‘Manchester City heeft 18 miljoen euro over voor Maher’

By
Updated: april 16, 2013

Manchester City is naar verluidt de eerste in de rij voor AZ-smaakmaker Adam Maher (19). De vermogende Engelse topclub zou circa achttien miljoen euro voor de middenvelder over hebben.

De Daily Mirror brengt dinsdag het nieuws dat Manchester City op dit moment voor ligt op Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Het tabloid baseert zich op bronnen in Europa. City zou de gesprekken met het kamp-Maher over een zomertransfer zelfs al geopend hebben.

De regerend Engels kampioen mist op het middenveld de nodige creativiteit, iets waar Maher juist een veelvoud aan heeft. De geboren Marokkaan vervangt mogelijk Samir Nasri, die onder zijn kunnen presteert. Viervoudig international Maher scoorde dit seizoen zes doelpunten voor AZ. Bron: Voetbalprimeur.nl

20 Comments

 1. Jeroen

  16 april 2013 at 14:31

  DOEN!!! Niet naar Ajax of PSV die dit bedrag nooit willen en zullen betalen. Voor dit bedrag kunnen wij de selectie heel goed versterken.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   16 april 2013 at 14:42

   Dit kunnen Ajax èn PSV sámen nooit betalen!
   PSV zal sowieso voorzichtig zijn met geld uitgeven nu ze voor onterechte staatsondersteuning een onderzoek tegen zich hebben lopen en waarschijnlijk zelfs de tweede plaats mis gaan lopen. Ons Adampje zal toch wel een beetje gevoelig zijn voor ’t grote geld? Leuk kickbackje of tekengeld voor zijn spaarpot en lekker ophoepelen naar Engeland. In ieder geval heeft AZ een stok om terug mee te slaan als hij weer gaat janken dat ie zo graag naar PSV wil.

 2. Geert

  16 april 2013 at 14:41

  DOEN DOEN DOEN! Voor 18 miljoen kan AZ aardig shoppen. Ik denk aan Gouweleeuw, Van Dijk, Gudelj en nog een goede linksbuiten. Dan heb je denk ik nog 10 miljoen over.

  • mozes

   16 april 2013 at 17:14

   Je zag het bij FC Utrecht en Heerenveen dat het daarna shoppen in Nederland niet te doen is. Clubs weten dat wij dan minimaal 18 mil op de bank hebben staan.

   AZ moet lekker in Europa scouten en misschien nog 1 a 2 buitenkansjes kopen uit midden of zuid amerika. Kom niet aanzetten met mentaliteit is daar verkeerd want Moreno was ook voor AZ begrippen een buitenkansje. In Mexica lopen er momenteel erg veel talenten rond die je zo kan ophalen voor 2 a 3 miljoen.

   • Geert

    16 april 2013 at 17:36

    Moreno was inderdaad een topper en ook Esteban vind ik een goede kerel. Echter zijn de salarissen van niet-Europese spelers een stuk hoger. Dus de vraag is of het daadwerkelijk goedkoper is…

    • mozes

     16 april 2013 at 18:54

     Geert, die buiten de EU salarissen worden altijd aangedikt. Een speler buiten de EU moet 450.000 verdienen per jaar. Clubs als Heerenveen, AZ, Twente, Feyenoord betalen dat ook al aan Nederlandse spelers.

     Elke fatsoenlijke speler verdient 5 a 6 ton gemiddeld in Nederland. Hele goeie zitten tegen de miljoen aan en een speler als Engelaar krijgt veel te veel 1,8 mil.

     We moeten dus niet overdrijven met die buiten de EU norm want als je in de top 5 van de Eredivisie wilt spelen zijn dan de gemiddelde salarissen.

     Donny Gorter, Viktor Elm, Marcellis….verdienen allemaal rond de 4 ton en ik denk dat Elm zelfs rond de 5 ton zit.

     Het probleem is dan ook niet dat AZ dat niet kan betalen maar dat je vanaf dag 1 al dat salaris moet betalen. Bij Nederlandse talenten kan je rond de 1 a 2 ton zitten en als ze beter worden kan je dat verhogen.

     Oplossing is om clausules in te bouwen bij buiten de EU spelers. Presteren ze niet na 2 jaar dan doe je ze weg. Ortiz huppelt jaren rond zonder een doel. Verhuren van de spelers kan altijd dan deel je namelijk de kosten.

     Beetje creatief denken en je hebt zo tig oplossingen. Salaris mag dan ook geen excuus zijn.

 3. i.Pjotr3

  16 april 2013 at 16:08

  Over de transferopbrengsten doet AZ geen mededelingen……….hoef ik ook niet te weten, als hij richting England gaat ! 🙂
  We rekenen ons al rijk, nu nog een nieuwe coach en de opbouw is begonnen.

 4. Vak J

  16 april 2013 at 16:12

  Meteen doen, strik erom en cashen. Volgens mij is er nog nooit zoveel voor een AZ speler betaalt. Hiermee kun je Altidore ook nog een jaartje vasthouden. Gouweleeuw erbij en op je gemak kijken naar versterking. Rente gaat wel door.

 5. Jay

  16 april 2013 at 16:39

  Zou geweldig zijn. We versterken de concurrentie dan niet en hij brengt veel meer op dan de 10 miljoen die de Nederlandse clubs maximaal voor hem over hebben.

 6. NHN

  16 april 2013 at 16:59

  Euhh, het is wel de daily Mirror natuurlijk…rioolpers. Maar goed, laten we maar hopen dat er iets van waarheid in zit. Als het werkelijk een bedrag van maar liefst 18 miljoen is,daar kunnen inderdaad PSV en ajaks nooit tegenop, dan zal Maher ook wel snappen dat hij niet moet gaan stoken om voor een minder bedrag ergens dichter bij huis te gaan voetballen

 7. Leo

  16 april 2013 at 20:56

  Maher speelt volgend jaar nog gewoon voor AZ. Zijn wensclub 020 heeft de hand op de knip en bied maximaal 4 a 5 miljoen terwijl Adam echt het dubbele waard is. Ook PSV heeft niet de middelen om Maher bij AZ los te weken. Daarnaast wil hij niet op de bank in het buitenland zitten. Gevolg is dat wij nog een seizoen van Adam mogen genieten !

  • Gerrit Vooijs

   16 april 2013 at 21:27

   Als dit al waar is moet AZ zich niet gelijk rijk rekenen.
   Nergens staat dat die 18 miljoen alleen bestemd zijn voor AZ.

   City heeft de transferperikelen rondom Maher natuurlijk ook gevolgd. Ca 10-12 miljoen is voor AZ voldoende. Maar Maher wil niet naar het buitenland en wil alleen naar PSV of ajax. Kleine uitzondering is Arsenal omdat die zijn maatje bij Oranje Van Persie ook goed hebben opgeleid.

   Hoe krijg je als City zijnde zo’n jong talent dan toch naar Manchester?

   Ik doe een poging: 10-12 miljoen is bestemd voor AZ en 6-8 miljoen is tekengeld voor Maher + dan nog eens een salaris wat 2-3 x hoger ligt als wat ajax en PSV kunnen bieden.

   Natuurlijk wil Maher veel spelen in zijn eigen vertrouwde omgeving om zich zo sneller te ontwikkelen.
   Maar kan zelfs de verstandige familie Maher al deze miljoenen weerstaan?

   Het is allemaal maar speculatie natuurlijk net als dat krantenartikel uit de Daily Mirror.

 8. Mike

  16 april 2013 at 21:01

  Ik hoop echt dat het waar zo kan je Van Dijk, Gouweleeuw en Gudelj en een linsvoor en er alles aandoen om Wijnaldum en Altidore te houden.

  Wijnaldum was echt weer goed tegen Utrecht. Ik hoop ect dat hij blijft !!!!!!!!!!!!!

 9. AzAlkmaar

  17 april 2013 at 10:19

  Hoezo linksvoor ? Er moet wat gedaan worden aan onze rechts voor, want zijn rendement is veels te laag. Als ik AZ was zou ik Gouweleeuw, Van dijk en duarte en Wildschut

  • AzAlkmaar

   17 april 2013 at 10:20

   En een rechtsvoor, die tenminste wt kan!!

 10. Maarten

  17 april 2013 at 14:30

  Wildschut is niks meer

 11. remco

  17 april 2013 at 21:55

  ik denk als ze wildschut halen dat het een geval berghuis wordt of gorter

 12. AzAlkmaar

  18 april 2013 at 11:00

  Ik denk ’t niet, Wildschut is groot sterk, snel! Hij heeft altijd dreiging naar t doel!

 13. AZ4Altijd

  18 april 2013 at 17:13

  We moeten 4-4-2 spelen, dan weet ik niet of we dan wat aan Wildschut zullen gaan hebben. Maar misschien ook wel. Ruit op middenveld. Overtoom Punt naar voren. Henrikssen naar achter, rechts ja wie eigenlijk, Johansson > niet Aron, Links wellicht Wildschut. Geen idee. Trouwens of gewoon verdedigende linie met 3 man. Je moet middenveld dicht timmeren, zodat tegenstander daar al amper voorbij komt, zoals dat jaar dat we kampioen werden. En daarnaast. De tegenstander heeft meestal tussen de 1 en 3 spelers in voorhoede. Dus staan ten alle tijde 1 op 1.

  • Gerrit Vooijs

   18 april 2013 at 19:51

   Ik sluit mij bij jou aan.
   4-4-2 kan beter uitgevoerd worden als 4-3-3.
   Echte vleugelspelers met een messcherpe voorzet op maat zijn er bijna niet. AZ heeft geen vleugelspelers die een goede voorzet in huis hebben.

   Gudmundsson en Altidore zijn beter in een 2-spitsen systeem. Johannsson kan ik daar nog niet op beoordelen.

   Beerens is een leuke pingeldoos maar wel 1 met oogkleppen op. En probeert hij iemand te bereiken is dat puur geluk als die bal per ongeluk bij die bewuste speler uit komt.

   Volgend seizoen kan AZ spelen in een ruit met Martens, Overtoom, Henriksen en Elm als achterste punt.
   Heb je hiervoor Gudmundsson/Altidore en Johannsson lopen als beweeglijke spitsen zal beter staan als Beerens die aanvallend en verdedigend weinig aan AZ toevoegt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *