PSV zet AZ zonder moeite opzij: 1-3

By
Updated: april 21, 2013

PSV blijft volop in de race voor de tweede plaats. De Eindhovenaren zetten in Alkmaar AZ koeltjes met 3-1 opzij.

De Alkmaarders hadden herhaaldelijk het initiatief, wat niet betekende dat zij ook de baas waren op het veld. De echte kansen waren voor rust gelijk verdeeld, maar PSV was effectiever. Tegen het slot van de eerste helft schoot Van Bommel een vrije trap strak in de bovenhoek.

Na een uurtje liep PSV plots uit naar 3-0. Binnen vier minute profiteerden Mertens en Lens van knullig balverlies van AZ. Het beste was er nu wel af bij de Alkmaarders. De thuisploeg ontsnapte aan meer tegengoals, maar zag Johansson zowaar nog wat terugdoen.

9 Comments

 1. Leo

  21 april 2013 at 12:56

  AZ speelde n aardige 1e helft. De Brabantse scheids Liesveld hielp PSV door het toekennen van een belachelijke vrije trap. Dit was n gewoon duel om de bal. Daarna krijgt Altidore n trap, die niet eens bestraft werd, en is het gevaar van Alkmaarse zijde verdwenen. Daarna geeft AZ nog enkele kado’tjes weg zodat PSV op 0-3 kan komen.
  Waarom Overtoom Elm en Reijnen dit duel niet gewisseld werden is onbegrijpelijk. Al met al een weinig hoopgevende repetitie voor de bekerfinale. Hoop dat de KNVB in de finale n neutrale goede scheidsrechter laat fluiten. (weinig kans)

 2. Mike

  21 april 2013 at 13:12

  Hellemaal eens met Leo. Vrijtrap waar niks aan de hand is en als Altidore een knietje krijgt ziet hij ook weer niks. Hopelijk valt de blessuren van Altidore mee. Maar ik weet zeker als er een beter scheids was dat we hadden gewonnen jammer 1e helft echt goed 2e helft was het wel drama.

  Een lichtpuntje Aron Johansson en Wijnaldum speelden 1e helft echt goed had Lens goed onder controle naar mijn idee de beste speler in de eredivisie. vind het nog steeds jammer dat Wijnaldum weg gaat wordt elke week beter

 3. Fortuna

  21 april 2013 at 14:21

  Het word tijd voor 2 slagers als centrumverdedigers want dit is niet om aan te zien wat die reijnen allemaal staat te doen die jongen heeft al heel veel punten gekost.
  Types als pepe van real madrid die heb je nodig dat zijn echte verdedigers.

 4. urdal

  21 april 2013 at 15:38

  In de 1ste helft geeft die pipo geen geel als altidore wordt vast gehouden, als een lampje ging liggen rond de 16 floot hij meteen, ziet niet dat altidore een schop krijgt. echt een psv fluiter. heel jammer. Maar AZ geeft psv 2 goals kado. De topper viergever die ook zonodig een stapje hoger wil glijd altijd weg op beslissende momenten, Esteban is een onzekere factor. hield mijn hart vast als hij weer aan de bal was. Geeft een hopeloze bal op Reijnen. Vind niet dat Reijnen dit verdiende. Goed, hij is geen topper maar werkt hard en is zeker niet de enige die foutjes maakt. Neem viergever, elm, JBG, overtoom. Hendriksen was voor mij de beste gister en al sinds lange tijd en ben heel erg gecharmeerd van onze nieuwe spits johanson. 3x een half uurtje en nu al 2 goals. Nu maar hopen dat de lampjes 2de worden, dan is deze nederlaag niet zo erg. We gaan het gewoon goedmaken in de kuip en pakken de beker. Ik ben er bij.

 5. NHN

  21 april 2013 at 16:22

  Gauw vergeten deze wedstrijd. De 2e helft werd PSV ook wel weer in het zadel geholpen door (hoe kan het ook anders) onze hopeloze verdediging. Nu is Reijnen wel vaak de gebeten hond (ook bij mij-maar het is dan ook niet veel soeps), maar ik ben het ook wel met je eens dat Viergever ook wel eens een trap onder z’n reet mag hebben. Het hele seizoen speelt hij al ondermaats, en neemt z’n ploeg niet op sleeptouw ,wat een aanvoerder behoort te doen. Ik vindt het dan ook een waardeloze aanvoerder.
  Maar goed, de cijfers zeggen ons dat het doelsaldo niet te ver omlaag gaat,en dat Roda ook heeft verloren. Volgende week tegen Heerenveen is het weer een hele andere wedstrijd, net als de bekerfinale straks. Ook wel prettig dat die Johansson gewoon een scorende spits blijkt te zijn. Goed vooruitzicht. Lijkt me dat er geen lulverhaal over een gewenningsproces,groeiproces,opleidingsclub etc etc, erbij hoeft te komen. Die gozer schiet ze er gewoon in.

 6. AZformallyknownasAZ

  21 april 2013 at 20:26

  Geen fijn resultaat. AZ is nog niet uit de zorgen. Wat is er met Viergever aan de hand. Het lijkt of er iemand met zijn voo- doo poppetje in de weer is. Ook Reijnen gaf weer eens een assist aan de tegenstander. Het wordt wat eentonig. Pec Zwolle is al veilig. Als je het goed beschouwd moet je je eigenlijk heel erg schamen natuurlijk, dat je het hier op aan laat komen. Ik probeer positief te blijven maar het is dit seizoen wel de ene teleurstelling na de andere. Hopelijk spelen we volgend jaar nog in de eredivisie. Het blijft echter iedere wedstrijd erop of eronder. Het had echt best anders gekund.

  We zullen dus maar moeten afwachten, tot de allerlaatste speeldag. Nou succes maar weer mannen. Doe je best en denk aan al die mensen die jullie straks nog steunen tijdens de bekerfinale. Misschien motiveert dat wat nog voor de laatste 3 wedstrijden

  Hup………..AZ

 7. i.Pjotr3

  21 april 2013 at 20:32

  T wordt tijd dat verbeek die roze bril afzet.
  Je voetbalt slecht….slechter….dramatisch, en als waardering sta nog steviger in de basis.
  Verlang naar de Zomer, de grote schoonmaak, want vele zijn AZ onwaardig!

 8. Dedie

  21 april 2013 at 21:53

  AZ heeft de zwakste verdediging in de eredivisie. Viergever en wederom Reijnen hielpen PSV naar de overwinning met hun belachelijke fouten. Esteban was weer hulpeloos met de muur opzetten. Overtoom is zo sloom; die moet echt uit de selectie verbannen worden. Elm moet stoppen met vasthouden; die kost AZ iedere keer vrije trap tegen. En Maher, wat leed die veel te veel balverlies, zeg. Zijn zoveelste balverlies op het middenlijn leidde naar de tweede tegendoelpunt; zijn domme overtreding buiten de zestien leidde naar de eerste tegendoelpunt. Hij was ook teveel van zichzelf, hij wilde zo nodig indruk maken op PSV dat hij bleef maar afstand schieten ipv combineren met de medespelers en ruimte creeren voor de spits. Verbeek moet nu echt anders spelen anders wordt het richting JL.

 9. Gerrit Vooijs

  21 april 2013 at 22:32

  AZ speelde gisteren in de 2e helft opvallend mat als of ze de uitslagen van de overige wedstrijden hadden gehoord.
  Dit slappe gedrag leverde al snel 2 doelpunten op. Pas in het slot toen het niet meer kon ging AZ weer een beetje ballen en prompt scoort het de eretreffer…….
  Tja, in Utrecht zijn ze niet blij met AZ en wordt de club verwenst ! Valsspeler zeggen ze daar.
  Laten we hopen dat AZ idd het lot een handje geholpen heeft dan heeft AZ een goede kans in de Bekerfinale.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *