Verbeek ergert zich aan kritiek op vertrek jeugdspelers

By
Updated: april 5, 2013

AZ-trainer Gertjan Verbeek heeft zijn schouders opgehaald vanwege de kritiek van supporters. Het verlengen van contracten van diverse jeugdspelers leidde tot ophef.

De contracten van Milan Hoek, Jeffrey Ket, Robert Klaasen, Kevin Luckassen, Ali Messaoud, Terell Ondaan en Giliano Wijnaldum worden niet verlengd. Supporters van AZ reageerden furieus. “Laat ze eerst eens bij de beloften komen kijken als die hun wedstrijden spelen. De belangstelling voor dat team valt mij vreselijk tegen”, reageert Verbeek bij RTV Noord-Holland.

“Wijnaldum wilde zelf niet verlengen als hij geen garanties kreeg op speeltijd, en die geeft ik nooit. Giliano mocht blijven, maar wilde niet. Hetzelfde geldt voor Ali Messaoud”, licht Verbeek toe. Over de rest: “Deze spelers komen nu nog net wat kwaliteit te kort om door te stromen. Ze hebben het afgelopen seizoen te weinig progressie gemaakt.”

“Wij kunnen geen veertig contractspelers meer hebben dus zul je elk jaar keuzes moeten maken”, vervolgt de AZ-trainer. “Het is leuk als we straks met een regionaal getint beloftenelftal in de Jupiler League spelen, maar dan moet er ook kwaliteit zijn en de supporters zijn niet verantwoordelijk voor de resultaten. Dat ben ik met mijn staf en dus bepalen wij ook de keuzes.” Bron: Voetbalprimeur.nl, bron foto: Soccernews.nl

16 Comments

 1. Jeroen

  5 april 2013 at 19:40

  Mogen we Verbeek??? We betalen genoeg voor een seizoenskaart en zien ineens talentvolle spelers gratis vertrekken. Ik maar denken dat we geen koopclub zijn. We hebben inmiddels weer veel spelers moeten kopen om vertrek van basisspelers op te vangen. Volgens mij is het de bedoeling voor de jeugd om door te kunnen stromen.

 2. De echte supporter

  5 april 2013 at 20:21

  Als ze geen progressie maken dan kan er misschien ook eens gekeken worden naar de trainingsopbouw. Kijk als er één of twee niet beter wordt dan kan dat, maar hij geeft aan dat er een hele serie geen progressie maakt. Hum verbeek, dan kan je wel kritiek hebben op de supporters, maar volgens mij betalen we jouw salaris en en we er ook iets vor terug zien. We hebben al een moeilijk jaar. Ja en we blijven komen, het stadion zit steeds vol. Kortom verbeek heb maar begrip voor de supporters ipv je macht laten zien dat jij beslissingen moet nemen. Dat lijkt me ook jouw taak………

 3. remco

  5 april 2013 at 21:08

  eerlijk gezegt ik hoop dat marcelis gebelseerd blijft dan kan haps zijn debeut maken (mattias johansson is ook geblesseerd)

  ps ik ben dixlect dus ik maak soms typ fouten

 4. Gerrit Vooijs

  5 april 2013 at 21:13

  Verbeek moet niet de confrontatie zoeken maar uitleg geven. Kritiek van de supporters komt vooral uit onwetendheid. Wij begrijpen idd niet waarom er maar zo weinig eigen jeugd door stroomt.

  Daarom Gertjan zouden wij wel eens willen weten hoe de jeugd van AZ er voor staat. Het beloften team verdiend in zijn ogen meer steun, maar het vertoonde voetbal is nu niet bepaald klantenbinding.

  Dat heeft zijn vast oorzaken maar die kennen wij niet.

  Dus Gertjan geef ons openheid van zaken en schilder ons eens het perspectief van onze jeugd.

 5. brandon

  5 april 2013 at 21:20

  Het is voor iedereen moeilijk om de fout bij zichzelf te zoeken zo ook bij deze trainer. Jij koopt Gorter en stelt hem daarom op dat is een van de grootste fouten die je dit seizoen gemaakt hebt. Wanneer je vanaf het begin Wijnaldum, die iedereen een betere speler vindt behalve jijzelf, had opgesteld had je nu iig meer punten gehad. Jouw antwoord zal zijn dat is niet te bewijzen, het bewijs is door jezelf geleverd want diezelfde Wijnaldum speelt nu en dat zal je niet doen omdat je Gorter beter vindt. Geblesseerd? Nee ook al lang niet meer. Dat je het ons supporters kwalijk neemt is al helemaal te onbeschoft voor woorden dat we niet op maandagavond bij gevoelstemperatuur -20 gaan kijken bij Jong AZ of beloften hoe je het ook noemt niveau 1e klas niet eens eredivisie beloften. Dat van december tot nu. Stel je eigen eens beter op dat zal voor AZ ook beter zijn en als je dat niet kunt gewoon netjes blijven dan kunnen wij dat ook niet en zeg ik ROT DAN OP.

 6. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  5 april 2013 at 21:38

  Ik denk dat Verbeek wel kijk heeft op wat er weg glipt. Hij heeft tijdens zijn trainersloopbaan verscheidene grote talenten zien opkomen en weer zien gaan mèt succes. Dus hij zal er wel iets van afweten, toch? En hij is niet dé verantwoordelijke voor de scouting en de opleiding. Zaken waar die andere Noord-Hollandse eredivisieclub toch duidelijk beter in is.

 7. i.Pjotr3

  5 april 2013 at 22:12

  Niet zo dramatisch, jongens. Elk jaar vallen er meer jongens af dan dat er doorbreken.
  Net niet goed genoeg…….. is niet goed voor AZ. Dramatische aankopen( reijnen/gorter) laten vallen is kapitaal/gezichtsverlies, dat zal TD nooit toegeven.
  In de zomerstop lekker doorselecteren en een verdediger en een type wernblom halen.
  Geef ze de tijd bij de jeugdopleiding want er komt wat moois aan 🙂

 8. Oud

  5 april 2013 at 22:13

  Als ik voetbal op jeugdniveau wil zien ga ik wel gewoon naar het eerste kijken. Natuurlijk begrijp ik dat Gert-Jan bij AZ voornamelijk mediafunctionaris is, maar had hij ook niet een bijbaantje? Iets met punten halen of zo?

 9. Azdc

  5 april 2013 at 23:33

  Pff, wat een gejank hier. Verbeek heeft gewoon gelijk. De goede mochten blijven maar willen niet. De rest niet goed genoeg. Dus daar steek je geen geld in. Simpel. Volgende jeugdlichting krijgt nu de kans.

 10. oldfan

  6 april 2013 at 10:51

  Jeugdpelers worden gehaald met als doelstelling hun talenten uit te bouwen en te verbeteren. Dan hoop je dat ze inderdaad beter worden en kunnen doorstromen naar het 1e.
  Als dat er niet uit komt moet je tot de conclusie komen dat ze onvoldoende zijn en beter naar een club toe kunnen gaan waar hun doelstellingen beter tot hun recht komen.
  AZ heeft de 2 die wel in aanmerking kwamen om te blijven een verlenging aangeboden. Kennerlijk vinden deze spelers zich zo goed zijn dat ze garanties willen voor een vaste plek. Dat krijgt niemand en terecht.
  AZ heeft om uit de financiele zorgen te komen spelers aangetrokken die niet veel geld gekost hebben. Dat ze daarbij mindere kwaliteit in huis hebben dan waar vooraf op gehoopt was en dat deze zich zouden ontwikkelen is een tegenvaller en drukt zich dan ook uit in de stand van de competitie.
  We missen nog steeds de dinamiek van een Holman de snelheid van Paulsen en de geweldige techniek van Elm. Dat vang je niet even op. Zeker omdat Maher dat niet in zijn eentje kan opvangen. Ik vond hem de laatste wedstrijden keihard werken wat wel ten koste ging van zijn techniek en kwaliteit.
  Eerst maar eens er in blijven en dan met gerichte aankopen het team versterken op een wijze die er voor zorgt dat we weer goed voetbal zien het komende seizoen. Daar acht ik de technische staf zeer toe in staat.

 11. Leo

  6 april 2013 at 19:16

  Het probleem voor de echt talentvolle jeugd is dat zij in AZ 1 geen speeltijd krijgen. Zelf invaller voor n kwartier is er vaak niet bij. Verbeek stelt wel constant zijn vaste kern op zonder oog voor het constante falen van sommige. Jeugdspelers kunnen beter n jaar in de verhuur in ere en/of eerste divisie om hun niveau te verhogen. Alleen meetrainen met AZ 1 en geen enkele speelminuut in het stadion motiveert totaal niet.

 12. Mike

  6 april 2013 at 20:33

  Ben wel van mening dat er behoorlijk weinig jeugd doorstroomt snap het als ze het. Niveau niet maar er zitten er toch zeker wel een paar bij die het niveau wel halen zoals messaoud die nu weg gaat erg Jmmr . Dacht dat Verbeek graag met jeugd werkte

 13. Evert

  7 april 2013 at 10:46

  Verbeek kan lekker lullen?? maar wacht effe deze som: slechte stand in de competitie + weinig nieuwe talenten + talenten die niet blijven = mismanagement in mijn ogen. Ik ben nog steeds van mening dat het beter is dat Verbeek opstapt samen met Ernie, het blijkt dat deze mannen met weinig middelen niets bakken. Maarja wat maakt een Altidore die 90 min loopt de lamzakken zoveel beter dan Kevin Luckassen!!???

 14. NHN

  7 april 2013 at 13:24

  Interessante discussie. Eigenlijk vindt ik wel dat Verbeek gelijk heeft, dat er jongens moeten afvallen, als ze het niveau niet aankunnen. En dat spelers speeltijd eisen is natuurlijk ook “not done”. Dus wat dat aangaat geef ik de gehele leiding dan wel gelijk. Je kunt je aan de andere kant ook afvragen hoe het zover is gekomen.
  Waarom heeft Wijnaldum nooit meer kansen gehad? Ik weet ook wel dat het niet een absolute topper is, maar het lijkt me toch duidelijk dat er meer inzit dan Gorter die driekwart seizoen z’n onkunde heeft mogen laten zien. Volgens Verbeek had Wijnaldum het niet goed gedaan tijdens dat trainingskamp,maar dan moet je toch weer verder kijken dan alweer die Gorter maar blijven opstellen? Hetzelfde geldt voor Messaoud, als je in de beloften veel scoort , waarom is er dan nooit eens een ivalbeurt weggelegd, terwijl zo’n nieuwkomer (en ook niet altijd overtuigende) Berghuis, zelfs een basisplaats krijgt? Maar goed het zij zo, we moeten het maar weer aanzien. Dat Verbeek geen kritiek kan verdragen,en ook niet van zijn eigen supportersschare wisten we al, maar is desondanks teleurstellend. Bij heel veel andere clubs, was hij allang elke wedstrijd uitgefloten, en was de spelersbus opgeacht, bij zulke belabberde resultaten (want dat zijn het). Dat hij daar niet mee om kan gaan is zijn probleem. Zolang het maar hout snijdt. Dat stukje op de AZ-fanpage waarover het (volgens mij) nu precies over ging, vond ik helemaal niet zo schokkend. Af en toe wat sarcastische woorden, maar in een roddelkrant vindt je artikelen van lager niveau. En bovendien berustte het toch wel op de waarheid ook.
  Het afstoten van talenten strookt niet met de verhalen van Stewart, die AZ bestempeld als een opleidende club, en geen kopende club, waarna je vooral ziet dat juist aankopen (miskopen) de voorkeur krijgen in de hoofdselectie.
  Dus, ik denk dat we vooral door moeten gaan met het leveren van kritiek. Als Verbeek hier een hekel aan heeft,z al hij de kritiek moeten laten verstommen met resultaten. En dat laat hij dus al een tijdje na. dus Gert Jan, punten halen, dan krijg je pas wer gelijk, iedereen wordt afgerekend op zijn resultaten, jij ook.

  • Gerritvooijs

   7 april 2013 at 19:58

   Wijnaldum eist een basisplaats maar voor een blinde linksback is dat teveel gevraagd.
   Wijnaldum is verdedigend sterk maar opbouwend loopt hij met oogkleppen op, dus daar verliest hij van Gorter die op de rand van de 16 wel overzicht heeft.

   Vandaag 15 minuten Johannsson aan het werk gezien. Qua techniek en combinatievermogen samen met Maher en Martens de meest belovende AZ speler.
   AZ heeft een parel binnen gehaald waar wij van kunnen gaan genieten!

   • i.Pjotr3

    7 april 2013 at 20:33

    Nu nog een bijpassende trainer.
    GJ heeft geen speler beter gemaakt, heeft nauwelijks nieuwe talenten laten debuteren, haalt zijn doelstelling niet, en t voetbal wordt mat de week dramatischer……. En elke week denkt hij t met mooie woordjes 20 veren in zijn eigen reet te toveren.
    Vorig jaar lekker meegesurfd op de naween van t DSB team, dit jaar zwaar door t ijs gezakt.
    VUILNISMAN, MAG DEZE ZAK OOK MEE !!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *