AZ: ‘Blijf op u plek zitten!’

By
Updated: april 12, 2013

Tijdens de afgelopen thuiswedstrijd tegen Ajax heeft een aantal AZ-fans zich misdragen door kortstondige kwetsende spreekkoren, het gooien met bekers bier en door gedurende het duel in de omloop voor de Van der Ben-tribune te gaan staan.

Naar aanleiding van een nabespreking met diverse autoriteiten zijn opmerkingen gemaakt over dit gedrag. De directie van AZ doet hierbij het dringende verzoek aan deze groep fans om de misdragingen niet te herhalen.

Iedereen moet in ieder geval plaats nemen op de tribune. De directie kan gedwongen worden bij een herhaling van deze situatie om de wedstrijd stil te moeten leggen. Wij verzoeken de fans daarom om zich aan de reglementen te houden en op hun eigen plaats te blijven gedurende de wedstrijd. AZ staat positief bekend in Nederland als het gaat om het gedrag van supporters. Deze kernwaarde willen wij als club graag behouden. Bron: AZ

11 Comments

 1. Jay

  12 april 2013 at 16:45

  Of we dus even stil willen blijven zitten, ons mondje dicht houden en alleen klapperen bij een doelpunt. Het moet natuurlijk niet te gezellig worden!

 2. Jeroen

  12 april 2013 at 18:25

  Jaaaaa laten we er een bioscoop van maken!!! Echt helemaal top. Gewoon geen sfeer en je kop houden tijden het voetbal kijken. Dat zou De Echte Supporter natuurlijk zo kunnen volhouden 😉

 3. Azdc

  12 april 2013 at 22:12

  Een beetje normaal doen is toch niet te veel gevragd? Je kunt beter onze club positief aanmoedigen…

 4. i.Pjotr3

  13 april 2013 at 07:22

  Sfeertje gezien bij dortmund…………?
  STAANPLAATSEN…!

  • Bradje

   13 april 2013 at 14:47

   Ja ik vond het geweldig. Die gelbe Wand, word het genoemd. Lijkt me nogal pretentieus om dat te willen kopiëeren naar Alkmaar. Blijf lekker dromen, zou ik zeggen, dat gaat hier never nooit op deze manier van de grond komen. Daar is ons publiek gewoon te nuchter voor. Probeer eerst maar eens een liedje meer dan 2 regels vast te houden, want het gezang sterft vaak erg snel uit. De Benside zijn de aanjagers, toch? Als die zingen gaat de rest vanzelf meedoen. En ja staanplaatsen, maar voor de Europa League wedstrijden worden daar weer stoeltjes neergezet, want dat moet zo in europese wedstrijden. Ik vind het wel een indrukwekkend gezicht, zo’n hele tribune die op en neer springt. Echt gaaf hoor.

 5. i.Pjotr3

  13 april 2013 at 18:34

  Staan op de ben in onze Hout was toch sfeervoller dan t suffe x vak in AFAS muv een aantal bekerwedstrijden.
  Wordt tijd dat directie ook eens “old school” denkt!!!!!

 6. NHN

  13 april 2013 at 21:02

  Gewoon door blijven gaan met staan,acties voeren ,brullen wat dan ook. Laat de directie maar doorhebben dat dat we geen volleybalsupporters zijn. Al doet de directie z’n uiterste best om te laten weten dat ze dat liever wel hebben. Gewoon doorgaan,met die lieden uit de directie dwarszitten. Ik ben geen bommengooier of wat dan ook, maar ieder vorm van kritiek, en het creeeren van een beetje sfeer wordt tegengewerkt. Schande. Ook weer dit artikel, over “misdragingen”, wat een gelul, heeft iemand ook maar iets van een dreigende situatie gezien tijdens die wedstrijd tegen 020?. Er werd tenminste een beetje sfeer gecreeerd, maar nee , het mag weer niet. Stel je voor dat onze gasten zich niet prettig voelen…foei!

 7. De echte supporter

  14 april 2013 at 10:44

  ik dacht dat az zich afzette tegen de knvb over hun gedrag. dat alles wordt opgelegd. Maar gaat az dit dan ook doen tegen hun supporters. vanaf nu hebben ze geen mogelijkheid meer om iets over de knvb te zeggen. er mag geen sfeer komen. voetbl is emotie en we zijn dit seizoen al genoeg op de proef gesteld. dus directie hou je mond en zorg dat het goed komt.

 8. Kludde

  15 april 2013 at 22:20

  Nu ben ik niet bij de nabespreking geweest maar gezien de KNVB niet als aanwezige wordt genoemt ga ik ervan uit dat zij dus ook niet aanwezig waren. Dit houd in dat AZ weer loopt te schermen met de KNVB door te laten lijken dat AZ op de vingers is getikt voor het ‘gedrag’ van supporters terwijl dit allemaal zo’n vaart niet loopt. AZ wil als familieclub bekend staan. Vergelijk het met een ‘ballgame’ in de VS waar hele families een dagje uit zijn bij een honkbalwedstrijd. Hier is geen plaats voor fanatieke die-hard supporters met emotie. Het lijkt erop alsof men het publiek terug wil zoals deze was in de jaren 50 en 60. Door er gelijk bovenop te duiken als er ook maar iets gebeurd hoopt men dat de mensen die een potentieel risico vormen om dit te voorkomen ontmoedigd worden en zich of veranderen in jaren 50/60 publiek of het stadion verlaten om plaats te maken voor welwillend klapvee.

 9. mick

  21 april 2013 at 04:36

  Valt onder protesteren tegenwoordig bier gooien en krachttermen gooien het liefst beginnende met een K?
  Enige zelfkritiek over hoe jullie je ongenoegen uiten zou wel op zijn plaats zijn, of is het normaal dat mijn 3 kleine kinderen naar dit soort taalgebruik moeten luisteren en bang worden van de dreiging die er van jullie “sfeervak” uitging?
  Ik betaal net als jullie voor mijn kaarten en wil genieten voor gezeik ga ik wel naar mijn werk of zet ik het journaal aan dus hou daar ook eens rekening mee . Bij voorbaat dank

  • De echte supporter

   21 april 2013 at 09:42

   Mick met je eens, het moet wel een club blijven waar je met je kinderen zonder angst naar voetbal kan kijken en leuk mee kan zingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *