Maher heeft clubvoorkeur: ‘Maar de naam houd ik voor me’

By
Updated: maart 19, 2013

Maher zal komende zomer zo goed als zeker AZ verlaten voor een Nederlandse topclub. De middenvelder is eigenlijk al meer dan een jaar bezig met een eventueel vertrek, maar de hoge transfersom blijft de Nederlandse clubs afschrikken. Toch blijft Maher positief en hoopt komende zomer te vertrekken naar PSV of Ajax.

“Ik heb wel een voorkeur”, zo bevestigde de Nederlands international, die zondag met zijn ploeg met 2-3 verloor van Ajax, in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar de naam houd ik voor me.”

Volgens de middenvelder maken beide clubs evenveel kans. “Ajax is een mooie club en een voetballende ploeg”, vervolgde Maher. “Ik woon ook dichtbij Amsterdam, dus de link is voor velen snel gemaakt. Zo ver is het nog niet. Een club moet er ook met AZ uitkomen. Ik schat de kans dat ik naar PSV of naar Ajax ga daarom nog allebei op vijftig procent.” Bron: Soccernews.nl

8 Comments

 1. Geert

  19 maart 2013 at 10:24

  En Manchester City dan? Dat heeft mijn voorkeur!

 2. Jay

  19 maart 2013 at 11:36

  Maher wil natuurlijk het liefst naar Ajax, maar die gaan de 10 miljoen niet betalen, dus dat kan hij vergeten. De vraag is of PSV dat bedrag wel wil ophoesten.

 3. i.pjotr

  19 maart 2013 at 13:27

  Volgens mij heeft hij nog een contract tot 2015, getekend met zijn volle verstand.
  Ik heb een voorkeur voor een dikke BMW, maar zolang het prijskaartje niet betaald wordt gaat het feest niet door. We zijn bij AZ toch geen filantropische instelling.

 4. tony

  19 maart 2013 at 16:13

  als hij blijft spelen zoals de laatste weken is volendam of Telstar een optie

 5. AZ4Altijd

  19 maart 2013 at 19:58

  Meneer bepaalt niet waar hij heen gaat. Dat bepaald AZ. Diegene die het meeste neerlegt voor hem , daar gaat hij heen. En aangezien 020 en FC Geldkraan het geld niet hebben of neer willen tellen voor een speler, zal hij dus niet in NL blijven. Ik zeg, Arsenal zou ideaal voor hem zijn. Die hebben goede opleiding en geven jonkies de kans.

 6. Evert

  20 maart 2013 at 20:50

  Heb gemengde gevoelens bij het manneke, aan de ene kant begrijp ik hem dat ie hogerop wil omdat een 19jarige niet de kar hoort te trekken. Maar zijn gedrag is als die van een verwende kleuter. Ik zou het waarderen dat hij tegen de camera zou zeggen dat hij hoopt dat AZ een boel geld voor hem vangt, dat ie uiteindelijk in Spanje of Engeland wilt spelen, dat ie nooit naar PSV of Ajaxes zou gaan omdat hij in het hart en nieren een AZer is en dat als hij op oudere leeftijd is wilt afbouwen bij AZ en later een nuttige functie gaat invullen bij AZ om de club groter te maken, ach………………………………ik droom graag………….

 7. Gerrit Vooijs

  21 maart 2013 at 08:37

  Ik snap Maher wel en ik moet zeggen dat hij zich netjes gedraagt. Wat zegt Maher nu helemaal. Bijna niets ! De media maken er een ding van maar als je uit elk artikel alleen de quotes van Maher zou halen blijft er niet veel over.

  Maher wil zijn carriere rustig opbouwen en niet verzuipen bij een City bv. AZ wil natuurlijk zoveel mogelijk geld voor Maher en daarom zal Maher verkocht moeten worden. Volgend jaar levert hij veel minder op.

  Uiteindelijk zal er wel een goed compromis uitkomen. Maher voetbalt naar vermogen en probeert AZ in de eredivisie te houden.
  Zonder Maher is dit AZ veel minder want bijna alle doelpunten lopen via hem zeker als het mooie doelpunten zijn.

  AZ heeft een uitdaging: voor het geld van Maher moet iets nieuws gehaald worden of Martens en Overtoom nemen gezamelijk die rol voor een jaartje over.

  • Geert

   21 maart 2013 at 11:49

   Martens is altijd geblesseerd, daar kan je niet op bouwen. Overtoom en Messaoud zouden deze positie beide goed in kunnen vullen denk ik. Ik hoop dat AZ meer met jeugd gaat spelen, je ziet hoe dat uitpakt bij Feyenoord en ajax!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *