Verbeek heeft ontslag bij Feyenoord ervaren als flinke klap

By
Updated: maart 11, 2013

Gertjan Verbeek is momenteel gelukkig als trainer van AZ, maar heeft niet alleen maar goede momenten gekend in zijn loopbaan. De periode bij Feyenoord is zonder twijfel de grootste teleurstelling van zijn carrière: de coach was geliefd bij de fans, maar niet bij de spelers. Al na zeven maanden besloten Verbeek en de clubleiding om de samenwerking te verbreken.

De coach gaf bij het RTL-programma Derksen &… toe dat hij zijn vertrek uit Rotterdam heeft ervaren als een flinke klap. “Zeven maanden had ik ziel en zaligheid gegeven om daar tot succes te komen”, legde Verbeek uit. “Dat dat niet lukt, ervaar je dan toch als een nederlaag. Bovendien zat ik voor het eerst in mijn loopbaan zonder werk. Rancuneus ben ik wat die periode betreft niet, maar er zijn mensen met wie ik geen contact meer hoef.”

Verbeek probeerde een nieuwe werkwijze door te voeren bij Feyenoord, maar ondervond veel weerstand. Volgens de coach was iedereen een bepaalde werkwijze gewend en stond men niet open voor verandering. “Maar het was wel nodig: Feyenoord had terrein verloren in vergelijking met ploegen als Groningen en werd ook steeds vijfde, zesde of zevende”, aldus Verbeek. Bron: Voetbalzone.nl

5 Comments

 1. NHN

  11 maart 2013 at 17:13

  Momenteel gelukkig als trainer bij AZ ?? Pardon ?? Kijk je wel eens naar de ranglijst ?
  Daar wordt een supporter in elk geval niet gelukkig van.

 2. i.pjotr

  11 maart 2013 at 20:04

  Nog steeds niet van hersteld, beetje psychotisch als je alleen in 65 minuut kunt wisselen

  • Jeroen

   11 maart 2013 at 20:10

   he he he dat klopt niet helemaal he 😛 afgelopen weekend wisselde hij helemaal niet 😛

 3. Evert

  12 maart 2013 at 01:20

  ??? Er moest iets veranderen bij Feyenoord??? Volgens mij gaat het daar een stuks beter dan hier bij ons???? Leg eens uit Verbeek??? Geeft het niet aan dat het klimaat wat daar heerst tot sucses leid??? Zoals ik zo vaak heb gezegd, een goede mix van wat oudere ervaren spelers samen met jonge talenten. Dat heeft ook vele voordelen zoals het evenwicht in het team en daarnaast trek je een schat aan ervaring naar de club toe en geef je de oudere spelers het idee dat ze goede thuishaven hebben. Kijk nou eens naar adverladze, een prachtig mooi voorbeeld hoe een oudere speler de jonge talenten op sleeptouw neemt!! was toen erg sucsesvol toch!! Probeer eens een Jaliens, Donk of Pogonjolie….. moet ik even doorgaan. En kom nou niet met het gezeik van het salarisplafond want dat is gelul, je kan deze spelers ook een perspectief geven op hun toekomstige functie binnen de club………………..ach ik hou op met voorbeelden geven helpt toch niet…….

  • De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

   12 maart 2013 at 03:05

   Vergeet niet uit welk diep dal Feyenoord gekomen is na Been. En er is zeker wel het een en ander veranderd bij Feyenoord sinds dat Verbeek er vertrokken is. Maar AZ kan er wel wat van leren nu het in een vergelijkbare crisis zit. Als ze maar geen Jhonny van de Burgerking gaan aantrekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *