Verbeek: “Teveel introverte jongens in selectie”

By
Updated: april 12, 2013

Gertjan Verbeek geeft Etienne Reijnen zondag tegen FC Utrecht zijn basisplaats terug bij AZ. De van een schorsing teruggekeerde Thomas Lam zit daardoor op de bank.

“We hebben het een aantal wedstrijden met Thomas geprobeerd”, begint Verbeek op de clubsite van de Alkmaarders. “Hij is een introverte jongen en weinig coaching helpt het team denk ik niet. Dat onderdeel moet Thomas nog ontwikkelen, net als meer jongens in de ploeg.”

Extreem extrovert
“In deze spelersgroep zitten karakterologisch teveel introverte jongens. Dat moet ideaal gezien een goede mix zijn”, aldus Verbeek, die er een grap aan vastplakte. “Je hebt ook mensen die extreem extrovert zijn , zoals ik. Maar ja, dan moet je weer regelmatig bij de KNVB in Zeist komen…”

Heel lang wilde Verbeek niet over de kracht van FC Utrecht praten. “Dat moet je aan Jan Wouters vragen, ik heb het druk genoeg met het analyseren van mijn eigen team”, aldus Verbeek. “Zij hebben inderdaad veel jongens met kracht in de ploeg. Bij ons is dat minder het geval, vandaar ook dat we een andere speelwijze hebben.”

Barça zonder krachtpatsers
“Pontus Wernbloom was onze laatste krachtpatser. Maar we hebben ook met een lichtgewicht-middenveld van Valencia gewonnen. Het is dus geen vereiste, want Barcelona speelt ook zonder krachtpatsers. Ja, alleen Carles Puyol eigenlijk.”

“Bij FC Utrecht viel dit seizoen het kwartje toen ze door toevalligheden in een 4-4-2-systeem gingen spelen”, vervolgde Verbeek. “Zo ging dat ook tijdens het kampioensseizoen van Louis van Gaal bij AZ. Toen bleek dat het goed werkte met een ruit op het middenveld.” Bron: Voetbalprimeur

9 Comments

 1. Jay

  12 april 2013 at 16:42

  Moet iemand Verbeek niet even vertellen dat AZ iets minder kwaliteit heeft dan Barcelona? Met spelers zoals Messi heb je idd geen krachtpatsers nodig. Met spelers zoals Maher zou het wel handig zijn, dunkt mij.

 2. Vak J

  12 april 2013 at 17:01

  Ik heb liever een ietwat introverte Lam in de basis dan een extraverte Reijnen die keer op keer bewijst zo extravert te zijn dat die bal uit het oog verliest. Deed Lam het nu zo slecht?
  Ik hoop verder dat Verbeek de nieuwe aankoop Johannsson in het team brengt en niet de laatste 10 minuten.
  Maar goed……………we gaan er weer voor Zondag. Oprollen die jongens uit de Domstad!

 3. remco

  12 april 2013 at 17:09

  yeah reijen is er weer speler van het jaar.
  kom op zeg reijen ga iets anders doen laat lam spelen zodat hij zich goed kan ontwikkelen

 4. brandon

  12 april 2013 at 17:21

  Een van de spelers die verantwoordelijk gehouden kan worden voor de stand op de ranglijst wordt weer in genade aangenomen na twee wedstrijden aan de kant gestaan te hebben wat is dit voor een visie? Wanneer het nu weer fout gaat met deze ontstellend zwakke speler zou ik toch echt eens aan een vervanging van deze trainer gaan denken. Hopelijk loopt het goed af maar hou mn hart alweer vast. Tegen NEC was Reijnen ook weer een van de zwakste met een bijna schot in eigen doel als hoogtepunt. Goed voor het vertrouwen.

 5. Jeroen

  12 april 2013 at 18:14

  Misschien moeten we een statement maken door Reijnen op marktplaats te zetten? Zullen we Gorter dan gratis erbij doen?

 6. i.Pjotr3

  12 april 2013 at 19:14

  Wil je verrassen en punten pakken is 442 de formule.
  AZ werd er kampioen mee, en utrech doet het nu ook leuk.
  Altidore met Aron samen in de spits, de klik was er de laatste 15 minuten tegen nec.
  T zal wel weer wachten worden tot de 65e minuut

 7. remco

  12 april 2013 at 19:27

  jeroen
  neuh gorter is een waardeloze rechtsback maar een best goeie middenvelder

 8. Evert

  12 april 2013 at 19:54

  pffffff schijtziek word ik ervan, alle suporters zijn zwaar ontevreden maar blijkbaar net zo machteloos als de TD en ALGD. En Verbeek gaat maar door met zijn eigen (FOUTE) voetbalfilosofie.
  Ik kan mij dit niet voorstellen dat dit ooit bij Ajax zou voorkomen, neeee want dan is het hek van de dam, daar wapperen ze keihard met witte doekjes en gaan ze net zolang door totdat er gebeurt wat de suporters willen, en dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat Ajax nooit 14e komt te staan……………………….Bedenk wel dat WIJ de suporters AZ zijn!!!!!

 9. NHN

  13 april 2013 at 21:25

  Weer Reijnen in de basis….Ja, hij deed het ook zo uitmuntend tegen Heracles en NEC. (wel 4 punten!)
  Kun je niet om heen zo’n gozer. Gert Jan is ‘m aan het klaarstomen voor het Nederlands elftal. Kan nooit lang duren voordat Louis Van Gaal ‘m oproept.
  Nee maarre, effe serieus, dit had ik niet verwacht. Ik vindt Lam nu ook niet zo’n topper, maar ben echt volledig uitgekeken op Reijnen.
  Die vergelijking met Barcelona slaat nergens op, en dat “introverte”team heb je zelf samengesteld Gert Jan. Ik zie niet in wat op dat gebied Lam introverter is dan Reijnen. Die laatste oogt erg laconiek en geeft totaal geen leiding aan de defensie, daar heeft ‘ie de kwaliteiten ook niet voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *