Van Basten tegen AZ op zoek naar eerherstel

By
Updated: april 24, 2009
Van Basten tegen AZ op zoek naar eerherstel

Ajax-trainer Marco van Basten wil zondagmiddag tegen AZ de nare smaak die hij overhield aan de wedstrijd tegen PSV (6-2 nederlaag) wegspoelen. “We hebben wat goed te maken.”

Hoewel de 6-2 nederlaag in Eindhoven hard aankwam in Amsterdam, heeft Van Basten de wedstrijd achter zich gelaten. “Het is sport, zoiets kan gebeuren”, sprak de oefenmeester vrijdag. “We hebben wat goed te maken.”

Van Basten: “Het voornaamste is echter dat we nog steeds tweede kunnen worden. Dat is met het oog op de Champions League van groot belang. We zullen dit seizoen daarom nog drie keer moeten winnen.”

De Alkmaarders kunnen in de Amsterdam Arena zonder druk spelen, aangezien zij vorige week kampioen werden juist door het verlies van Ajax. Van Basten weet niet of dat in het voordeel werkt voor de Amsterdammers. “Ze hebben de titel en zijn daar klaar mee. Dat is duidelijk. Maar per speler kan zoiets verschillend uitpakken. De één heeft spanning nodig om voluit te gaan, bij de ander is het juist andersom.”

Toch rekent Van Basten er op dat AZ zondag voor de winst zal spelen. “Ik denk dat de club graag ook bij ons nog wat wil laten zien. Ze hebben het zo vaak over Ajax.” In eigen huis is Ajax dit seizoen echter nagenoeg onverslaanbaar. Alleen sc Heerenveen vertrok dit seizoen met drie punten uit de hoofdstad.

“Thuis hebben we het dit seizoen goed gedaan en veel punten gepakt. Uit was het anders”, weet Van Basten. “Daar waren we heel wisselvallig. Eerlijk gezegd heb ik de oorzaak nog niet kunnen achterhalen. Kijk naar het duel met PSV, van 1-0 is het ineens 3-0. Een klutsbal, een foute terugspeelbal en het is gebeurd.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>