Reacties na AZ – PSV

By
Updated: april 22, 2013

Verbeek: ‘Het positieve is dat we een uur lang mee hebben gekund met dit PSV. We hebben ook wel wat kansjes gehad, maar na de 0-2 was het over’, analyseert Verbeek in gesprek met Eredivisie Live. ‘PSV heeft gewoon meer individuele kwaliteiten. Wij kunnen het seizoen nog wat glans geven door op eigen kracht handhaving te bewerkstelligen of door de beker te winnen; dat is een echte prijs. Alleen dan is het nog een geslaagd seizoen, zonder die beker kun je toch wel spreken van een teleurstellend jaar.’

Het thuispubliek koos AZ-verdediger Etiënne Reijnen uit als zondebok. Na een fout van hem kon Jeremain Lens voor 0-3 zorgen en even later ging Reijnen opnieuw in de fout bij het uitverdedigen. Alle ballen op Reijen, klonk het vervolgens uit de kelen van de supporters. ‘Dat was wat ongelukkig, maar verder was Etiënne best aardig. Hier moet je het publiek ook terechtwijzen. Dit is niet netjes en hier helpen ze hem en de ploeg niet mee.’

Maher: “Wij wilden winnen, we hebben de punten hard nodig”, verklaarde hij bij Eredivisie Live. “In de eerste helft was het aardig tot goed, maar het heeft niks opgeleverd.”

Maher werd ook gevraagd naar zijn toekomst. De middenvelder gaf het antwoord wat hij eigenlijk al maanden geeft. “Ik weet al waar ik heen wil, maar daar zeg ik verder niks over. Ik wil eerst bij AZ goed afsluiten.” Ajax en PSV zouden de voornaamste kandidaten zijn.

Elm: ‘Misschien hebben we PSV wat zand in de ogen gestrooid richting de bekerfinale’, reageerde Elm op de clubwebsite. ‘Hopelijk onderschatten ze ons. Het kan ook zo zijn dat PSV nog tot de laatste speelronde moet vechten voor de eerste of tweede plaats. Dan is hun focus misschien wat minder op de bekerfinale gericht. Als we een goede dag hebben, kunnen we PSV verslaan. Een bekerwinst, daarmee kunnen we de supporters terugbetalen voor dit matige seizoen.’

4 Comments

 1. brandon

  22 april 2013 at 09:57

  Reijnen was best aardig. Sorry Verbeek om dit uit jouw mond te horen is te gek voor woorden. Jij die z.g. altijd recht door zee bent gaat nu een speler van niveau 5de klasse amateurs verdedigen omdat jij hem opstelt???? Sorry GJ dan zak je nu voor mij ook door het asfalt. Deze speler, dat roep ik vanaf wedstrijd 1, is niet eredivisiewaardig en wanneer je deze CLOWN in de bekerfinale opstelt ben je KANSLOOS. Op een gegeven moment gaan de supporters tegen je keren dat is toch logisch wanneer je hem elke keer maar weer, na fout na fout, blijft opstellen. Deze prutser verdient een vermogen van wat wij met hard werken 40 uur per week ontvangen. Eens is het geduld op.

 2. Jay

  22 april 2013 at 11:38

  WIj betalen als supporters een hoop geld voor een kaartje, mogen we dan aub ook af en toe kritisch zijn als spelers keer op keer verzaken? Verbeek is hier mede schuldig aan door steeds maar vast te houden aan dezelfde 11 spelers. Je kan mij niet wijsmaken dat we niemand hebben die beter is dan Reijnen, dan zou ik me als AZ zijnde pas echt zorgen gaan maken.

  AZ mag blij zijn dat het stadion elke wedstrijd weer (bijna) vol zit, ondanks dat we bijna het hele seizoen niet vermaakt zijn door de slechte resultaten. Maar daar hoor je ze niet over.

 3. oldfan

  22 april 2013 at 12:18

  De trainer moet natuurlijk zijn speler en spelers beschermen, dat is een van zijn taken. Ook viergever speelde in de 1e helft niet geweldig met slecht uitverdedigen. Reijnen speelde de 1e helft best behoorlijk en redde een aantal goede ballen. De 2e helft was hij dramatisch slecht net zo als een paar anderen. Dit hele seizoen zijn veel wedstrijden niet om aan te zien terwijl er toch echt wel een behoorlijke spelersgroep rond loopt. Zo’n seizoen hebben we al eens eerder onder van Gaal mee gemaakt. De echte toppers en kartrekkers zijn weg en het is momenteel echt behelpen. Als supporter zijn we niet verwend en ben ik vaker dan ik dacht eerder weg gegaan o dat ik mn eigen kapot ergerde terwijl ik andere seizoenen tot t gaatje bleef. Wat ik hoop is dat er een kwaliteitinjectie gaat komen van spelers die het wel kunnen. Mocht dat financieel niet haalbaar zijn dan glijden we langzaam maar zeker weg naar onderen.

 4. Jeroen

  22 april 2013 at 19:17

  Het wordt ook tijd voor Verbeek om na dit seizoen zijn spullen te pakken. Ik snap dat hij zijn spelers wil beschermen, maar als je een speler echt wilt beschermen dan stel je Reijnen gewoon niet op. Het is niet de eerste keer dat hij zo slecht speelt. We kunnen ons genoeg incidenten herinneren. Wat zei Verbeek ook alweer na PSV – AZ over Reijnen? Dus hij mag zich wel kritisch uitlaten wanneer het hem uitkomt, en wij niet? Vreemd….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *