Bayern München en Van Gaal flirten openlijk

By
Updated: mei 2, 2009
Bayern München en Van Gaal flirten openlijk

“In principe heb ik de doelen behaald die we met elkaar hadden afgesproken. Ik ben dan ook de afspraken na gekomen,” aldus Van Gaal in een persconferentie als reactie op de interesse vanuit Duitsland. Met andere woorden Van Gaal is toe aan een nieuwe stap.

Zowel Bayern München als Van Gaal flirten openlijk met elkaar. Alleen Scheringa kan een eventuele overgang nog dwarsbomen, want het lijkt erop dat beide partijen er al uit zijn. “Van Gaal is een van de kandidaten die onze interesse heeft,” aldus Teammanager Uli Hoeness.

Enige vereiste is dat Van Gaal wel vloeiend Duits kan praten. “Het is een enorme handicap als de trainer zijn ideeën constant via een vertaler moet overbrengen. Een uitzondering is mogelijk, maar alleen bij grote namen zoals die van Rafael Benitez van Liverpool. Maar die is niet beschikbaar.”

De plannen van Bayern München en Van Gaal staan haaks op die van Scheringa. Hij wil juist een constructie waarbij de coach voor lange tijd aan een club is verbonden. Hoe dit gaat aflopen is nog even afwachten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *