Reacties na AZ – FC Utrecht (6-0)

By
Updated: april 15, 2013

Verbeek: De overwinning van zondag was een gemakkelijke omdat Utrecht al binnen 33 minuten tot een negental was gereduceerd door rode kaarten voor Anouar Kali en Jan Wuytens. ‘En die beslissingen waren niet eens aanvechtbaar. Allemaal terecht’, concludeerde Verbeek in gesprek met de NOS. ‘We hadden met Beerens zelfs nóg een strafschop moeten krijgen. Het zat qua scheidsrechterlijke beslissingen nu eens mee.’

‘In de tweede helft hebben we het tegen negen man niet goed uitgespeeld’, vervolgt Verbeek, die zijn ploeg nog maar twee keer zag scoren in het tweede bedrijf. ‘Bij ons nam een aantal een hoop gas terug, misschien wel tien tot vijftien procent. Maar toen waren de punten natuurlijk al wel binnen.’

Het gat met nummer zestien Roda JC Kerkrade is voor AZ zes punten met nog vier duels te gaan. ‘En omdat we een beter doelsaldo hebben eigenlijk zelfs zeven. Ons doel is om in de komende drie duels zes punten te pakken. Dan zijn we veilig voor de bekerfinale tegen PSV. PSV krijgen we bovendien in de komende wedstrijd. Een aardige testcase voor ons. Bovendien zal de topper tegen Ajax daar ook zijn invloed op hebben. Dit was in ieder geval een cruciale overwinning.’

Altidore: “We hebben nu zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Dat is voor ons gewoon goed op dit moment. En dan ook nog eens die ruime uitslag, heerlijk voor het zelfvertrouwen. Echt heel belangrijk”, jubelt Altidore op de website van AZ.

“Heeft Gertjan Verbeek gezegd dat hij verwacht dat ik deze zomer wel eens kan vertrekken? Ik hou van Alkmaar, het voelt als thuis. Ik heb me hier enorm ontwikkeld als speler. Zolang de club wil dat ik hier blijf, blijf ik heel graag. Dat meen ik oprecht. Zo werkt het.”

4 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  15 april 2013 at 11:04

  De opmerking van Jozy Altidore over zijn verblijf in Alkmaar is geen verrassing voor mij. Echter wat steekt er dan achter de opmerking van Gertjan Verbeek?

  Verwacht AZ dat Altidore geen salaris wil inleveren omdat zijn vorige club, Villareal CF, stopt met meebetalen aan zijn salaris en AZ niet boven het salarisplafond gaat betalen?
  Is er achter de schermen al veel serieuze interesse binnen voor de Amerikaan, zodanig dat de TD Jozy ten gelde wil maken?
  Moet AZ Altidore zelfs nu verkopen als deel van de deal die ze hebben gesloten met Villareal, maar wat ze niet naar buiten hebben gebracht en waar Altidore zelfs geen weet van heeft?
  Gaat Verbeek er van uit dat Jozy zelf weg wil omdat een succesvolle, scorende speler toch nooit lang bij AZ blijft spelen?

  Wie het weet mag het zeggen, en anders zien we wel wat er gebeurt.

 2. Jay

  15 april 2013 at 11:31

  Ik denk dat we niet voor niets Johannsson gehaald hebben. Dat zal toch de vervanger van Altidore worden. Omdat Jozy dit seizoen bij de topscorers hoort verwacht AZ vast een goed bod en dat, idd in combinatie met zijn salaris, zal er toe leiden dat hij waarschijnlijk zal vertrekken.

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   15 april 2013 at 12:19

   Het zou kunnen maar Boymans vertrekt hoogstwaarschijnlijk ook en vanuit de jeugd staat er geloof ik ook nog geen nieuwe aan te kloppen. Vanuit sportief oogpunt bezien zou AZ met twee echte goalgetters beter af zijn dan van een enkele spits afhankelijk te zijn. Neem Ajax als voorbeeld, waar veel spelers het doel kunnen vinden en er geen enkele speler hoog in de topscorer lijst staat. Siem de Jong is de eerste op een elfde plaats met 11 doelpunten. Met Altidore èn Johannson in de basis misschien samen goed voor meer dan 40 doelpunten in het volgende seizoen?

 3. Jay

  15 april 2013 at 16:54

  Als Verbeek blijft, en daar ziet het wel naar uit, dan houdt hij waarschijnlijk vast aan het 4-3-3 systeem, waarbij geen plaats is voor 2 spitsen. Het is fijn om een goede spits op de bank te hebben, maar daar zal Johannsson toch niet voor naar Alkmaar gekomen zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *