Schaars alsnog geschorst

By
Updated: april 29, 2009
Schaars alsnog geschorst

Stijn Schaars is woensdag door de tuchtcommissie van de KNVB alsnog geschorst voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelder van AZ ging eerder deze week niet akkoord met het strafvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

Schaars kreeg zondag in het uitduel met Ajax (1-1) de rode kaart nadat hij een tackle inzette op Vurnon Anita. Ook nu kan Schaars in beroep. De schorsing zal echter niet worden opgeschort, waardoor hij zondag het treffen met FC Twente mist.

“Ik vond het een bizarre beslissing”, liet Schaars na afloop van de wedstrijd weten. “Ik probeerde druk te zetten op Anita en ik probeerde daarbij de bal te spelen. Ok, ik kwam te laat, maar in mijn ogen had het kunnen volstaan met een gele kaart.”

Pieter Vink, de dienstdoende leidsman, besliste anders en stuurde de middenvelder met een directe rode kaart van het veld. “Misschien deed hij dat omdat de spelers van Ajax zo massaal reageerden, want ik schopte hem niet doormidden ofzo.” Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>