Verbeek: ‘We moeten vechten!’

By
Updated: maart 8, 2013

Gertjan Verbeek blikte vrijdag in het bijzijn van de media vooruit op het thuisduel met ADO Den Haag. De trainer sprak over de komende opponent, de blessuregevallen, het herstel van Maarten Martens en een groepsgesprek: “We moeten vechten.”

AZ moet het zaterdag doen zonder de geblesseerden Martens (knie), Donny Gorter en Willie Overtoom (beiden bovenbeen). Aron Jóhannsson en Ali Messaoud trainden deze week wel mee, maar moeten eerst wedstrijdritme opdoen bij Jong AZ.

Over de herstellende Martens was Verbeek erg positief: “Hij heeft bepaalde trainingsoefeningen meegedaan. Tijdens de afrondvorm heeft hij de andere jongens even voorgedaan hoe het moet. Maarten is het voetballen duidelijk niet verleerd. Als alles meezit, kan hij over vier of vijf weken met Jong AZ meedoen. We pinnen ons echter nergens op vast.”

Tegen ADO Den Haag vervangt Steven Berghuis de geblesseerde Overtoom. Verder verliest Etiënne Reijnen zijn basisplaats aan Thomas Lam. “Als een trainer niet tevreden is, gaat hij verder kijken”, reageerde Verbeek. “Reijnen heeft dit seizoen veel kansen gehad, maar ik ben niet tevreden over zijn ontwikkeling. Hij is ook een beetje slachtoffer geworden van de mindere resultaten. Lam krijgt nu de voorkeur. Hij ontwikkelt zich vooral na de winterstop erg goed bij Jong AZ. Nu mag hij het laten zien op een hoger niveau, met meer druk op de ketel.”

“Deze week heb ik de groep gevraagd om met elkaar te gaan praten”, ging Verbeek verder. “Ik heb de inleiding gegeven, waarna ze onderling verder mochten discussiëren. Ze moeten het eens worden over de manier waarop we het best tot resultaten kunnen komen. Tijdens dat gesprek nam vooral Martens het woord. De terugkoppeling die ik kreeg was positief. Dat geeft echter geen garanties. Ze moeten het op het veld laten zien.”

Verbeek: “Mijn team moet met én voor elkaar vechten. Alleen het resultaat telt. Ze moeten zich niet laten afleiden door externe zaken als de arbitrage of de tegenstander. Elkaar tijdens de wedstrijd onderlinge verwijten maken, heeft ook geen zin. Met dat gedrag winnen we niet van ADO. Deze week zag ik een aantal spelers dat het voortouw heeft genomen. Sommige jongens moeten nu opstaan en ons idee van spelen bewaken. We moeten het doen op de manier waarin we geloven en zoals we hebben afgesproken.”

“ADO Den Haag is een ploeg meet veel vertrouwen”, sloot Verbeek af. “Ze zijn bezig aan een goede serie wedstrijden. Na de 7-0 nederlaag bij PSV hebben ze de knop snel omgezet. Laatst speelden ze nog verdienstelijk gelijk bij Ajax. ADO is een hecht team dat veel strijd levert en weet wat het wil. Heel knap. Het is moeilijk in te schatten hoe ze gaan spelen. Rydell Poepon, Santi Kolk of Charlton Vicento in de spits? Alles kan. Maurice Steijn wisselt vooral voorin regelmatig.” Bron: AZ

8 Comments

 1. De Zuid Amerikaanse AZ fan a.k.a. KeesK

  8 maart 2013 at 18:18

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en Verbeek lijkt mij daar één van te zijn. Als hij slechts één speler slachtoffert en de rest van de niet renderende spelers domweg laat staan dan ben je wel héél optimistisch, domweg kortzichtig of het reserve materiaal is niet om over naar Friesland te schrijven. De namen van de betreffende spelers zijn onderhand bijna in elk commentaar hier te lezen maar behoudens Reijnen en de geblesseerden staan ze er weer in de aankomende wedstrijd. Bij andere ‘no-budget’ clubs zoals Feyenoord hebben ze een betere hand van selecteren en betere coaches en technische directeuren om het goedkope talent te laten renderen dan bij AZ lijkt het nu. En dat is zelfs vanuit warm Paraguay moeilijk te verteren. Desalniettemin succes gewenst!

  • De echte supporter

   8 maart 2013 at 18:36

   keesk, ik ben het volledig met je eens. verbeek vind ik slap. volgens mij moet hij eens ophouden met lullen, maar de zweep handteren.
   jajaj schrijf het maar dat het daar bij jouw lekker warm is. morgen zitten we in een koud stadion. maar we hopen beide op drie punten. over 29 uur weten we het.

 2. i.pjotr3

  8 maart 2013 at 19:20

  we moeten vechten….wie breng je daarvoor mee, …….Berghuis ;-(
  Als je naar hem kijkt breekt hij al doormidden.

  • Gerrit Vooijs

   8 maart 2013 at 20:19

   We moeten vechten zegt Verbeek maar hij stelt een jongleur op 🙁

   Nee met Marcellis en Berghuis speelt AZ met 9 man en dan natuurlijk ook nog lekker op de aanval zodat ADO dan de ruimte die het wil op een presenteerblaadje krijgt………………..

   ADO en RKC hebben 1 ding gemeen, hun laatste overwinning tegen AZ was heel lang geleden………

 3. NHN

  8 maart 2013 at 22:45

  “we moeten vechten” en berghuis opstellen, strookt inderdaad in het geheel niet.
  Wat moet je nu met Berghuis als er geknokt moet worden? ‘
  Ook weer zo’n zaalvoetballer-achtige miskoop van vriend Stewart.
  Hoop maar dat Den Haag z’n dag niet heeft…

 4. Johan

  10 maart 2013 at 09:44

  Nou dat is ook wat geef je commentaar op een speler die 1 van de beste van het veld was afgelopen avond. (sukkeltjes)

  Onze ster speler wordt met de week arroganter, geen pepernoot raken gisteren, rustigaan gebaartjes naar het publiek als het ‘jagen’ ‘jagen’ scandeert. En daarna nog Elm 3x vermanend aanspreken als deze denkt dat “betalend’ publiek heeft gelijk, de enige met Hendriksen en Berghuis het spandoek naast het doel hadden gelezen bij aanvang wedstrijd. Maar ja wat kan het jou als ster spelertje intereseren….. Manchester City, Chelsea je bent volgend seizoen toch weg.

  • i.pjotr

   10 maart 2013 at 11:48

   Als berghuis de beste speler van t veld was ,had hij er toch minimaal 2 moeten inschoppen. T is allemaal net niet !
   Als hij zijn mooie dingen voor komende wedstrijd heeft bewaard dan neem ik hem dat niet kwalijk

 5. De echte supporter

  10 maart 2013 at 10:06

  johan, met je eens. Die maher wat vind ik dat een vervelende voetballer geworden. Hij heeft de laatste wedstrijden heel slecht gespeeld, ook gisteren. zo zit het publiek trouw achter zijn club in een koud regenachtig stadion en de zogenaamde (misselijkmakende) ster speler(s) doenn geen enkele moer op het veld. Er zat totaal geen systeem in het spel. het leken wel beginnelingen. als een bal bij een medespeler tercht kwam =, was dat niet door een mooie aanval maar door toeval. dat is toch az onwaardig…. Ik krijg het idee dat maher denkt ik mocht in de winter niet weg, ik zal helpen az te laten degraderen want ik ben er wel zeker van dat ik vertrek. Ik ga de wedstrijden wat rommelen op het veld en zorg dat ik geen blesure krijg…gisterenavond vond ik marcellis echt de beste op het veld. ik geef vaak op hem af, maar gisteren tegen ado hij was altijd optijd, haalde de bal steeds weg, prebeerde aanvallen op te bouwen. Hij mocht van mij de man van de wedstrijd zijn. Altidore, en nog veel andere hadden gewisseld moeten worden. de hele tweede helft lopen spelers warm en verbeek stelt er niemand van op… zo voel je je als speler ook niet serieus genomen… Maar voor verbeek weer heerlijk, dan kan hij weer lekker praten, want met praten maak je doelpunten en win je een wedstrijd. Onze huis psycholoog mag van mij zijn eigen praktijk buiten de club beginnen en dan moet er maar een achte trainer komen, die eens gaat vertellen dat er gevoetbalt moet worden. ik heb het hele seizoen amper mooi opgebouwde aanvallen gezien, dat was het visitekaartje van az, dat zijn we ook kwijt geraakt, door die mooie praatsessies. we mogen hopen dat we de beker pakken en de nacompetitie kunnen voorkomen. Want als we die moeten spelen ben ik er niet gerust op. Dan zie ik ons volgend jaar tegen bijvoorbeeld liverpool spelen voor europa en tegen emmen voor de competitie. laten we hopen dat dit laatse een nachtmerrie was…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *