Jóhannsson over zijn debuut bij AZ: ‘Ik baal enorm’

By
Updated: april 8, 2013

Aron Jóhannsson maakte zondag eindelijk zijn opwachting in de hoofdmacht van AZ. De 22-jarige IJslander kwam in de winter voor ruim anderhalf miljoen euro over van AGF Aarhus, maar moest onder meer door een liesblessure lang op zijn debuut wachten. Met een gezicht op onweer verscheen de debutant na de wedstrijd tegen NEC in de mixed zone.

“Ik baal enorm”, zei Jóhannsson na de 1-1 remise in Nijmegen. “We hadden hier echt kunnen en móeten winnen. Zeker toen NEC met tien man kwam te staan gingen we veel meer druk zetten. We waren continu op de helft van NEC. Of dit voelt als een nederlaag? Nee, dat nog net niet. Een punt is iets meer dan niets.”

De aanvaller verscheen een kwartier voor tijd op het veld. “Nerveus was ik totaal niet. Ik was excited. In die korte tijd wilde ik mezelf laten zien”, aldus Jóhannsson, die AZ in de slotfase aan een zege had kunnen helpen. “Een enorme kans, maar ik schoot te zacht. Daardoor kreeg de keeper nog de kans om een redding te maken. Normaal is dit een goal bij mij. Stom.”

Het talent, die bij het Deense Aarhus 21 goals maakte in 48 wedstrijden, vormde een koppel met Jozy Altidore. Dat kan ook in de nationale ploeg het verhaal worden, de IJslander bezit namelijk ook een Amerikaans paspoort. “Ik heb de keuze tussen beide landen nog niet gemaakt. Het is nu eerst zaak om goed te gaan presteren bij AZ, want anders is dit niet eens een reële kwestie”, besloot hij. Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  8 april 2013 at 09:03

  Gezien het programma en vertoonde spel van AZ kan het nog spannend worden voor de strijd om de 16de plek te ontlopen. Het idee om nog het linker rijtje te behalen kan wel de prullenbak in en voor het winnen van de KNVB beker lijkt een klein wonder nodig waarop alles opeens loopt bij AZ en PSV weer eens een off day heeft. Misschien dat deze nieuwe spits zijn neusje voor de goal weer hervindt en AZ de broodnodige vleugels geeft? AZ is aan zijn stand verplicht om in ieder geval van directe concurrenten Willem II en PEC Zwolle te winnen en te proberen nog puntjes of zelfs stuntjes te maken tegen SC Heerenveen, FC Utrecht en PSV.

 2. Derek

  8 april 2013 at 12:16

  Gaat goed komen, deze jongen heeft de wil het spel te maken en te scoren.

 3. i.Pjotr3

  8 april 2013 at 13:31

  Gelukkig is er nog eentje die baalt als hij niet presteert wat van hem verwacht wordt.
  Aron, met deze instelling komt het helemaal goed met jou.
  Kunnen je teamgenoten nog van leren, die lopen al 29 wedstrijden met veren in hun hol, terwijl ze niets presteren!

 4. Evert

  8 april 2013 at 18:36

  Heb hem 15min bezig gezien, en dat belooft wat!!

 5. AZforever

  8 april 2013 at 21:00

  Dreigend vanaf de eerste minuut dat hij meedeed, dat waren we niet meer gewend de laatste tijd…

 6. De echte supporter

  9 april 2013 at 19:29

  wat een verademing voor het spel. laat verbeek hem a.u.b. vanaf nu standaard opstellen. wat een dreiging van hem. en dat hij baalt is voor dit jaat uniek te noemen bij az.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *