Altidore denkt nog niet aan vertrek uit Alkmaar

By
Updated: april 15, 2013

Altidore weet dit seizoen al aardig het net te vinden van de tegenstander en dat is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Verbeek verwacht zijn spits dan ook in de zomer te verliezen. Altidore heeft echter geen plannen. “Ik hou van Alkmaar, het voelt als thuis. Ik heb me hier enorm ontwikkeld als speler. Zolang de club wil dat ik hier blijf, blijf ik heel graag. Dat meen ik oprecht. Zo werkt het.”

13 Comments

 1. i.Pjotr3

  15 april 2013 at 13:30

  Zolang dat de club wil dat ik blijf, blijf ik heel graag……………tuurlijk ook als je 50% van je salaris gaat inleveren.
  Hou jezelf voor de gek, americaans populair bullshit om de supporters te plezieren
  Joszi het waren 2 fantastische jaren, maar we kunnen je niet betalen!!!

 2. NHN

  15 april 2013 at 13:44

  Zo denk ik ook dat het gaat lopen. Bij mijn weten houdt Villareal nu op met het gedeeltelijk betalen van Altidore z’n maandloon. AZ kan dit ook niet betalen, en Altidore zal niet voor minder willen spelen. Dus wordt het verkopen deze zomer.

 3. Maarten

  15 april 2013 at 16:35

  Waarom zo negatief misschien meent hij het wel echt?

 4. Jeroen

  15 april 2013 at 16:54

  AZ kan toch zijn bestaande contract openbreken en hem meer salaris geven? Zou mooi zijn om hem nog een jaar te behouden. Dit is pas zijn eerste seizoen dat hij echt uit de verf komt. Volgens mij krijgt hij nu 3 ton van AZ… Verhoog dat naar 5 en laat hem nog een jaar spelen. Sowieso is het opl beter voor zijn eigen ontwikkeling.

  • i.pjotr3

   15 april 2013 at 18:51

   al zou hij blijven hebben we wel een nieuwe trainert nodig. Aron zou dan veel te weinig speelminuten krijgen(vanaf 65e minuut).
   Ik zou hem graag dan samen in een 4-4-2 opstelling samen zien spelen, dan heb je een koningskoppel in huis….maar dat gaat GJ nooit doen

 5. Geert

  15 april 2013 at 17:03

  Als Johansson zich goed ontwikkeld, mag Jozy van mij weg en moet AZ Johansson een kans geven. Als Jozy blijft spelen, remt hij de ontwikkeling van Johansson…

 6. oldfan

  15 april 2013 at 18:52

  Wat een commentaar! Een speler geeft duidelijk aan dat hij zich gelukkig voelt bij zijn club en bij zijn stad. Er zijn er maar weinig die dat zo kenbaar maken. Meestal willen ze verkassen om er beter van te worden. Dat dat een nadelig besluit is voor AZ weten we. Daarom zal de club er toch voor kiezen om hem te laten vertrekken. Ik denk dat er belangstelling genoeg zal zijn. AZ heeft er voor gekozen om een middenmootpositie te ambi-eren en daar zal geen plaats meer zijn voor hoge salarissen. Daar vond ik hem trouwens niet constant genoeg voor.

 7. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  15 april 2013 at 22:36

  Hij verdient nu nog één miljoen knaken per jaar met dank aan Villarreal dat hoopt op waarschijnlijk een groot deel van de transfersom als Jozy Altidore van AZ naar een andere club vertrekt.
  Maar als ik het onderstaande oude bericht goed begrijp kan Jozy Altidore gewoon blijven voor een in zijn contract reeds afgesproken salaris, 100% betaald door AZ. Daar is waarschijnlijk door alle drie de partijen nooit van uitgegaan bij het sluiten van de deal. Als Jozy nu zijn been stijf houdt en genoegen neemt met dat bedrag hebben zowel AZ als Villarreal daar mee te leven, alhoewel ze daar niet op hadden gerekend! Dus deel één is wel geslaagd, hij is weer een scorende spits met soms wonderschone doelpunten, maar het tweede deel, hij gaat vervolgens voor veel geld naar een nieuwe club, zou wel eens een tijdje op zich kunnen laten wachten als het nu aan de Amerikaan ligt. Waarschijnlijk heeft de Ernest Stewart een stel briesende Spanjaarden in zijn nek hijgen die hem vriendelijk doch dringend verzoeken hun oude werknemer aan de hoogste bieder te verkopen. Vandaar de uitspraken van Gertjan Verbeek. Uit kennis van de constructie gewoon naïef zijn verwachting uitgesproken of heeft hij orders van hogerhand gekregen om al wat olie op het vuur te doen? Jozy maakt geregeld de verwachte goede indruk maar wil nu niet meer weg. Wat nu!?

  bron: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=142827

  quote: Na die twee jaar, vanaf de zomer van 2013, zal Altidore minder geld op zijn bankrekening zien verschijnen. Daar is de spits zelf mee akkoord gegaan, omdat hij ervan uitgaat dat hij tegen die tijd voldoende indruk heeft gemaakt om een nieuwe werkgever te vinden. Villarreal zou overigens een stevig percentage van de transfersom bij doorverkoop hebben bedongen.

  • Gerrit Vooijs

   16 april 2013 at 08:19

   AZ heeft morele verplichtingen naar Villa Real omJozy te verkopen omdat zij 2/3 van zijn salaris hebben betaald.
   Altidore weet dat hij nergens zo goed heeft gepresteerd als in Alkmaar en heeft op zijn zwerftochten de andere kant van de medaille ervaren.

   Nu Jozy aangeeft te willen blijven neemt hij genoegen met “minder” salaris. AZ heeft hierop gereageerd door Ortiz gratis de deur uit te doen en dus ruimte te maken voor het salaris van Altidore…….

   Altidore blijft nog 1 jaar en AZ verkoopt hem volgend jaar met nog 1 jaar te gaan.
   Altidore kan bij de geïnteresseerde buitenlandse clubs de laatste twijfel weg nemen, het aandeel in de winst voor Villa Real wordt minder maar de transfersom ook.

   AZ heeft dus nog 1 seizoen een scorende spits en Johannsson kan acclimatiseren als Verbeek of zijn opvolger dit goed begeleidt.
   Allemaal winnaars dus, behalve Villa Real……

   Grootste winnaar is natuurlijk Altidore die met een aantrekkelijk prijskaartje volgend jaar de clubs voor het uitzoeken heeft.

   • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

    16 april 2013 at 08:52

    Hi Gerrit, is dit mooie verduidelijkende antwoord van je: informatie van binnenuit, jouw visie of heb je een bron hiervoor?

    • Gerrit Vooijs

     16 april 2013 at 18:57

     Hoi Kees,

     Dit is mijn eigen visie na 42 jaar trouwe volger van het betaald voetbal en als AZ”67 supporter in het bijzonder 🙂

     • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

      16 april 2013 at 19:13

      Ik vind die link met Ortiz dan goed bedacht. Of dat echt met elkaar te maken heeft maakt mijn niet zo veel uit. Jammer blijft het toch voor onze Paraguayaan. Leuke wending van het scenario door onze Amerikaan.

 8. i.Pjotr3

  16 april 2013 at 20:18

  Haha, Joszi kan helemaal niet weg, ruudje Boymans is volgens VI voor de zoveelste keer weer geblesseerd……wat hebben ze een plezier daar bij nec met deze brokkeplioot.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *