AZ legt Babalj tot 2017 vast

By
Updated: april 19, 2013

AZ heeft vrijdag de 21-jarige spits Eli Babalj tot de zomer van 2017 vastgelegd. De 1.96 meter lange aanvaller komt na dit seizoen over van Melbourne Heart, dat uitkomt in de Australische A-League. Babalj speelde twee A-interlands voor Australië, waarin hij twee keer scoorde.
AZ legt Babalj tot 2017 vast

Naast een Australisch paspoort bezit de in Sarajevo geboren Babalj ook de Bosnische nationaliteit. In totaal kwam de spits tot 44 competitiewedstrijden voor zijn club Melbourne Heart, waarin hij twaalf keer scoorde. Tussendoor speelde hij kortstondig voor de Servische topclub Rode Ster Belgrado (6 duels, 1 goal).

Stewart: ‘Babalj aanspeelpunt’
“We zijn erg tevreden met de komst van Eli Babalj”, reageert Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Hij is een grote, sterke spits die met zijn techniek voetballend goed is in de kleine ruimte. Babalj kan fungeren als aanspeelpunt. Hij heeft oog voor bewegende spelers om hem heen. In het verleden hebben we goede ervaringen gehad met Australische spelers, zeker ook vanwege hun topsportmentaliteit.”

Babalj: ‘Heel erg excited’
“Ik ben heel erg excited dat ik een contract bij AZ getekend heb en hier mag spelen de komende seizoenen”, sprak Babalj na het tekenen van zijn contract. “Ik volg de Eredivisie al jaren. AZ is een grote club en ik heb altijd de ambitie gehad om in de Nederlandse competitie te spelen. Wie ik ook sprak, iedereen had lovende woorden over voor AZ. De afgelopen week ben ik hier geweest en heb ik gezien dat het plaatje klopt. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap in mijn carrière is.”

Bron: AZ.nl

8 Comments

 1. NHN

  19 april 2013 at 21:48

  Berustte dus niet op een gerucht…Nou we zien het wel…maar ik vindt het een vreemde aankoop. Zo’n vent zal flink wat geld kosten,terwijl het weer zo’n twijfelgeval is. Is dit nu zo’n topspits? Ik weet wel dat Altidore er 1st ook niks van bakte,maar die speelde dan nog in aansprekende competities. Deze gozer kon niet eens vaak het netje vinden in de Australische competitie, die niet veel voorstelt.
  Zal wel weer passen in de “visie”van Stewart met z’n “opleidingsclub”.
  Ach, misschien zie ik het wel te somber in…

 2. Evert

  19 april 2013 at 23:09

  NHN ik denk dat het niet ligt aan talent hebben of niet, kijk maar naar Pelle bij (F) die scoort aan de lopende band terwijl het bij ons heel moeizaam ging. Alles heeft te maken met of hij in het pulletje past of nie, Verbeek zal toch anders moeten gaan spelen, en inderdaad moet je iemand hebben die de bal beheerst kan vasthouden in de zestien en tegelijkertijd oog hebben voor de andere teamleden, eigenlijk een soort Pelle………………..

 3. remco

  19 april 2013 at 23:13

  ik denk dat hij een goeie schaduw aanvaller kan zijn achter johansson of altidore

 4. Gerrit Vooijs

  20 april 2013 at 00:05

  Nou, Babalj is in ieder geval de afgelopen dagen nog wat gegroeid 1.93 –> 1.96.
  Kan in ieder geval van nut zijn als je een breekijzer nodig hebt zoals in dit seizoen. Nu moest AZ wel over de grond want Reijnen en Elm zijn nu onze sterkste spelers in de lucht………. 140 hoekschoppen –> 3 goalsof zoiets.
  Gevolg, AZ neemt nu alle hoekschoppen maar kort want nu levert een gewone hoekschop meer gevaar op voor AZ als voor de tegenstander…………….

 5. oldfan

  20 april 2013 at 11:21

  AZ kennende zijn ze niet over een nacht ijs gegaan en zullen ze hem langdurig heben bekeken. Over het algemeen zijn dit geslepen jongens die gehard zijn door het land waar ze vandaan komen. Hij hoeft van mij niet direct veel doelpunten te maken maar ze wel goed afleggen voor anderen.Slim om hem te contracteren voor de transferperiode, zo ben je op alles voorbreid en hebt al vast de opvolger binnen.

 6. mick

  21 april 2013 at 04:04

  Al halen ze hem alleen maar als pinch hitter, hebben we eindelijk ook weer eens de optie om zo nodig opportunistisch te spelen. ..Zou je bijna denken dat AZ ook aan een plan B denkt………

 7. De echte supporter

  21 april 2013 at 09:44

  ik heb geen idee of deze speler een aanwinst is voor az

 8. Tiptop

  21 april 2013 at 16:17

  Babalj is juist geen breekijzer. Ondanks zijn lengte is hij technisch heel begaafd en zijn koptechniek is juist een van de dingen die wel voor verbetering vatbaar is.
  Hij is meer een type Dzeko.

  Hij bezit alle eigenschappen om een goede spits te worden en het is aan de technische staf van AZ om het eruit te laten komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *