Heymans: ‘AZ nog steeds een topclub’

By
Updated: maart 8, 2013

AZ verdediger Jonas Heymans vindt dat AZ, ondanks de lage klassering, nog steeds een topclub is.

Heymans verruilde in de winterstop het Belgische Lierse SK voor AZ. De Belgische international is nu zes weken in Alkmaar en is al aardig gewend. De 20-jarige Belg heeft vooral in de eerste zes weken van het jaar moeten wennen aan het weer ‘Het is hier wel wat frisser dan bij ons maar over het algemeen gaat het goed’, aldus Heymans. De manier van voetballen en de levensstijl in Nederland is anders dan Heymans gewend was in België maar hij heeft nu zijn draai al aardig gevonden. Heymans: ‘Ik beschouw AZ nog steeds als een topclub en ik leer dagelijks op de training bij’.
 
Sportief gezien gaat het met AZ momenteel nog niet zo goed maar de jonge Belg ontwikkelt zich naar behoren. Hij speelde al zijn wedstrijden in Jong AZ en zat afgelopen week voor de eerste keer bij de selectie van de formatie van Gertjan Verbeek. Ook zaterdag tegen ADO Den Haag zit hij door het ontbreken van Donny Gorter bij de selectie en het wachten is nu op het krijgen van speelminuten in het eerste elftal, al heeft dat geen haast. ‘Ik ben vooral aangenomen om het heel rustig aan te doen en ik vindt dat het goed gaat, ik wil niet sneller lopen dan het gaat maar als ik de kans krijg zal ik mij zeker bewijzen’. Heymans heeft een positief gevoel over zijn optredens in Jong AZ maar ook over de trainingen. ‘Ik krijg positieve feedback van Gertjan Verbeek en Dennis Haar, dus ik denk dat ze tevreden over mij zijn.
 
Voor dit seizoen heeft Heymans zich twee doelen gesteld, hij wil proberen om speelminuten te krijgen in het eerste elftal en op 9 mei als team de KNVB beker winnen ten koste van PSV  “Ja dat zou mooi zijn als ik dat nu al kan mee maken ik denk dat het iets specials zal zijn.” Bron: RTV N-H, Bron foto: AZ.nl

One Comment

  1. i.pjotr

    8 maart 2013 at 15:14

    ‘Ik ben vooral aangenomen om het heel rustig aan te doen :-p>!!!
    had ik maar zo’n werkgever

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *