AZ speelt gelijk tegen Pieter Vink: 1-1

By
Updated: april 26, 2009
AZ speelt gelijk tegen Pieter Vink: 1-1

Ajax heeft zondag een kans laten liggen om de tweede plaats in de Eredivisie over te nemen van FC Twente. De Amsterdammers kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen landskampioen AZ, dat een groot deel van de tweede helft met tien man speelde na een rode kaart voor aanvoerder Schaars. De scheidsrechter Pieter Vink had een groot aandeel in het spel tussen Ajax en AZ.

Jeremain Lens had de ploeg uit Alkmaar halverwege de eerste helft op voorsprong gebracht. Luis Suarez maakte vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd van elf meter de gelijkmaker. De aanvaller uit Uruguay had eerder in de wedstrijd nog een strafschop gemist. Na zijn misser liep hij door op doelman Joey Didulica, die met op het oog ernstig hoofdletsel per ambulance de ArenA moest verlaten.

Ajax heeft nog altijd een punt minder dan FC Twente. Op de laatste speeldag staan beide ploegen tegenover elkaar.

Van Gaal zwijgt

Van Gaal wilde zondag na de wedstrijd tegen Ajax met geen woord praten over de reeks aan discutabele beslissingen in de tweede helft van scheidsrechter Pieter Vink. De arbiter stuurde Schaars met rood uit het veld en gaf de thuisploeg twee strafschopppen. ,,Maar ik laat mijn mening aan u over. Elke woord dat ik hiervoer zeg, wordt anders geinterpreteerd,” aldus Van Gaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *