Maher: “Kwaliteitsverschil met AZ is groot”

By
Updated: maart 27, 2013

Adam Maher mocht dinsdagavond invallen tijdens de interland Nederland-Roemenië, tot zijn eigen tevredenheid. De middenvelder richt zich na de 4-0 zege weer op zijn club AZ, waarmee hij dit seizoen moet strijden tegen degradatie.

“Het is wel anders, maar je kunt er niks aan veranderen. Het gaat nu om de punten daar”, zegt Maher in gesprek met NUsport. “Ik denk dat het kwaliteitsverschil tussen AZ en Oranje wel groot is. Maar we moeten het doen met de spelers die we hebben in Alkmaar.”

Maher voelt zich lekker bij het Nederlands elftal, mede door het hogere niveau. “Hier voel je je natuurlijk weer lekker op een hoog niveau. Dit is het grootste podium, daar moet je presteren.”

Maher zat in eerste instantie niet bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Na het wegvallen van Wesley Sneijder door een blessure werd er zelfs over een basisplaats gesproken. “Dat was mooi om te horen, maar we moeten wel reëel zijn. Ik ben al blij dat ik tenminste nog een kans heb gehad om in te vallen.”

Nu ligt de focus weer op AZ en de Eredivisie. Angst kent Maher niet in de strijd tegen degradatie. “We moeten ons geen zorgen maken om wat mensen zeggen. Onze voeten laten spreken en goed blijven voetballen.” Bron: Voetbalprimeur

5 Comments

 1. NHN

  27 maart 2013 at 16:32

  Laat dat hoge niveau wat je zo nastreeft, dan ook effe zien bij AZ. Want ik heb het de laatste wedstrijden niet gezien.
  Zo kun je je werkgever ook over de streep trekken.

 2. Gerrit Vooijs

  27 maart 2013 at 21:03

  Mwah, Maher is een teamspeler. Helaas voor hem zien de andere spelers niet hoe ze moeten lopen. Dat moet voor hem vaak wel frustrerend zijn. Gevolg: hij wil het alleen gaan doen waardoor hij zijn acties te lang door voert.

  Maar als iemand beweegt, dan geeft hij de bal op maat : de 2-3 van Altidore als meest recente voorbeeld.

 3. De echte supporter

  28 maart 2013 at 07:08

  bla bla bla over niveau.. zorg eens dat je dat bij az op de mat laat zien, blaaskaak

  • Geert

   28 maart 2013 at 14:34

   Misschien moet je de reactie van Gerrit Vooijs nog eens lezen…

   • de echte supporter

    28 maart 2013 at 15:17

    Geert, sorry die had ik al gelzen, maar dat wijzigt niets in mijn mening.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *