‘AZ en Manchester City in gesprek over transfer Maher’

By
Updated: april 13, 2013

Manchester City is naar verluidt van plan om zich in de zomerstop te versterken met Adam Maher. Volgens de Metro zijn beide ploegen inmiddels al in gesprek over een eventuele transfer van de negentienjarige middenvelder van AZ naar Manchester City.

Volgens het eerdergenoemde medium staan The Citizens op poleposition in de race om zich te versterken met Maher. Naast dat de Engele club echter geïnteresseerd is in Maher, zijn ook Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Ajax en PSV naar verluidt geïnteresseerd in de jongeling.

City zou voormalig Feyenoord-speler John Guidetti willen betrekken in een ruildeal, maar de Zweedse aanvaller ziet dat niet zitten. Hoeveel Manchester City bereid is om op tafel te leggen voor Maher, is nog niet bekend gemaakt. Bron: Soccernews.nl

17 Comments

 1. Mark

  13 april 2013 at 11:51

  Wacht, dit is heel goed nieuws, zeker als ze Guidetti derbij betrekken. Want ALS Altidore ook vertrekt missen we toch een goalgetter. Maar het ligt er natuurlijk ook aan wat Guidetti zelf wil en om hoeveel geld het gaat nog.

 2. azdc

  13 april 2013 at 12:18

  Perfect als Maher naar city zou kunnen. Mooie club zeg!

  Ook voor AZ goed. Deze club kan meer betalen dan de PSV of Ajax. Dus geen rare costructies en losweek acties.

  Guidetti lijkt mij niks. Ik dacht ook dat hij lang geblesseerd was geweest. En geen zekerheid dat hij nog beter wordt.

 3. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  13 april 2013 at 12:35

  Maar wil Adam wel? Het is wel een reis elke dag voor het jochie van Diemen naar Schiphol naar Manchester en weer terug. Dus het lijkt me dat het hem niet wordt. Geldt ook voor de andere Engelse clubs.
  En gelukkig wil die kwal van een Guidetti niet naar Alkmaar dus in geval dat het wel doorgaat gewoon cash afrekenen bij de penningmeester.

 4. Fortuna

  13 april 2013 at 13:01

  Ik denk wel dat adam naar manchester wil het is een van de grootste club aan het worden en je moet niet vergeten dat robin van persie een goede vriend van adam is ik denk dat hij veel met robin heeft gesproken over manchester die is ook op jonge leeftijd naar arsenal gegaan ik zie hetzelfde met adam gebeuren dit zijn jongens met uitzonderlijk talent die redden het overal .

 5. Peejee

  13 april 2013 at 13:09

  Jongens, dit is slechts een strategische set om Ajax het gevoel te geven dat AZ geen boodschap heeft aan opmerkingen van Ajax als “wij betalen geen 10 miljoen voor een speler van AZ”. Uiteindelijk gaat hij toch bij Ajax of PSV belanden omdat Adam dat wil. Maar wel voor de gevraagde 10 miljoen en niet anders…

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   13 april 2013 at 13:48

   Het zou me ook niet verbazen gezien zijn beperkte actieradius. Niet alleen naar Ajax of PSV maar ook naar Adam Maher toe, want hij moet ook goed begrijpen dat AZ geen miljoenen wil en kan laten schieten door aan zijn ik-blijf-in-Diemen-wonen-wens te moeten voldoen.

 6. i.Pjotr3

  13 april 2013 at 18:22

  Ennnnnn misschien is dit ook n wake-up call naar Arsenal toe.
  Toch meer n cluppie voor Ad8m!

 7. NHN

  13 april 2013 at 21:30

  Ik mag alleen maar hopen dat dit waar is, en dat Maher werkelijk voor een mooie prijs naar Man.City verkast.(zonder ruildeal). Ben je van alle gemier af. Maar het is inderdaad wel een addertje onder het gras, wil hij wel naar Manchester city?

 8. AZ4Altijd

  14 april 2013 at 03:45

  Wat die vervelende Mocro wel of niet wil is totaal ONBELANGRIJK. Hoogste bieder mag hem hebben. Is dat M City voor 10 miljoen of meer, dan gaat hij daar heen.

  Als je naar een auto dealer gaat, verkoopt de verkoper die auto toch ook niet voor minder , terwijl de andere koper er de normale prijs voor wil betalen. Wat een dom gelul. Nederlandse clubs betalen geen 10 Miljoen, dus is uitgesloten. Geen rare vreemde constructies. Gewoon direct het bedrag vangen zodat wij weer FATSOENLIJKE spelers ervoor terug kunnen halen, zodat we die kneuzen, ik noem verder geen namen niet meer in het veld hoeven te zien.

  • NHN

   14 april 2013 at 13:19

   Ik ben het helemaal met je eens. Feit is alleen dat spelers tegenwoordig (helaas) (enigszins)de macht hebben om dwars te gaan liggen. Als de naam ajaks ter sprake komt worden meteen een heleboel spelertjes geil (ook bij AZ! – Fouuuuut!). Neem die Sigthorsson, Dortmund had meteen al een mooi bedrag klaar liggen, maar die kwal moest zonodig naar die kutclub uit A’dam. Hetgeen weer een soap werd (al heeft AZ hier destijds wel goed gehandeld, en uiteindelijk een goeie prijs gevangen.)
   Maar in dit geval zal Ajaks geen 10 miljoen klaar hebben liggen. En een scenario zou kunnen zijn dat Maher vervelend gaat doen, om toch voor een mindere prijs in die UFO te belanden.
   Ze kunnen ‘m ook gewoon vasthouden natuurlijk, en dan krijg je de zeeuw praktijken, “ik kan het niet meer opbrengen om voor AZ te spelen”.
   Ach misschien ben ik wel een zwartkijker, en vertrekt Maher gewoon voor 10 miljoen nr Man.City, iedereen blij.

 9. De echte supporter

  14 april 2013 at 10:48

  dit is de mooiste oplossing vor az. veel geld ontvangen en niet meer in nederland spelend, dus hebben we qua spel erook geen last van.

 10. Gerrit Vooijs

  14 april 2013 at 13:54

  Probleem blijft dat Maher is opgegroeid in Diemen en dáár zijn familie en vrienden heeft zitten. Dat kan voor iemand van 19-20 jaar natuurlijk heel belangrijk zijn. Voorbeelden zijn er genoeg van jongens die zonder hun vertrouwde omgeving ontsporen.
  Als Maher per sé niet naar het buitenland wil dan gaat hij niet.

  Dan resten AZ nog maar 2 opties: Maher behouden en het conflict met Maher aangaan, of Maher tegen de hoogst mogelijke binnenlandse prijs verkopen = ca. 7-8 miljoen.

  Voor AZ zal dit heel zwaar mee gaan wegen hoe zij met een eventueel vertrek van Maarten Martens zullen omgaan, samen met Maher, Altidore, Esteban en Ortiz 1 van de duurst betaalde spelers in de selectie.

  Hoe dan ook, het is Maher die de touwtjes in handen heeft. Houdt AZ Maher nog 1 jaar vast zal hij minder waard worden, slecgt gemotiveerd zijn en veel salaris kosten……….

  Er wordt hier wat af gemopperd op Stewart maar hij heeft gezien het beschikbare budget niet veel te bieden aan een echte broodspeler.

 11. Dedie

  14 april 2013 at 19:43

  Als Maher zijn plaats bij Oranje niet wil kwijt raken moet hij gewoon naar een club waar hij basisspeler is. Bij Manchester City wordt hij een van de dozijn en het is moeilijk een basisplaats daar te veroveren.

 12. AZ4Altijd

  14 april 2013 at 22:11

  Interesseert mij geen reet Dedie. Hij moet gewoon weg voor hoofdprijs en niet weer voor een Joden Fooi of Subsidie Fooi weggaan. Als Maher goed genoeg is komt hij ook in de basis bij Man City. Wat ook een optie is verkopen en 1 jaar huren. Hij is nog jong zat. Maar nu hebben we de kans om een mega talent te verkopen voor de hoofprijs, dan moeten we dat doen ook. Twente heeft veel mindere spelers voor werkelijk ongelofelijke bedragen verkocht.

  • Gerrit Vooijs

   14 april 2013 at 22:27

   Onvergelijkbaar helaas. Twente verkocht die spelers toen Twente hot was.
   AZ verkoopt Maher op het moment dat AZ bijna degradatie voetbal moest gaan spelen.
   AZ is een kleine club met een klein budget. Twente heeft een grotere uitstraling, grotere achterban en daardoor een groter budget.
   Twente kan een broodspeler veel meer bieden als AZ. Niet leuk maar wel de realiteit voor AZ.

   Wat moet AZ dan doen ? De strijd aangaan? Dat zal andere grote talenten misschien afschrikken om voor AZ te komen spelen.

   Had AZ nu 4e gestaan waardoor het meer sponsors had aangetrokken en daar door dus een groter budget had gehad , ja dan had AZ iets sterker gestaan zowel naar de speler als naar andere clubs.

   • De echte supporter

    15 april 2013 at 06:36

    Ik ben het met je eens. We hebben nu even een slecht jaar voor hoofdprijzen, maar ik denk dat we wel meer krijgen als hij naar het buitenland gaat, dat is mooi mee genomen.

 13. AZ4Altijd

  15 april 2013 at 16:44

  Heerenveen weet het toch ook altijd voor elkaar te krijgen om hun spelers voor 7 miljoen plus te verkopen. En dat zijn echt geen betere spelers dan Maher. Dus Maher. Grootste talent moet gewoon voor volle mep vertrekken. Wat is dat nu voor slappe instelling van jullie. Jezus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *