Reacties na NEC-AZ (1-1)

By
Updated: april 8, 2013

Verbeek:  ‘Toen we tegen tien man kwamen te spelen, zetten we nog een keer aan. Dat heeft ook wel twee levensgrote kansen opgeleverd, maar die moet je er dan inschieten. Zo simpel is het. Over de hele wedstrijd genomen: als je kijkt naar de wijze waarop we hebben gevoetbald, is een gelijkspel ook wel terecht. Ons positiespel was niet goed, we hanteerden veelal de lange bal. Dat creëerde wel dreiging, maar we kregen niet heel grote uitgespeelde kansen.’

‘Ik denk dat het heel bepalend was dat wij in het begin van de wedstrijd geen penalty kregen. Hij loopt Altidore ondersteboven. Het was een penalty, dat lijkt mij hartstikke duidelijk. Dat vond volgens mij ook iedereen in het stadion, behalve de scheidsrechter.’

Marcellis: “Natuurlijk hadden we vandaag liever drie punten meegenomen. Die mogelijkheden waren daarvoor ook, vooral in de slotminuten. Maar met dit punt moet je nu ook tevreden zijn. We zijn nog steeds niet veilig, maar willen dat eerst zo snel mogelijk bewerkstelligen om verder te kijken. Dat is absoluut ons doel nu.”

Maher: “Ik denk dat er veel meer in zat. We moesten deze wedstrijd gewoon winnen, dan hadden we ook goede zaken gedaan. Uiteindelijk scoor ik weer, dat geeft een lekker gevoel. Maar we hebben niet gewonnen, dat is dan weer teleurstellend. Ik heb nog wel last van mijn blessure, maar heb er alles aan gedaan om er voor het team te staan.”

8 Comments

 1. Jay

  8 april 2013 at 09:35

  Echt zonde dat we niet gewonnen hebben. We hadden nu op plek 12 kunnen staan en weer mee kunnen doen voor een plek bij de play-offs. Nu zullen we voorlopig weer alleen naar onderen moeten kijken. En met Utrecht, PSV en Heerenveen als volgende tegenstanders krijgen we het erg zwaar.

 2. i.Pjotr3

  8 april 2013 at 13:38

  Als de concurrentie punten blijft verspelen, en wij de resterende vijf FF winnen worden we zomaar 7e met 45 punten, zou GertJan zeggen! 🙁
  Tevreden met een punt,………. cursus winnaarsmentaliteit noodzakelijk

 3. Jay

  8 april 2013 at 16:49

  Aan de ander kant, schiet Johannsson die laatste bal er in, zou er (bijna) geen kritiek geweest zijn en deden we weer volop mee voor de play-offs. Nu mist hij en is alles weer K*t met Peren. Het balletje kan raar rollen.

 4. Lia

  8 april 2013 at 18:15

  Jóhannsson meteen opstellen.Er zat meteen veel meer voetbal in!!!!

 5. AZformallyknownasAZ

  8 april 2013 at 18:33

  En toch is het jammer dat AZ behoorlijk te grazen is genomen door scheidsrechterlijke en grensrechterlijke dwalingen. Als je deze momenten achter elkaarv zou zetten en richting KNVB zou sturen biedt je hen in ieder geval de gelegenheid tot wat zelfreflexie wat kan leiden tot verbeterde prestaties. Want ook gisteren zijn we om het plat te zeggen wederom genaaid. En dat is zeker niet de eerste keer dit seizoen. Zelf blijf je natuurlijk verantwordelijk om de ballen die er in kunnen en moeten ook te promoveren tot doelpiunt . Maar toch …..ontmoedigend is het wel.

  Ook zou het in het openbaar toegeven van fouten wel getuigen van eerlijkheid en openheid. Het moet echter alleen maar van 1 kant komen. En de rapen zijn gaar als je zelf als clubvertegenwoordiger kritiek hebt op het keurkorps van de KNVB.

  Ik viind Gertjan Verbeek overigens wel sterk acteren door de hand steeds in eigen boezem te steken. Ik hoop dat we de komende weken nog lekker wat succesjes boeken en het goed gaan doen in de bekerfinale. Hoop op een mooi volgend seizoen in de Eredivisie met goed verzorgd voetbal en veel betere resultaten. “Een stout jongetje” toevoegen aan de selectie kan daarbij geen kwaad

 6. Vak J

  8 april 2013 at 18:40

  Toch wel een beschamende wedstrijd van AZ. Inzet onvoldoende. De killersmentalliteit ontbrak of zitten de jongens helemaal stuk. Johannsson gaf nog enige hoop en waarom niet meteen in de 2e helft ingebracht of na de rode kaart?
  Nu maar weer zien wat het tegen een goed draaiend Utrecht doet. Enfin ik ben er weer bij en schreeuw me schor.

  • Gerrit Vooijs

   8 april 2013 at 22:16

   Precies, AZ werd in de 2e helft, met een man meer nota bene, bij momenten volledig uit elkaar gespeeld door een hard werkend NEC.
   Ongelooflijk dat AZ zo slecht kan staan zonder dat Verbeek ingrijpt !

   Maar goed, nu is AZ de komende 3 wedstrijden de underdog en die rol ligt hun beter.
   Niemand van ons verwacht nu nog wat van deze koekenbakkers en dan zul je juist zien………… 🙂

   Al mijn hoop is gericht op A (dam) & A (ron)

 7. Fortuna

  8 april 2013 at 19:21

  Toen Johannsson er in kwam gingen we 4-4-2 spelen dat zag er veel belovend uit samen met altidore , ik hoop dat we tegen Utrecht ook zo gaan spelen.
  Ik hoorde gisteren Brands bij studio voetbal zeggen dat ze op een haar na rond waren met di maria van Real Madrid in de tijd dat hij nog td was bij az met van gaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *