Viergever denkt niet aan ‘cadeautje’ voor PSV

By
Updated: april 19, 2013

AZ kan er zondag bij gebaat zijn te verliezen van PSV. Als de Eindhovenaren tweede worden in de competitie, krijgt AZ ook als verliezend bekerfinalist een Europees ticket. Lukt het PSV niet om bij de eerste twee in de competitie te eindigen, moeten de Alkmaarders de bekerfinale winnen om volgend seizoen Europa in te mogen.

“Maar we zijn nog niet veilig”, zegt Nick Viergever in gesprek met het Algemeen Dagblad. “We staan maar zes punten voor op nummer zestien. Bovendien weet je niet of PSV die andere duels ook zou winnen. De nederlaag tegen Ajax zal nog wel in die groep zitten. We gaan dus gewoon voor de winst. De 6-0 tegen FC Utrecht gaf ons vertrouwen.”

PSV speelt naast AZ ook nog tegen FC Groningen, NEC en FC Twente. Vitesse en Feyenoord, de twee voornaamste concurrenten om de tweede plaats, spelen zondag tegen elkaar. Viergever staat met zijn ploeg momenteel dertiende, met 33 punten. Trainer Gertjan Verbeek moet met zijn mannen nummer zestien Roda JC zien voor te blijven, de club uit Kerkrade heeft zes punten minder.

De bekerfinale staat voor 9 mei op het programma, enkele dagen later wordt de competitie afgesloten met speelronde 34.

Bron: Voetbalprimeur.nl

One Comment

  1. Mike

    19 april 2013 at 10:56

    Ik zelf dacht hier wel aan om PSV te laten winnen maar dan hadden ze van ajax moet winnen. Nu heeft het toch geen zin meer 2e worden ze denk ik niet meer dus dan moet je als AZ zijnde gewoon voor de winst gaan en gewoon zelf de KNVB Beker pakken dan is er niks aan de hand.

    Hopelijk word het een leuk wedstrijd als het maar geen gelijk word want daar hebben we beide niks aan. Mijn benieuwen !

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *