kun je wel stellen dat Viergever net zo hard tegenvalt als Etienne Reijnen. (misschien nog wel meer)
  Dus Viergever, als je Etienne wilt steunen, loop dan op ons te zeiken, maar voetbal zelf eens naar behoren.

  • Dedie

   22 april 2013 at 21:01

   Natuurlijk is het balen hoe AZ aan het wankelen is, met name de verdedigers. Ik heb ook iedere kritiek op de spelers, vooral Reijnen. Maar kritiek doe je na de wedstrijd, niet tijdens de wedstrijd. De spelers zijn al onzeker, missen zelf vertrouwen. Als we nog gedurende de wedstrijd ons eigen spelers uitfluiten, gaan ze alleen maar slechter spelen. Ik heb ook liever andere verdedigers hebben. Maar laten wij realistisch zijn, Lam is nog fysiek te licht om Reijnen te vervangen. Viergever is ook uit vorm. Misschien is het tijd dat de supporters een gesprek met Verbeek en de TD houden.

 4. Oud

  22 april 2013 at 19:52

  Bij andere niet met name te noemen clubs die b.v. in een snelkookpan spelen was de spelersbus allang door de fans opgewacht. Heeft Nick dat dan misschien liever?

 5. oldfan

  22 april 2013 at 22:22

  Begrijp de reactie van Viergever wel en daar spreekt ook frustratie uit. Maanden terug rekende hij zich bij de spelers die boven de rest uit staken en wilde daarom ook weg om zich te verbeteren. Jammer dat hij de laatste tijd net zo als anderen ver is weg gezakt.
  De reacties van het publiek zijn ook te begrijpen want het voetbal is vaak niet om aan te zien. Elke bal wordt ingeleverd en de kansen worden steeds schaarser.
  We worden er allemaal erg mismoedig van. Het is te wensen dat er een kwaliteitinjectie gaat komen in het team voor volgend jaar want nog zo’n jaar gaat supporters kosten.

 6. i.Pjotr3

  22 april 2013 at 22:37

  Meneertje Viergever vergeet dat hij betaald voetbalt speelt, en deze wordt mede mogelijk gemaakt door het betalende publiek ( die mogen verwachten dat spelers zich 100% inzetten).
  En dit meneertje wil hogerop…….:-(

 7. Evert

  22 april 2013 at 22:49

  Nou nou, werd het geen tijd dat het plubliek van zich laat horen, zij hebben 31 wedstrijden zoetsapig zitten kijken en zitten klapperen tot de blaren op de handen. Dat het plubiek zich zo uit is logisch, maar de jongens in het veld kan je het niet kwalijk nemen. Het is dan ook ongelooflijk dat een Verbeek en/of Stewart nog hier werken, dat zij werkelijk gewoon 31 wedstrijden doormodderen is dan ook onbegrijpelijk voor het plubliek. Wat er ook gebeurt iemand zal de verantwoording moeten nemen voor het falen van seizoen 2013, het is of de trainer of de TD, ikzelf denk de eerste. Al het hele seizoen iriteert mij de onbegrijpelijke wissels, talenten die weglopen, een Maher die maar blijft ouwehoeren met de pers en niet door de staf op de strafbank komt, de stoïcijnse houding van het komt allemaal wel goed, de gesapigde houding van het plubliek, 4-3-3 systeem en zo kan ik nog even doorgaan. Dat we niet meer meedoen in de top drie daar had ik vrede mee maar met deze resultaten had ik geen rekening gehouden, er zit veel mis bij AZ heel veel mis!!! Ik denk dat Gerbrands maar eens plan B uit de kast moet halen anders kunnen de toekomst plannen wel weer de koelkast in. Oja dat gelul van je moet achter je clubbie blijven staan en bla bla bla slaat nergens op, na 31 wedstrijden kan ik het niet meer opbrengen om het komt wel goed metaliteit te geloven. Een fan blijf ik altijd en dat al vanaf 1976, maar ik zie nu een traineren TD de boel verneuken en dat pik ik niet!!!

 8. Gerrit Vooijs

  22 april 2013 at 23:37

  Viergever is teleurgesteld, het publiek is teleurgesteld en dat merk je aan deze reacties.
  AZ zal zich het vege lijf ter nauwernood redden gaan redden en dat is met deze selectie slecht.
  Dat mag de technische staf zich ten volle aanrekenen omdat zij niet in staat zijn gebleken om deze selectie te laten voetballen.
  Risicoloos geschuif zonder een voetbalidee heeft dit seizoen gedomineerd.
  Bal bezit om het bal bezit was het credo. Lichte druk v/d tegenstander en AZ voetbalde direct naar achter zodat de bal in no-time van Beerens bij Esteban was. Die roeide de bal weg en AZ moest de bal weer heroveren.

  Verbeek is hoofd verantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Pas toen de nood heel hoog was, werd dit zielloos spelletje losgelaten. Te laat, nu er wel naar voren moet worden gedacht weten spelers niet meer van elkaar wat ze gaan doen. Gevolg: enorm veel dom bal verlies.

  De werklust is er maar het voetbal ontbreekt itt bv bij een PEC Zwolle. Met veel minder kwaliteit wordt daar veel beter gevoetbald.
  Verbeek heeft het voetbal vermoord omwille van zijn systeem en risicoloze visie.

  Benieuwd of dat consequenties gaat krijgen.
  Alles voor Verbeek zal imo afhangen van de Beker finale. Bij Winst wordt alles met de mantel der liefde bedekt en gaan we zo gewoon verder.
  Bij verlies en geen Europees voetbal zal de teleurstelling heel groot zijn en zal de bereidheid om stappen te maken wel aanwezig zijn.

  Winst zal voor mij betekenen dat we volgend jaar naar een angstige ploeg moeten kijken omdat Verbeek zal wijzen naar het vertrek van Ortiz – Viergever – Maher en misschien Altidore.

  Verlies en geen Europees voetbal zal betekenen dat AZ een andere koers moet gaan varen en dat de Technische Staf in de spiegel kijkt en zijn consequenties trekt……….

  In beide zie ik wel iets……………. 🙂

 9. De echte supporter

  23 april 2013 at 06:50

  ongelooflijk hoe durft viergever naar het publiek te reageren. het stadion zit bijna altijd helemaal vol, ondanks al dat geklooi op het veld. ook hij valt mij zeer tegen. Ik zeg het hele seizoen al verbeek stap op… je hebt az nu genoeg vernield. visieloos, alleen maar naar achter denken, geen speler kan mekaar meer vinden op het veld. ze weten van elkaar niet meer wat we aan het doen zijn. En ja daar kijken en betalen we voor. Mogen we nu morren…. ik vind van wel. normaal zou je witte doejes zien, maar ik heb ze nog steeds niet gezien in het stadio. wat zijn wij als publiek toch netjes tegen de spelers… denk zo eens viergever!!!!!!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *