AZ helpt Twente aan Champions League voetbal: 3-0

By
Updated: mei 3, 2009
AZ helpt Twente aan Champions League voetbal: 3-0

FC Twente mag zich opmaken voor de voorronde van de Champions League. Door de wanprestatie van Ajax bij Sparta Rotterdam en de winst van de Tukkers op landskampioen AZ (3-0) is de ploeg van Steve McClaren niet meer te achterhalen.

Twente had AZ, dat zonder de geschorsten El Hamdaoui, Schaars, Pocognoli en Pelle aantrad, aanvankelijk stevig in de tang. De tukkers vergaten echter te scoren. Zo misten Arnautovic, Douglas en N’Kufo goede kansen.

Vlak na rust opende Perez met een vrije trap de score, waarna Wisgerhof uit een corner de marge verdubbelde. Ondanks de rode kaart voor Swerts probeerde AZ het nog wel. Ari miste zelfs een dot van een kans. Tien minuten voor tijd zorgde Elia van dichtbij voor de eindstand.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>