Verbeek: ‘We missen een type Wernbloom’

By
Updated: april 5, 2013

Gertjan Verbeek hoopt dat AZ zondag de zege op Heracles Almelo een vervolg geeft. ‘We zullen tegen NEC zien of we weer met het mes tussen de tanden kunnen spelen.’

‘Aan de inzet op de training kan ik dat niet aflezen, want daar heb ik het hele seizoen nog geen klagen over. Het zit goed in deze groep’, aldus Verbeek op de website van AZ.

Verbeek mist wel een speler met extra gif in zijn selectie. ‘Soms moet je een rotzak in je team hebben, zoals Pontus Wernbloom. Die moest ik soms aan zijn jasje trekken omdat hij anders hoofd-tegen-hoofd ging staan met een tegenstander of medespeler. Hij won wel de oorlog voor je. Zo’n karakter hebben we momenteel niet in de groep.’

Tussentijdse aanwinst Overtoom maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie van AZ. De aanvaller is hersteld van een bovenbeenblessure. ‘Willie kan geen volledige wedstrijd spelen, maar ook in tien of twintig minuten kan hij van toegevoegde waarde zijn’, aldus Verbeek.

Tegenover de terugkeer van Willie Overtoom staat de onzekerheid over de inzetbaarheid van Adam Maher en Dirk Marcellis. De middenvelder kampt met enkelklachten, terwijl de verdediger last heeft van een knie.

Het conflict tussen Verbeek en Alfred Schreuder, interim-coach bij FC Twente, is ook verleden tijd. De twee hebben hun ‘ruzie’ bijgelegd. Schreuder had de onvrede gewekt bij Verbeek door zich uit te spreken over de geschiktheid van Bert van Marwijk en Fred Rutten voor een functie bij FC Twente. Bron: VI

5 Comments

 1. Jeroen

  5 april 2013 at 19:31

  We missen een type Wernbloom? Ja daarom zijn we ook geen kampioen geworden vorig jaar. Als hij niet was verkocht, hadden we zeker veel langer kunnen meedoen in de strijd om de titel.

 2. i.Pjotr3

  5 april 2013 at 19:32

  Bladibladiblah, kom je lekker op tijd achter als nu pas een type wernblom mist!
  Bladibladiblah, met het mes tussen de tanden KUNNEN spelen, MOETEN zal je bedoelen!
  Bladibladiblah, spelrs bij heliomare fantastisch, er is wat anders nodig om te WILLEN winnen
  Bladibladiblah, zit goed in de groep, roep je al een hele tijd, zit pas goed als je nu vier keer op rij wint…!!!!!!

 3. De echte supporter

  5 april 2013 at 20:27

  Waar is verbeek mee bezig……. Zit lekker in de groep….. Ja in zijn praatgroep, maar op het veld zie ik niets…
  Is ook nog met twente bezig? …… Een ruzie bijelegd, kan mij dat schelen. Vebeek moet vor 500% werken aan az en alle andere zaken naast zich neerleggen.

 4. Gerrit Vooijs

  5 april 2013 at 21:19

  Wanneer AZ met dezelfde beleving start als tegen Heracles komt het wel goed. Het geeft dus ook aan dat deze groep niet naar vermogen strijd heeft geleverd maar teveel op hun voetbalkwaliteiten heeft geleund: het komt wel goed hebben ze steeds gedacht !

 5. NHN

  6 april 2013 at 13:41

  Precies,die “komt wel goed” houding (die ze door de leiding is aangepraat) heeft veel punten gekost. En een type Wernbloom is er dus niet om de boel in zo’n geval aan te jagen. Dat Wernbloom verkocht moest worden is logisch (maar moest dat nou midden in het seizoen??), AZ wil toch ook wat verdienen.
  Maar zoek dan wel naar een waardige vervanger. En dat is niet gedaan,allemaal ventjes zonder body aangetrokken. De TD heeft in mijn ogen hier een fout mee, gemaakt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *