Lam ook tegen Ajax in de basis

By
Updated: maart 13, 2013

Thomas Lam heeft de komende wedstrijden een basisplek bij AZ. Trainer Gertjan Verbeek is allerminst tevreden over Etiënne Reijnen, waardoor Lam zondag tegen Ajax kan rekenen op een plek bij de eerste elf.

Ondanks dat de negentienjarige Fins-Nederlandse voetballer tegen ADO Den Haag deels schuldig was aan de tegentreffer, laat Verbeek hem staan in de basis. “Voor hetzelfde geld klapt hij meteen dicht en durft hij niks meer”, aldus Verbeek in de papieren editie van Voetbal International. “Qua opbouw en aanvallende impulsen deed hij het goed. Onder normale omstandigheden zou hij dit seizoen al wat meer speeltijd hebben gekregen. Helaas liep het anders met het team. Daarnaast heeft hij wat fysieke problemen gekend.”

“In alles is Thomas een laatbloeier. Dat hij goed kon voetballen, wisten we wel. Nu moet hij alleen wat sterker worden, beter in balans komen. Thomas moet het nu maar laten zien. Dat heb ik ook Reijnen verteld”, zo zei de oefenmeester van AZ. Bron: Soccernews.nl

9 Comments

 1. De echte supporter

  13 maart 2013 at 20:01

  ik ben benieuwd of we nu achter beter zijn dan in de andere wedstrijden. met ado heb ik dat nog niet gezien. Lam was deaanvaller kwijt en meteen stonden we achter. dat kan bij ajax niet, want dan komt het denk ik niet meer goed.

 2. i.pjotr

  13 maart 2013 at 23:09

  Neem aan dat Lam vaak tegen en met sightorsson getraind heeft!
  Mag hij zondag laten zien, dat het een Kerel is.
  FORZA AZ

 3. Mike

  13 maart 2013 at 23:15

  Ik denk dat hij het prima gaat doen . Heb alle vertrouwen er in

 4. oma

  14 maart 2013 at 08:45

  geef die jongen tot het einde van het seizoen vertrouwen ,hou hem in de basisplaats hij is pas 19jaar.
  tegen den haag deed hij het beter dan die andere miskleun.
  maakte een fout oke maar herstelde zich wel goed,hoeveel heeft reijen er niet gemaakt?
  verdediging zo maar eens laten staan.

 5. Derek

  14 maart 2013 at 11:17

  Lam mag altijd in de basis.

 6. Vak J

  14 maart 2013 at 18:21

  Goed dat Lam weer in de basis staat. Tegen ADO niet eens zo slecht, vechtlust gezien en mooie passes. Lam doe je achternaam eer aan en leg Ajax LAM

 7. NHN

  15 maart 2013 at 16:38

  Ben niet zo overtuigd van de kunsten van Thomas Lam. Ook weer zo’n verdediger die zogenaamd naar een voetballende oplossing zoekt. Je man uitschakelen is veel belangrijker, en dat was Lam dus ook effe vergeten. Bovendien past hij in de filosofie van Stewart. En met die filosofie van Stewart veeg ik m’n reet af. Wat heeft dat nu voor punten opgeleverd? Helemaal niks.
  Toch hoop ik dat Lam gewoon i/d basis blijft staan. Het is tenslotte eigen jeugd, en als je die niet een keer laat doorbreken heeft het ook geen zin om een jeugdopleiding te hebben. Laten we hopen dat hij tegen nultwintig wat beter bij de les is.
  Bovendien heeft Etienne Reijnen erg vaak fouten gemaakt (heeft ook wel eens wat betere potten gespeeld, maar hij viel toch het meest op door z’n fouten), en bleef maar opgesteld worden. Tijd voor verandering.
  Nu vraag ik me af of Verbeek Wijnaldum laat staan, of weer de voorkeur geeft aan die Gorter (als die weer fit is).

  • Mozes

   16 maart 2013 at 12:57

   Ik weet niet of jij AZ afgelopen jaren hebt zien spelen? AZ heeft altijd voetballende verdedigers gehad. Moisander en Viergever waren vorig jaar toch minst gepasseerde verdedigings duo van Nederland. Ook in Europa deden zij het niet onaardig. Alleen waren de echt grote clubs iets te veel van het goede.

   Lam is niet zomaar een talent maar een van de groots uit Alkmaar en is keer op keer grootste talent van Finland. Je kan niet een jonge speler zo beoordelen op 1 fout….als we dat met alle jonge talenten doen dan stroomt er namelijk geen moer meer door.

   Verbeek zei het volgende over Wijnaldum
   ”“Wijnaldum heeft het redelijk tot goed gedaan. Hem ga ik nu niet wisselen. Ik kijk naar wie er nu in vorm is. Daarmee denk ik de meeste kans te maken op een zege.”

   Gorter is dus gewoon fit maar is uit de basis gespeeld door Wijnaldum.

   Iets wat Verbeek al in Augustus had moeten doen.

   Als je Lam en Wijnaldum komende wedstrijden laat staan heb je volgend seizoen een aardige verdediging die je ook nog is later geld zal opleveren. Nu nog Gouweleeuw halen en Johansson opstellen ipv Marcellis.

   • NHN

    16 maart 2013 at 14:24

    Ik ben het met je eens, en hoop natuurlijk ook dat het gewoon goed gaat met Lam in de verdediging.
    Neemt niet weg dat ik liever gewoon een ouwerwetse mandekker in de verdediging zie. Gewoon als slot op de deur. Als je zo laag staat is dat wel nodig, ipv naar een voetballende oplossing zoeken (die tot mislukken gedoemd is).
    Nu zegt men wel dat Moisander zo’n voetballende verdediger was, maar het was daarnaast ook gewoon een schaver,die vele kaarten kreeg hij niet voor niets.
    Maar goed, hoor dat idd Wijnaldum en BErghuis ook blijven staan, dus gaat GJV eindelijk iets veranderen, ik hoop maar dat het niet te laat is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *