Gudmundsson: ‘Proberen weer in de basis te komen’

By
Updated: maart 19, 2013

Gudmundsson moet genoegen nemen met een reserverol bij AZ. De snelle buitenspeler heeft de concurrentiestrijd verloren met Berghuis en Overtoom. Aan de IJslandse speler de taak om zich te bewijzen en terug te knokken als basisspeler.

De buitenspeler stond een maand geleden uit tegen Roda JC (2-2) voor het laatst in de basis bij AZ. Daarna gaf Gertjan Verbeek op de linksbuitenpositie de voorkeur aan Willie Overtoom en na de blessure van Overtoom aan Steven Berghuis. “De trainer wil nu meer een middenvelder op die plek dan een buitenspeler”, zegt Gudmundsson

 “Ik heb het sinds de winterstop toch niet slecht gedaan”, vervolgt de 22-jarige IJslander. “Een paar goals gemaakt en assists gegeven (2 goals in beker, 2 assists in competitie, red.). Ik wil spelen, maar de trainer  koos voor een andere speler. Dat moet ik accepteren. Nu moet ik proberen weer in de basis te komen.” Bron: Goal.com

6 Comments

 1. Geert

  19 maart 2013 at 10:23

  Gudmundsson zou op rechts moeten spelen en dan kan Beerens op de bank. Gudmundsson is niet altijd even goed, maar hij heeft een hoger rendement dan Beerens.

  • i.pjotr

   19 maart 2013 at 13:22

   Hoger rendement heb je al gauw als je vergelijkingsmateriaal nauwelijks rendement heeft. Maar goed een supporter vergelijkt een speler snel met zijn succesvolle voorganger Holman, en dan is het meestal niet goed, maar wat meer zelfkritiek van gudmundsson was wel op zijn plaats geweest! Uiteindelijk ben je zo goed als de plaats op de ranglijst.
   Leuk voetballen en straks degraderen, dan heb je het in mijn ogen NIET goed gedaan. ( scorenbordjournalistiek maar ook een feit)

   • Mozes

    19 maart 2013 at 13:54

    Laten we elkaar niet voor de gek houden. Holman was 4 seizoen actief bij AZ waarvan 3 jaar ronduit bagger. Laatste jaar was hij op dreef en dat kwam door Poulsen, Elm en Martens die heel goed waren. Maher brak helemaal door dus hij had alle toevoer van de wereld.

    Gudmundsson is pas 22 en je kan niet van hem verwachten dat hij AZ in z’n eentje naar de top schiet. Holman had Poulsen en Martens achter zich…Gudmundsson moet het doen met Viktor Elm en Gorter.

    Verbeek heeft overigens nooit echt vertrouwen gehad in Johan en dan haalt de coach je er sneller uit. Je ziet Gudmundsson hele goede wedstrijden afwisselen met anonieme potjes en daar moet hij aan werken. Dat kan hij alleen doen als hij zelfvertrouwen heeft. Ik denk dat hij onder een andere trainer meer tot zijn recht komt. Verhuren lijkt mij de beste optie.

    Wie je wel mag afreken op rendement en zij rol binnen AZ is Verbeeks lieveling. Beerens was vorig jaar “international” en nu noemt niemand zijn naam meer. Zelfde probleem als bij Heerenveen. Daar begon hij goed maar andere jongens strevende hem voorbij. Tijd voor een wake/up call.

    Ik hoorde gister bij Vi dat AZ misschien een andere trainer moet halen. Helemaal mee eens maar dan mag AZ ook gelijk een nieuwe TD halen. Stewart is namelijk hoofdverantwoordelijk voor de bagger spelers die een mooie AZ shirt aanhebben. De kracht van AZ was altijd goed inkopen. Brands’ deed dat maar van Geel al helemaal. Stewart heeft alleen Alitdore weten te strikken waar ik blij mee ben en In Berghuis, Henriksen zie ik ook veel potentie.

    Veel te weinig. Reijnen, Gorter, V.Elm etc hadden nooit gehaald mogen worden.

    • NHN

     19 maart 2013 at 21:09

     Met dat laatste ben ik het volledig eens. Stewart heeft nauwelijks goede aankopen gedaan. Alleen Altidore. Berghuis en Henriksen hebben het ook niet. Zijn misschien wel aardige voetballers, maar niet jongens die het verschil kunnen maken, omdat Stewart allemaal van hetzelfde lichvoetige materiaal heeft aangetrokken. Henriksen zou waarschijnleijk beter renderen als er gewoon een wat stevigere achterhoede achter ‘m staat. Maar dat staat er niet. Enzo wordt Henriksen ook een twijfelaar.
     Over het alegemeen heeft de TD gewoon enorn gefaald in het samenstellen van een eredivisie-waardig elftal. Hoop dan ook dat Stewart gauw vertrekt. Hij lult wel over “wij als AZ”, maar heb die vent nooit een AZ-er gevonden. Eerder een slap in de ruimte lullende passant.
     Om maar effe weer op het topic terug te komen:Simpel:Gudmundsson is gewogen en te licht bevonden. Hij heeft best wel goede momenten gehad, maar dat bleven momenten. over het algemeen is zijn inbreng te gering. Afscheid van nemen.

     • Gerrit Vooijs

      19 maart 2013 at 23:35

      Gudmundsson is niet geschikt voor 4-3-3. Gebruik Gudmundsson en Altidore in een 4-4-2 sysyeem en beide zullen zich daar veel beter bij voelen. Beide hebben nl tijd en ruimte nodig die het 4-3-3 hun niet biedt.
      Als beide spelers mogen switchen op hun intuïtie vanuit de counter zijn beide in mijn ogen op hun best.
      Graaf in je geheugen en denk aan hoe beide spelers hun beste momenten hebben: als beide de ruimte vóór hun hebben.

      Als Verbeek zijn verdediging nu eens niet aan de leeuwen voert maar de veiligheid van een compact team aanbiedt, speelt AZ zich veilig in de middenmoot.

 2. Evert

  20 maart 2013 at 20:41

  Gerrit, met je laatse alina helemaal eens, ik hoop toch zo dat bewaarheid word!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *